Jump to content

Recommended Posts

p9342390_p_v7_aa.jpg


ДРАКОН

Времетраене: 126 мин.
Режисьори: Питър Чан (陳可辛)

Сценарист: Обри Лам


В главните роли:
Дони Йен (甄子丹)
Такеши Канеширо (金城武)
Тан Уей (湯唯)
Джими Уан Ю (
王羽)
Кара Хуей (惠英红)

Сюжет: Отдавна погребал тъмното си минало, безмилостният убиец Лиу Дзинси живее като производител на хартия и води спокоен живот със съпругата си Аю и двамата им сина в малко селце. Но скоро в селото пристига детектив Сю Байдзиу, който разследва смъртта на двама бандити. Детектив Сю бързо разбира, че въпросният случай не е съвсем обикновен инцидент. И воден от полицейския си нюх, заплашва да разкрие тайните на Лиу, и да постави семейството му и селото в опасност...

:essub: 

С български субтитри: :click: :click:

С английски субтитри: :click: 

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес се е състояла прожекцията на филма в Кан. Тук можете да видите пресконференцията. Такеши, Дони, Тан Уей, Питър Чан и останалите актриси са присъствали.

Линк

Червеният килим - снимки

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да видим кога ще излезе филма с по - високо качество и БГ субтитри, за да могат всички да го гледат и дано някой изпревари mia_one. Така като чета отзиви обаче едва ли не във всеки филм е първа:wacko:

 

Не знам дали заглавието на филма се превежда "Дракон", на малко други места също го изписват така, а в официалния сайт на Дони Йен още преди да излезе пишеше "Swordsmen" (сега е Wu Xia). В някакво предаване по БНТ също го представиха като "Сабльорът" или "Дуелистът", едно от двете беше, не помня. :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ragnos... mia_one вече му се изгаври..... И така за филма нямаше как да не го изгледам просто със този каст от звезди към който имам слабост....... :lol: :lol:

Много жалко за Такеши че така умря но мисля че съдбата му беше начертана със тази отрова в тялото не му оставаха много години.. И г-н Йен- донякъде ми е познат този мотив в който предишен разбойник изчезва и се опитвада започне отначало и накрая нищо не става както иска и дори когато си отсече ръката .... не знам какво иска да ни каже на мен малко ми заприлича на заемка от ''One armed swordsman'' . Но каквото и да говоря все пак ми хареса :)

Редактирано от Ragnos
Спойлерите трябва да се скриват с тагове.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Скоро ще има ли читави субтитри,че до колкото разбирам тези на mia_one не стават за нищо smile.gif


Вече има. wink.gif Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Вече има. wink.gif


Супер. Бях го загледал, но субтитрите на миа ме отказаха. Нови субтитри, нов късмет. biggrin.gif Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер. Бях го загледал, но субтитрите на миа ме отказаха. Нови субтитри, нов късмет. :D

Заслугата е на k1227. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е изключително красив. Музиката ми хареса, а на места дори беше доста изненадваща. Питър Чан е от режисьорите, които успяват да извадят емоциите на показ от актьорите, с които работи. Тук Дони Йен най-малкото не дразни толкова, дори на моменти напомни за добрата си игра от "Ип Ман". Такешито няма какво да го коментирам, той си е железен. Струва ми се, че Йен е сътворил хубава хореография, готиното беше, че боевете не бяха основното във филма, а по скоро се явяваха като черешката на тортата. CGI анимацията беше на изключително добро ниво, като за китайски филм, слоу моушън кадрите не бяха вкарани просто защото е модерно да се използва тази технология и определено стояха на място.

 

Като минуси ще спомена липсата на развитие във повечето останали персонажи и дупките в сюжета, но не ми развалиха по никакъв начин удоволствието от филма.

