Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Jin 2 (2011)
Страна: Япония
Също така известен като: 仁- (第2期
По мангата на: Motoka Murakami и Yoshiko Morishita
Телевизионен рейтинг: 23.7
Начало: 17 април 2011 г.
Време на излъчване: Неделя 21:00-21:54
Формат: Renzoku
Жанр: Исторически, Фантастика
Канал: TBS
Епизоди: 11
Режисьори: Yuichiro Hirakawa, Daisuke Yamamuro, Jun Nasuda

spacer.png

Участват:
* Takao Osawa - Jin Minakata
* Haruka Ayase - Saki Tachibana
* Miki Nakatani - Nofu/Mirai Tomonaga
* Masaaki Uchino - Ryoma Sakamoto
* Keisuke Koide - Kyotaro Tachibana
* Kenta Kiritani - Yusuke Saburi
* Yumi Asou - Ei Tachibana
* Fumiyo Kohinata - Kaishu Katsu
* Atsuo Nakamura - Tatsugoro Shinmon
* Takahiro Fujimoto - Saigo Takamori
* Ryuta Sato - Shusuke Azuma
* Kamejiro Ichikawa - Shintaro Nakaoka
* Kazufumi Miyazawa - Kondo Isami
* Tomoka Kurokawa - Princess Chikako Kazunomiya
* Masachika Ichimura - Sakuma Shozan

spacer.png

Резюме: Минали са две години, откакто Минаката Джин се връща назад във времето до последните дни на шогуна Токугава. Един ден Сакамото Рьома пристига от Киото да търси помощ от Джин. Рьома казва, че наставникът на Кацу Каишу, Сакума Шозан, е бил нападнат от група самураи воини, наречени шинсенгуми, и е близо до смъртта. Въпреки това Сакума оцелява заради пламенното лечение на Джин, което може да промени хода на историята. Рьома му казва: "Спасявай хората без колебание!", но дали това наистина може да стане, без да се промени изцяло историята...

spacer.png

 

Линк към Сезон 1 :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click: :click:

 

Свали с руски субтитри :click:
 

Онлайн с руски субтитри :click:


Нямам търпение вече, очертава се много интересен втори сезон, дано се разкрият всички мистерии най-после... laugh.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-сетне седнах и за два дни го изгледох. И много удобно (и съвсем непредвидено!) стигнах до края точно в деня, в който излязоха и субтитрите ^^

 

Като спомена рейтинги, последният епизод достига 26.1% - май най-високият рейтинг, който съм виждала за японски сериал :o

 

 

Направо си изплаках очите на последната серия TT_TT След два сезона, в които беше повече от ясно, че Саки и Джин-сенсей трябва да са заедно, накрая пак ги разделиха, и то как. Всички да го забравят си беше адски жестоко. Ясно, че трябваше да се върне в настоящето и да се самооперира, но все си мислех, че ще намери как отново да се прехвърли в Едо. Още повече че нееднократно беше спомената думата "чудо", а до края оставаше цял половин час... :( Вярно, това си е доста по японски, но не мога да кажа, че като го знам ми става по-добре >_<

 

Когато накрая се спомена за тумора на Мики и Джин каза, че ще я оперира, реших, че евентуално може да има още някой time-slip. Така обаче всичко щеше да започнало отначало и Джин пак нямаше да се събере със Саки.

...или щеше? :unsure:

 

За останалите герои, макар и накъсано. Сабури донякъде ме дразнеше, викаше почти всеки път като си отвори устата и малко преиграваше. Сакамото Рьома пак беше симпатяга, но като на филм очаквах да го спасят и да променят историята. Нокадзе не разбрах откъде го намери оня французин и как толкова бързо реши да се жени, но пък ми беше доста по-симпатична отколкото в първия сезон. На Саки сякаш й липсваше нещо, без изобщо да съм сигурна какво :/ Но пък майка й ме впечатли, много добре изиграна роля! Кьотаро също ми хареса :)

 

Като цяло сериалът ми хареса и ми беше приятно, докато го гледах, но очаквах малко повече. Или поне малко по-различен край. Така и не получихме задоволително обяснение за Формалин-кун (в темата за първия сезон обсъждахме извънземна намеса, но, доколкото си спомням, никой не спомена брат близнак xD), което, честно казано, си беше и очаквано. Също щях да съм доволна, ако имаше повече романтика, но пък аз съм си непоправима романтичка, тъй че почти винаги мога да искам още xD

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самият факт, че двете сме писали вероятно по едно и също време постовете си, е истинско чудо. Само че аз не бях изгледала последната серия и реших да пусна моя, след като го сторя.

