Jump to content

Hanlife


Recommended Posts

217014_1661060171651_1391608666_31371744_6796317_n.jpg

 

Здравейте ! Повечето ме знаят, но да се представя , аз съм Емил Калайджиев и в момента живея в Сеул (:. Уча за момента в Кьон Хи, корейски език.

Започнах, по заявен интерес от хора и т моя лична прехласт към правене на видеота, блог, в който да показвам живота в южна Корея. Такъв какъвто го виждам аз. И лошите и добрите странни. Размисли и страсти. Всеки е поканен в блога да прочете или да погледа.

Много ще се радвам ако хората почнат да коментират в блога, мнения, съвети, впечатления, въпроси и тн.

Разбира се в тази тема очаквам много въпроси и може би повечето от тях ще отговоря.

Също така мисля за напред в бъдеще ако има достатъчно желаещи да изпълнявам и някакви рикуести с видео, заснемане на определени неща.

 

ето сега малко адреси:

 

.Eastern Spirit HanLife blog

 

Канала в Ютуб

 

снимки има на две места, в моя фейсбук или в гуугъл пикаса галерия ( която смятам да зарежа поради ограничение на лимита на качване)

 

Picassa

 

 

Надявам се да ви хареса и да продължа с моята работа за вбъдеще (:

За сега толкоз от мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти,супер си го направил.Друго си е когато ти обесняват живота в Корея на български език.Продължаваи в същия дух :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си пожелавам, когато имаш време да отидеш до 63 Building (Сграда 63) Да си пожелаеш нещо и да издържиш всички етажи на асансьора без да дишаш. :D Не знам дали знаеш, но ако успееш, желанието ти ще се сбъдне. А за нас снимай лицето си, докато го правиш. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това, което правиш, е страхотно! Безкрайно ми е интересно!

Радвам се за теб и ти завиждам!

Продължавай все така, желая ти успех! И :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко инфо от мен:

Почивах ден два , само едно малко видео направих в един норебан , не много добро , надявам се на нещо утре на великден в бг ресторанта.

Бях интервюран за един сайт и ще дам линк ако искате да прочетете Интеервю с Горчица и скоро в блога ще го постна

 

Очаквах тази тема да се нафлууди, но явно за моя тъга , никой не пиша. Очаквах въпроси , рекуести и тн. Надявам се за вбъдеще да стане така. За сега само Ваня(Параб) ми дава идеи за видеота и интересни неща, които би били хубави да се видят.

 

Интервютата харесват ли ви ? Много от тях ни очакват според мен (:

 

За да се реванширам за вчера и днес слабото рпедставяне , за да си почивам и върша друга работа. Ще ви пусна статията, която писах за един сайт за Сеул в блога , дано ви хареса !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Очаквах тази тема да се нафлууди, но явно за моя тъга , никой не пиша. Очаквах въпроси , рекуести и тн. Надявам се за вбъдеще да стане така. За сега само Ваня(Параб) ми дава идеи за видеота и интересни неща, които би били хубави да се видят.

 

Изчакай малко завистта ни да се поуталожи, та тогава гледай как няма да смогнеш да ни отговаряш :D

Иначе нещата, които изгледах (не всички от блога успях), са интересни.

Продължавай в същия дух!

И аз съм за идеята на Демона ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емо, давай смело напред! Много се радвам, че намираш време да споделяш чувствата и мненията си за нашата 'втора родина'. И след като си там, ето какво бих направила аз: да се изкача на върха на планината по изгрев слънце и да си пожелая нещо. Така казват,че правят много хора, и винаги се сбъдва :)

 

Можеш ли да направиш и това, да видим и ние изгрева над Сеул?

 

Ехха..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Емо, изкачи Сграда 63 по нашите стъпки и може да намериш пожеланието ни върху стената на върха. Демоне, защо не си ни казал, че не трябва да дишаме в асансьора?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз ти благодаря за времето, което отделяш, за да ни информираш. Нека проблемът с липсата на много коментари да не те спира, защото както и Петя каза, трябва ни време, за да се справим със завистта. ;) А и някак трудно е да решим веднага какво искаме да видим, научим...На мен ми е най-интересно да научавам повече за самите корейци и навиците им. Ще ми е интересно да наблюдавам кадри от някой фестивал. Да разказваш повече за конкретни храни, които си опитвал там. Да ни запознаеш с особеностите в Корея, както например даде пример с обществените места, в които ти прибират мокрия чадър в дъждовните дни. Клипчето за метрото беше страхотно. :yes: В самия Сеул и изобщо в цялата страна, има невероятно много интересни места, така че ти се доверяваме и където и да ни заведеш, ще е интересно и ново. :bow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми е интересно как стана самото заминаване...сега първа година ли си там...имам предивд...дали примерно не е по някаква програма от бг...изкарал си 1-2 год тук и са те пратили там...или как? Как е станало кандидасването и т.н Учил ли си Корейски тук в БГ ? Сам ли? С учител ли?