 

Благодаря на к1227 за превода, аз също изгледах "Дракон" с неговите субтитри.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз благодаря на к1227 за чудесният превод !
Blu-ray Remux е качен

Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Останах много доволен от филма. Каквото и да кажа за Дони Йен и Такеши Канеширо, ще е малко. А за режисьора, може да не се сещам кои филми е режисирал, но според мен човекът си разбира от работата. Освен това, всичко беше на много високо ниво. Декори, музика, актьорска игра, ефекти, абе всичко. Ето затова китайците са ненадминати в този жанр, историческите екшън драми.

 

Надявам се тези двамата, както и режисьора, да направят още също толкова добри филми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Ragnos: Напълно съм съгласен с теб относно филма - определено едно от най-добрите попадения за годината. След посредствените Vampire Warriors, Choy Lee Fut, Legend of the fist: Chen Zhen, The lost bladesman, този се яви като свеж въздух :)

 

Шаолин, и Legend is born:Ip Man също не бяха зле, но са крачка назад от Wu Xia.

 

Сега ще видим дали 1911 (новия филм на Джеки) и My Kingdom (Yuen Biao in it) ще се окажат над средното ниво :) Относно Wu Xia - бойните сцени бяха представени доста необичайно и ме върнаха назад във времето с класиките Prodigal son, Ninja in the dragon's den, Warriors Two, Iron Monkey и още много...

 

Дони Йен направи много добра роля напълно различна от прехваления генерал Гуан Ю или Чен Жен, а дъртия Джими Уан Ю напомни за себе си след дълго затишие, всъщност Wu Xia е нещо като tribute към филма на Уан Ю "The one armed Swordsman" (тогава класика в жанра от студиото на Shaw Brothers) и просто беше удоволствие да се гледа.

 

Такеши направи драматична роля, може би не толкова добра като във Warlords, но пак на висота - а и самия филм не беше като типичен martial arts movie, повече беше като стилна драма с елементи на тупалки, и то от класа.

 

Нещо като Fearless, но не с толкова бой - красота на операторско ниво и на сценарно - Питър Чан успява да извлече максимума от всеки актьор и да го покаже като оригинален герой и човек на екрана.

 

Не е от сорта на арт филмите на Вендерс, Триер или Тиквер, но за феновете на този жанр е като манна небесна :)

 

По моя кефометър оценката отива към 9.3/10 :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък вече за втори път заспивам на тоя филм :blink: И сега смятам да си го догледам, ама нещо не ме грабна. Иначе My Kingdom го прецъках набързо ама и той нещо не ми вдъхва големи надежди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз позаспах снощи но тази вечер го догледах. Филма не гони адреналин и е нормално да доскучава особено ако човек го гледа уморен след работа.

Все пак ми хареса. Но филма определено е криминален и не го броя към кунгфу жанра. По едно време даже реших да изгледам пак Sherlock (2010) сериала.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го :D Не е лош, но не е и нищо особено. Смятам, че са постъпили доста зле като са обърнали толкова внимание на историята и сюжета. А и те не е нищо особено. Никой нямаше да се разсърди, ако от близо двучасовият филм, час и 20-30 минути беше бой. B) И накрая това с меча ми дойде малко в повече. Той не може го резна дори и по гърлото с меча, а Такещи му заби игличките си :blink: А светкавицата накрая вече наистина беше връхта. 6/10 от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много хубав, драматичен и с послание за изборите, които правим като мястото на нас самите в обществото, и последствията от действията ни. В този ред на мисли, много силно впечатление прави ясно изразената позиция на двамата главни и в същото време прокрадващата се ирония - браво на режисьора. Краят на героя на Такеши беше повече от логичен, животът му беше предоставил доста възможности, за да направи своя избор, но той продължаваше да вижда всичко в бяло и черно, и все пак обзелото го вътрешното колебание и съмнение беше довело до раздвоение на личността. Може би, накрая направи човечен избор, но вече беше много късно. Героят на Дони Йен обратно - изборът му беше повече от ясен, осъзнат и окончателен. Иронията е, че докато на единия околните искаха да го направят по-човечен не успяха, то другият който искаше това с цялото си същество, не му позволяваха.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...