Jump to content

Recommended Posts

217014_1661060171651_1391608666_31371744_6796317_n.jpg

 

Здравейте ! Повечето ме знаят, но да се представя , аз съм Емил Калайджиев и в момента живея в Сеул (:. Уча за момента в Кьон Хи, корейски език.

Започнах, по заявен интерес от хора и т моя лична прехласт към правене на видеота, блог, в който да показвам живота в южна Корея. Такъв какъвто го виждам аз. И лошите и добрите странни. Размисли и страсти. Всеки е поканен в блога да прочете или да погледа.

Много ще се радвам ако хората почнат да коментират в блога, мнения, съвети, впечатления, въпроси и тн.

Разбира се в тази тема очаквам много въпроси и може би повечето от тях ще отговоря.

Също така мисля за напред в бъдеще ако има достатъчно желаещи да изпълнявам и някакви рикуести с видео, заснемане на определени неща.

 

ето сега малко адреси:

 

.Eastern Spirit HanLife blog

 

Канала в Ютуб

 

снимки има на две места, в моя фейсбук или в гуугъл пикаса галерия ( която смятам да зарежа поради ограничение на лимита на качване)

 

Picassa

 

 

Надявам се да ви хареса и да продължа с моята работа за вбъдеще (:

За сега толкоз от мен.

Link to post
Share on other sites

Благодаря ти,супер си го направил.Друго си е когато ти обесняват живота в Корея на български език.Продължаваи в същия дух :)

Link to post
Share on other sites

Аз си пожелавам, когато имаш време да отидеш до 63 Building (Сграда 63) Да си пожелаеш нещо и да издържиш всички етажи на асансьора без да дишаш. :D Не знам дали знаеш, но ако успееш, желанието ти ще се сбъдне. А за нас снимай лицето си, докато го правиш. :D

Link to post
Share on other sites

Това, което правиш, е страхотно! Безкрайно ми е интересно!

Радвам се за теб и ти завиждам!

Продължавай все така, желая ти успех! И :thanks:

Link to post
Share on other sites

Малко инфо от мен:

Почивах ден два , само едно малко видео направих в един норебан , не много добро , надявам се на нещо утре на великден в бг ресторанта.

Бях интервюран за един сайт и ще дам линк ако искате да прочетете Интеервю с Горчица и скоро в блога ще го постна

 

Очаквах тази тема да се нафлууди, но явно за моя тъга , никой не пиша. Очаквах въпроси , рекуести и тн. Надявам се за вбъдеще да стане така. За сега само Ваня(Параб) ми дава идеи за видеота и интересни неща, които би били хубави да се видят.

 

Интервютата харесват ли ви ? Много от тях ни очакват според мен (:

 

За да се реванширам за вчера и днес слабото рпедставяне , за да си почивам и върша друга работа. Ще ви пусна статията, която писах за един сайт за Сеул в блога , дано ви хареса !!!

Link to post
Share on other sites

Очаквах тази тема да се нафлууди, но явно за моя тъга , никой не пиша. Очаквах въпроси , рекуести и тн. Надявам се за вбъдеще да стане така. За сега само Ваня(Параб) ми дава идеи за видеота и интересни неща, които би били хубави да се видят.

 

Изчакай малко завистта ни да се поуталожи, та тогава гледай как няма да смогнеш да ни отговаряш :D

Иначе нещата, които изгледах (не всички от блога успях), са интересни.

Продължавай в същия дух!

И аз съм за идеята на Демона ;)

Link to post
Share on other sites

Емо, давай смело напред! Много се радвам, че намираш време да споделяш чувствата и мненията си за нашата 'втора родина'. И след като си там, ето какво бих направила аз: да се изкача на върха на планината по изгрев слънце и да си пожелая нещо. Така казват,че правят много хора, и винаги се сбъдва :)

 

Можеш ли да направиш и това, да видим и ние изгрева над Сеул?

 

Ехха..

Link to post
Share on other sites

Емо, изкачи Сграда 63 по нашите стъпки и може да намериш пожеланието ни върху стената на върха. Демоне, защо не си ни казал, че не трябва да дишаме в асансьора?