Казал си в началото, че изучаваш Корейски там...ама това като специалност ли е или как? обикновенните предмети имаш ли ги? Учителите на корейски ли преподават? или английски ? Това ми идва на умът за сега ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо искам да благодаря за интересната тема . Възможноста да контактува ме с теб. Аз имам няколко въпроса . С, коя тяхна историческа забележетелност се гордеят най-много, в Корея? Колко на често можеш да срещнеш такива сладури, като тези който ги гледа ме по сериалите(както мъже така и за жени става въпрос)? Колко време му трябва на човек, да се адаптира там?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кое ти липсва най много от България (освен бирата) :lol: ?

Природата на България е невероятна,а и на Корея също, поне от това което виждам на снимките,но ти как мислиш къде е по красиво?Ние Българите не оценяваме природата,но с корейците не е така нали?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я дай и аз да питам. Въпросът е малко по-сложен и е свързан с отношението към корейските жени - прави ли ти впечатление мъжете да се държат към жените като по-нископоставени. Това не е много намясто за човек в университет сигурно, но понеже много неща четох тия дни по темата, ми е интересно. Въобще мъжете радват ли се на по-добро отношение от жените (дори и да са чужденци)?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето малко отговори на въпроси , последните два са дошли точно след като правих видеото , за жалост.

И да кажа , че четох в еидн чат реакции - пипане по рамото си е пипане по рамото !

Днес надали ще успея да направя видео за деня на детето , мож би никъде няма да успея да хода

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей.Благодаря за клипчетата които правиш :) .Имам един въпрос, знаят ли корейците английски или като в България един на сто знае 10 думи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Клипът, както всички казахме, е епичен и типичен!

Емo, браво, не крий хумора си толкова дълбоко...и не се дави в реката (от бира, може) :lol: !

 

Обаче, в реда на забележките си, казвам.

Начинът на обличане в Корея е почти един и същ, и няма да се отметна от това, което съм казала – просто миксират временните си модни вкусове, спрямо възрастта и финансовото си положение, муз. предпочитания и среда/ образование. Което няма лошо, на мен ми бяха очарователни, на теб, дано не ти писнат.... :D

Хубавото е, че имат наченки на някакъв стил, поне някои, но в повечето случаи в смесването на източната и западната култура, на несъвместими цветове, принтове и шарки, дори марки, са добри всички. Дори и аджумите :28558: . В това им е чара..и интересното.

 

П.С. Иначе си знаеш, чакаме малко туристическите ти приключения и забележителности в любимата ни Корея, неподправен стил на говорене, свежи камерки из магазини/ улици/ заведения/метро.

Ако успееш да интервюираш една капъл двойка, ама от истинските - срамежливки, държащи се за ръце и еднакво облеченки, и да обяснят, защото аджеба обичат да ходят като клонинги? Това сериозно, да говорят искам, ти ще превеждаш, знаем, че си добър с корейския, когато пускаш бг лафове.. :P .

А, да, що не вземеш да идеш, когато си по-свободен на един музикален тур - M!C, Music Bank, Inkigayo, Music Core.Избери си. Няма да спиш и ти ('щото много се чака, кеке), и ние, от вълнение..хаха, и няма да се отървеш от фенки :lol2:.

Другото си го знеш...четем те и ти се кефим!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До сега няколко пъти спомена, че в Корея ежедневието е адски натоварено, но аз все си мисля, че понякога хората имат отпуски и ходят някъде на почивка :)

 

Това ми е питането - къде почиват, как се разтоварват - ходят ли си на село :D или пък някъде в планината!? Или имат достатъчно пари за екскурзийка в чужбина!?

Току що се сетих и още нещо - има ли в Корея някакво малцинство, което обществото недолюбва? (както са при нас ромите) :)

 

За сега толкова :)

Успех в твоите начинания, Горчица и дано въпросите ми не са много олигофренски :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...