Наистина разкриха всички загадки и задоволиха напълно любопитството ми. Останах безмълвна накрая. Беше измислено и представено достатъчно интересно, за да взриви целите ми сетива. Подобно на СПЕК, усложнението на историята увеличи многократно силата й. Драмата е истинско съкровище във всяко едно отношение.

Изгледах всичко до еп. 10 и все още не вижах решение на основната загадка. Вероятно бяха оставили най-интересното за фанала. Имах хиляди идеи за извънземния Формалин-кун. Дано да ни разкрият същността му! - така си мислех.

Въпросът, който през цялото време си задаваше Джин, беше:

Каква е неговата висша мисия и защо е изпратен в миналото? Дали целта е била да промени важни исторически събития, или да спаси себе си?

Истината се оказа още по-уникална.

Джин е бил там, за да повлияе на едно единствено събитие и след това да изчезне безследно от историята на Япония (почти...). Това пасва идеално на замисъла.

 

Първият епизод на продължението беше двойно по-натоварващ заради двучасовата му продължителност и появата на повечето исторически личности на едно място. Рьома, Сайго, дори Кондо Исами.

Както предполагахме, действието започна развитието си през 1864г.

 

Първите важни събития от онази епоха, представени на екрана, бяха убийстовото на Сакума Шоузан и Инзидентът Икедая.

В еп. 4 беше показано неуспешното нападание срещу Рьома в Терадая, Киото от1866г.

В еп. 7 може да се види автентичната снимка на Рьома, към която е добавен допълнително образът на Джин, който след това се е изпарил, оставяйки мястото от другата страна на катедрата незаето.

 

96b871d1caca4498.jpg

 

 

Убийството на Рьома.

Джин беше твърдо решен, че пребибаването му в миналото има нещо общо с Рьома и поради тази причина, трябва да предотврати неговото убийство. За съжаление, човекът все още не е открил начин да промения съдбата си. Още повече, тази на останалите същества. Въпреки това, сценаристите си бяха позволили лека волност и успяха да направят така, че Рьома да живее още седмица, след фаталния ден.

Неясните въпроси около смъртта на Рьома предполагат подобни решения. Смята се, че той е убит от шинсенгуми. Има посочено дори примерно име, но нищо от това не е потвърдено със сигурност. Знае се, че той умира на рождения си ден (15 ноември), но старият стил (10 декември) дава възможност да се удължи живота му минимум с 1 седмица.

* Рьоома е бил пътешественик във времето. Също както още един от героите в драмата, който разказа на Джин за пребиваването си в странна футурустична болница, когато е бил дете. Сън или реалност, понякога ние хората сме навестявани от подобни видения.

 

Разбра се, че бинтованият е бил самият Джин. Той е чул собственият си глас. Обмислях идеята с паралелните светове, но истинското обяснение надмина всичките ми фантазии.

Самият замисъл, че пътуванията на Джин могат да се случват многократно в различни реалности, води до връзка с идеята за безкрайното колело, в което всичко се повтаря

Единственото несъответствие, което открих, беше датата на завръщането му. Ясно е, че входът и изходът се намираха на различни места, но Джин напусна миналото на 20 май 1868г. Последната битка, която се водеше преди това, беше тази при Уено, а тя е станала на 4 юли 1868г. (но ако отново има разлика в стар и нов стил, това вероятно също може да се обясни).

 

 

* Актрьорският състав и този път доказа ненадминатите си способности.

Фантастични изпълнения от страна на основния каст! Съгласна съм за невероятното присъствие на майката на Саки. Кьотаро в началото беше изоставен за сметка на повечето исторически лица, но след това му отделиха подобаващо внимание.

Великолепни попълнения съзрях в лицата на Рюта Сато и Ю Йошизава (мога да посоча еп. 5, в който той участваше, като най-въздействащ). Освен тях, открих още едно второстепенно лице, което се е подвизавало почти незабележимо дори в първия сезон. Дайки Накае играе един от учениците на Джин в Едо. Той е вокалист на рок групата Lost Ash. Много му отиват старинните дрехи.