Link to post
Share on other sites

И аз ти благодаря за времето, което отделяш, за да ни информираш. Нека проблемът с липсата на много коментари да не те спира, защото както и Петя каза, трябва ни време, за да се справим със завистта. ;) А и някак трудно е да решим веднага какво искаме да видим, научим...На мен ми е най-интересно да научавам повече за самите корейци и навиците им. Ще ми е интересно да наблюдавам кадри от някой фестивал. Да разказваш повече за конкретни храни, които си опитвал там. Да ни запознаеш с особеностите в Корея, както например даде пример с обществените места, в които ти прибират мокрия чадър в дъждовните дни. Клипчето за метрото беше страхотно. :yes: В самия Сеул и изобщо в цялата страна, има невероятно много интересни места, така че ти се доверяваме и където и да ни заведеш, ще е интересно и ново. :bow:

Link to post
Share on other sites

Мен ми е интересно как стана самото заминаване...сега първа година ли си там...имам предивд...дали примерно не е по някаква програма от бг...изкарал си 1-2 год тук и са те пратили там...или как? Как е станало кандидасването и т.н Учил ли си Корейски тук в БГ ? Сам ли? С учител ли?

Казал си в началото, че изучаваш Корейски там...ама това като специалност ли е или как? обикновенните предмети имаш ли ги? Учителите на корейски ли преподават? или английски ? Това ми идва на умът за сега ;)

Link to post
Share on other sites

Първо искам да благодаря за интересната тема . Възможноста да контактува ме с теб. Аз имам няколко въпроса . С, коя тяхна историческа забележетелност се гордеят най-много, в Корея? Колко на често можеш да срещнеш такива сладури, като тези който ги гледа ме по сериалите(както мъже така и за жени става въпрос)? Колко време му трябва на човек, да се адаптира там?

Link to post
Share on other sites

Кое ти липсва най много от България (освен бирата) :lol: ?

Природата на България е невероятна,а и на Корея също, поне от това което виждам на снимките,но ти как мислиш къде е по красиво?Ние Българите не оценяваме природата,но с корейците не е така нали?

Link to post
Share on other sites

Я дай и аз да питам. Въпросът е малко по-сложен и е свързан с отношението към корейските жени - прави ли ти впечатление мъжете да се държат към жените като по-нископоставени. Това не е много намясто за човек в университет сигурно, но понеже много неща четох тия дни по темата, ми е интересно. Въобще мъжете радват ли се на по-добро отношение от жените (дори и да са чужденци)?

Link to post
Share on other sites

Ето малко отговори на въпроси , последните два са дошли точно след като правих видеото , за жалост.

И да кажа , че четох в еидн чат реакции - пипане по рамото си е пипане по рамото !

Днес надали ще успея да направя видео за деня на детето , мож би никъде няма да успея да хода

 

Link to post
Share on other sites

Здравей.Благодаря за клипчетата които правиш :) .Имам един въпрос, знаят ли корейците английски или като в България един на сто знае 10 думи.

Link to post
Share on other sites

Клипът, както всички казахме, е епичен и типичен!

Емo, браво, не крий хумора си толкова дълбоко...и не се дави в реката (от бира, може) :lol: !

 

Обаче, в реда на забележките си, казвам.

Начинът на обличане в Корея е почти един и същ, и няма да се отметна от това, което съм казала – просто миксират временните си модни вкусове, спрямо възрастта и финансовото си положение, муз. предпочитания и среда/ образование. Което няма лошо, на мен ми бяха очарователни, на теб, дано не ти писнат.... :D

Хубавото е, че имат наченки на някакъв стил, поне някои, но в повечето случаи в смесването на източната и западната култура, на несъвместими цветове, принтове и шарки, дори марки, са добри всички. Дори и аджумите :28558: . В това им е чара..и интересното.

 

П.С. Иначе си знаеш, чакаме малко туристическите ти приключения и забележителности в любимата ни Корея, неподправен стил на говорене, свежи камерки из магазини/ улици/ заведения/метро.

Ако успееш да интервюираш една капъл двойка, ама от истинските - срамежливки, държащи се за ръце и еднакво облеченки, и да обяснят, защото аджеба обичат да ходят като клонинги? Това сериозно, да говорят искам, ти ще превеждаш, знаем, че си добър с корейския, когато пускаш бг лафове.. :P .

А, да, що не вземеш да идеш, когато си по-свободен на един музикален тур - M!C, Music Bank, Inkigayo, Music Core.Избери си. Няма да спиш и ти ('щото много се чака, кеке), и ние, от вълнение..хаха, и няма да се отървеш от фенки :lol2:.

Другото си го знеш...четем те и ти се кефим!

Link to post
Share on other sites

До сега няколко пъти спомена, че в Корея ежедневието е адски натоварено, но аз все си мисля, че понякога хората имат отпуски и ходят някъде на почивка :)

 

Това ми е питането - къде почиват, как се разтоварват - ходят ли си на село :D или пък някъде в планината!? Или имат достатъчно пари за екскурзийка в чужбина!?

Току що се сетих и още нещо - има ли в Корея някакво малцинство, което обществото недолюбва? (както са при нас ромите) :)

 

За сега толкова :)

Успех в твоите начинания, Горчица и дано въпросите ми не са много олигофренски :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...