Jump to content

Wangan Midnight: The Movie (2009)


Recommended Posts

spacer.png


Wangan Midnight: The Movie
湾岸ミッドナイト THE MOVIE

Година: 2009
Жанр: драма, скорости
Времетраене: 100 мин.
Режисьор: Атсуши Мурога
Участват: Юичи Накамура, Като Казуки, Рьоко Кобаяши, Коуске Йонехара, Масаки Сада
Субтитри: английски
Завършващата песен: Dream: Perfect Girls
IMDB

Резюме
Филмът е екранизация по мангата на Мичихару Кусуноки, създаден за любителие на високите скорости.
Интересна комбинация се е получила. На едно място са събрани двама бивши райдъри.
Останах приятно изненадана от филма. В един момент мислех, че двамата герои ще започнат реална битка, но те действаха много интелигентно. Явно още не са забравили старите си роли. Може да се пробват в някой предстоящ райдърски проект отново.
Свали филма:
Линк

Линк 2

Линк 3

:essub:

 

 

 

 

41d4ee3f30a3a0ee.png

271a518420023c83.png

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Toзи филм ми хареса донякъде, но като цяло си е разочарование. Може би големият плюс беше възможността да видя колите от анимето на живо, както и скоростните преследвания. От там нататъка само глупости. Актьорите не си приличаха с героите, особено главните мъжки роли (с тези дълги коси). Но най големия проблем беше Рейна. Тя беше много интересен персонаж, а тук са я направили съвсем различна и дразнеща. Покриват се първите 5-6 епизода от анимето, но финала е пълна измишльотина и последните 15 мин никога не са се случвали. Може би прекалено много сравнявам, но няма как, неизбежно е за един фен. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах го снощи и мога да кажа, че филма ми допадна. Нито познавам анимето, нито съм чела мангата - спрях се на това заглавие, защото ми се гледаше отново нещо с любим японец Юичи Накамура. Не съм имала никакви очаквания, казах си, че дори и да е зле все пак съм видяла Юичи. Филмът обаче се оказа доста приятна изненада за мен и се радвам, че го изгледах.

Обичам много спорта (независимо какъв) от най-ранна детска възраст, в това число и Ф1 и със сигурност не ми беше скучно. Е, ако си падах по лигавщините и мелодрамите едва ли бих харесала този филм, но като доста запозната - ми беше страшно интересно да наблюдавам тези надпревари.

Историята ми допадна, хареса ми страшно много и епизода, в който Юичи гледаше колата през нощта, преди Devil Z да стане негова, моментите след катастрофата, когато сам я поправяше... Изцяло отдаден на това, което обича, работеше ден и нощ. Всъщност разбирам тази страст на мъжете по любимите им "играчки" и с каква любов говорят винаги за "Нея".

Хареса ми много и образа на учителката. Страхотна и много точна мадама, докато образът на Рейна не ме грабна, нито успях да я запомня с нещо.

Казуки се справи също много добре с ролята си, той ми е слабост.

Съгласна съм напълно с ukio - имах много интелигентни образи, а това също бе голям плюс за мен като зрител.

 

Доволна съм, както казах не познавам анимето, нито мангата, не съм очаквала и супер продукция - просто седнах и изгледах филм посветен на скоростните надпревари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах го това скоро, не мисля да го гледам пак. Ще кажа, че от 20 изгледани азиатски филма ми харесват около 2.

Конкретно за този, очевидно нещо е рязано от анимето защото не всичко става ясно, например каква е връзката между доктора и момичето.

Страшно ме издразни как нисанът се е опитал да копира линиите на класическия мустанг, задницата най- вече. Z30 изглеждаше по- добре смачкан, отколкото в движение.

Както и при другите филми ми правят впечатление безкрайни диалози, твърде много излишни сцени които претрупват историята, не можах да усетя онази емоция когато си на пътя и ускориш до момент, в който сте само ти и колата. Нямаше я тая връзка между автомобила и шофьора, за която се говореше през целият филм.

 

Второто нещо беше Blackbird, оставам си с мнението, че порше е дамска кола и никой мъж, бил той и азиатец, не изглежда авторитетно карайки подобен автомобил.

Вижда се, че режисьорите и понятие си нямат от коли, можеха да вметнат един два лафа докато бърникаха под капака, да се направят че разбират.

Твърде много повтарящи се сцени като Ерико, която два пъти по един и същи начин си тръгва от гаража, Z която се обърна по същия начин и втория път.

Гледала съм американски продукции с азиатска музика и изглеждат реалистични, в този филм всяка песен беше на английски и някак се зачудих кое не си е на мястото.

 

Филма е добър, има нещо приятно но не е достатъчно за второ гледане, не те грабва, не е запомнящ се. Заглавието и обложката объркват, че става дума за състезание с коли, имаше две коли и цялото състезание беше в две изпреварвания, мацката с GT-R дори не се включи.

3,5 от 6.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...