 

276f55c6cc1fefe8.jpg

 

 

* Нововъведенията - ел крушка се появява малко по-късно на историческата сцена. а новият вид храна, с която лекуваха болестта бери бери, не беше нищо друго, освен познатите ни донатсу!

Едва ли ще има друго заглавие, което да измести Джин от първото място по рейтинг тази година. Драмата беше абсолютен доминатор на малкия екран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо свърших вторият сезон. Сериала беше интересен и краят му беше много трогващ.

 

 

Когато гледаше избелелите фотографии и разбра че Саки е прекарала сама целият си живот като единствено тя никога не го е забравила, и после когато четеше писмото и отпреди 150 години. Много тъжно ми беше за нея.

 

 

567-1.jpgJINihj86382.jpg20110417_jin_ayase_004-1.jpg

 

 

 

Този момент много ми напомни на един тъжен китайски филм, където момичето беше тази която се беше върнала в нашето време и го намери все още жив но беше умиращ старец.

 

 

 

Актьорската игра беше много добра, и в действието имаше доста интересни обрати.

 

По принцип не съм фен на историческите сериали, но за пореден път се убеждавам че направена ли е добре историята всичко друго отива на заден план.

 

Като цяло хубав сериал, не съжалявам за отделеното време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го!

 

Прави бяхте...краят на сериала бе наистина трогващ. Успя, успя да ме разплаче!

 

Не мога да се сетя кога последно пролях сълзи на филм.

 

R.I.P Sakamoto Ryōma & Tachibana Saki.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чете ли спойлерите, преди да го изгледаш, или знаеше предварително, как ще се развият нещата?

Хубаво е отново да си поговорим за тази драма. Мисля, че тя беше едно от най-силните заглавия за отминалата година.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен вторият сезон е по-интересен от първия заради по-широко застъпената историческа част.

 

Тук има представени още повече исторически личности в сравнение с първия сезон. Даже има необходимост постоянно да се споменава кои са и за какво се борят. 

 

Има много интересно обяснение за преместването във времето. 

 

Но, разбира се, черешката на тортата е

 

любовното признание.


 

Можете да гледате и втория сезон на български Jin 2 / Джин 2. Приятно гледане.  

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

Знам, че е минало супер много време вече, но, за щастие и голямо съжаление сега открих този сериал. Страхотен е и бих искал да го изгледам целия! Обаче, проблем.. И двата сезона ги има във vbox7, но, някои от епизодите имат някакъв проблем и не се пускат. Успях да ги гледам в youtube, тези, които са развалени, но само на първия сезон. Не мога да намеря втория сезон никъде.

 

Проблема с епизодите, за който говоря:

Off Topic

https://www.vbox7.com/play:38e51a3ce6?p=playlist&id=2252244

1/3 на първи епизод се пуска без проблем, 2/3 и 3/3 обаче не. Същото е и с някои други епизоди в плейлиста на сезона. Подобно и в плейлиста на първи сезон. Пробвах да го отворя през други браузъри, но проблема остава.

 

Чудя се дали е възможно някой да помогне, ще съм много благодарен! Няма значение дали субтитрите са на български, английски или няма субтитри, просто бих искал да гледам и вторият сезон от някъде.

 

Благодаря предварително!

Поздрави, Весо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

УАУ!

 

@lazeto Огромни благодарности! Ще си го догледам с кеф сега! Бях се притеснил...

 

@ukio Има толкова много сериали и филми, че направо да ти изпуши главата. Тези дни се присетих, че ми се гледа нещо японско и отворих каталога на Истърн спирит (разбира се). Съвсем случайно ме грабна, но, както винаги - трябва да се изгледа наведнъж! хаха

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже няма много желаещи да коментират в японския раздел, много се радвам, когато някой се присъедини. Японските тв продукции все още държат високо качество. Въпреки комерсиализацията, те продължават да правят сериозни заглавия в различни жанрове. Не се ограничават само в сферата на романса или хоръра, както е модерно другаде. Освен това, имат отлични сценаристи, а филмови режисьори също се включват с идейни продукции. Има какво да се види.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...