Jump to content

Recommended Posts

p8622210_d_v7_aa.jpg


AsianmediaWiki

ВРАЖДУВАЩИ СТРАНИ

Година: 2011
Жанр: Исторически, Драма, Екшън
Режисьор: Чън Дзин
Сценарист:
Държава: Китай
Език: мандарин
Продължителност: 126 мин.

Актьори:
Хунлей Сун (孙红雷) като Сун Бин
Франсис Нгъ (吴镇宇) като Пан Дзюен
Ким Хи Сон (김희선) като Пан Фей
Киичи Накай (中井貴一)
Дзян У (姜武)
.......................

Резюме: Разкаващ част от периода на Враждуващите страни в Китай (475 п.н.е. – 221 п.н.е.), филмът се съсредоточава върху съревнованието между военните стратези Сун Бин и Пан Дзюен, чието приятелство се разрушава и се превръща в съперничество, а след това прераства в ожесточена завист и обвинения в измяна...

 

Сваляне:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що гледах филма. В началото ми се стори доста глуповат, но след момента на осакатяването филмът доби смисъл. Чел съм историята на т.н. Warring states период и като цяло останах доволен, че го видях филмиран, въпреки че оставам със смесени чувства заради калпавата режисура и бойни сцени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи с чиста съвест мога да го пропусна - на кое заглавие прилича малко, за да си имам някаква обща представа за падението на самия филм? :) А бойните сцени от Китайската Авиация ли са или има по-земни битки? От любопитство питам, не че ще тръгна да го гледам :)

 

Благодаря ви предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо това разминаване не знам от къде се е получило. Търсих в нета, ама никъде не го видях наречен Сун Бин. Ама както и да е. Не му е това най-големият проблем. Второ-битките. Голям плюс е че са земни, и че са само ДВЕ :lol: Леко са аматьорски и недоизпипани :D И трето очаквах от такъв вид филм да видя огромни армии и надлъгване между генералите във боденето на битките. Ама ядец. Армиите са от по 150-200 човека. Сун Дзъ (Бин) цял филм е като един льольо. Сваля се там с една. Некви любовни терзания и тем подобни глупости. Съученикът му го подложи на нечовешки мъчения и унижения, а той накрая

се разрева от мъка по него и скочи от скалите след като бяха спечелили вече, И пада от нещо като връх Еверест, ама кат падна долу после си говори известно време с неговата възлюбена и чак тогава предаде Богу дух. СМЯХ.

Дори и посредствения "Конфуций" е титан спрямо този.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Fastuka: Мдаааа определено ще го пропусна, по краткото ти описание изобщо няма да има смисъл да го гледам, било то и с отлично качество - сбрали дружината и айдееее юруш на маслините. Направо вече ме е страх да изтегля някое ново заглавие, което после евентуално да купя. Вярно, сигурно ще има фенове на този филм, но както изразих опасения в темата за My Kingdom, май занапред ще гледаме такива "епични" продукции, отколкото някоя проста история за отмъщение и учители... Величието на Хонконгското кино отмина - идва времето на пропагандните филми... пропаднала работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Wong Fei Hung : за съжаление трябва да се съглася с теб че величието е отминало,но може само да се надяваме да попаднем на някой не шлифован диамант :) а за самия филм безвъзвранто изгубени няколко часа от живота ми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ianakin: ето малко инфо за предстоящите заглавия сред по-големите имена с кратки коментари от мен:

 

Legend of the Fist не е слабоумен, той е малоумен - Дони Йен се осра с пресилената драма и любовна история, с нескопосаните битки и видимите с просто око wire enhanced fights - засега Wu Xia ми направи доста добро впечатление и се надявам да няма много големи разочарования следващата година - да погледнем какво се случва при Дони:

 

Thunder Cop (pre-production) 2012 Екшън комедия

Baat seng bou hei (filming) 2012 Комедия

The Monkey King (post-production) 2012 хореограф - Дони Йен

Sun Wukong / Monkey King

 

Хайде за Сун Укун е ясно какво ще иде реч - това е все пак една от най-любимите легенди на китайците и е традиция да се направи издание и за "новото поколение", въпреки, че двата филма на Стивън Чоу са достатъчни, и нямаше нужда и от The Forbidden Kingdom...

 

После виждам две комедии, като едната е екшън комедия, wow not impressed - ако поне филма за Сюен Дзан и аверчетата му си струва поне на 50%, Дони ще има някакъв приличен филм 2012, за другите не мога да коментирам все още.

 

Бай Джеки - там има един 1911 - където Джеки май играе ролята на някакъв военен и разбира се Armour of God 3 - отсега се чудя дали този филм е необходим...

 

Sammo Hung - 2011 участие в драма, 2012 - нещо като филм за убийци от ново поколение, където явно пак ще играе ролята на дърт наставник Smile Плачевно положение...

 

Yuen Biao - My Kingdom в малка роля и толкова - по-горе съм дал мнението си.

 

Wu Jing - Magic to Win, явно някаква китайска фентъзи повърня, но ще видим дали е толкова зле.

 

Джет Ли - май мернах последния му филм из родните торенти, но още не съм се престрашил да го изгледам - учудващо много проекти за него:

 

The Teacher (announced) 2013

Master Lung (rumored)

 

Tai Chi (filming) 2013

Yang Lu-chan

 

The Expendables 2 (filming) 2012

Yin Yang

 

The Flying Swords of Dragon Gate (post-production) 2011

Chow Wai On

 

The Sorcerer and the White Snake

Abott Fahai

 

Първия е някаква военна драма с елементи на тупалки, по първоначалния сюжет ми изглежда нещо доста странно съшито.

 

Следващия може да се окаже нещо по-интересно, Джет Ли е продуцент, Стивън Фун (House of Fury) ако успее да направи по-запомянщо се заглавие ще е добре - ако ли не - пак всичко е в гъзъ.

 

Но и за двата 2013 е доста далечна дата - по-ранните включват Незаменимите 2 и римейк на римейка на Dragon Gate Inn - Yuen Bun бойна хореография, което значи че ще има китайска авиация на тон и то от по-пошлата - все още потръпвам като си спомня за помията в OUATIC 4,5 & 6, че даже и в тройката...

 

Ужаст - ако изскочи някакво по-читаво заглавие между тях - здраве да е, май само The Raid ще е над средното ниво, идва от Индонезия и е с участието на пича от Merantau (който беше поне свеж) Iko Uwais.

 

Дано 2012 ме изненада...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е много красив. Във всеки смисъл на думата. Учудват ме толкова много негативни оценки. Особено актьорът, играещ ролята на Сун Бин ме впечатли с играта си. Много добър актьор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...