Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Closed note
クローズド・ノート

Жанр: драма, романтика, мистерия
Година: 2007
Режисьор: Исао Юкисада
Участват: Ерика Саваджири, Юске Исея, Юко Такеучи, Юка Итая, Хироми Нагасаку, Ренджи Ишибаши, Саеко
Музика: YUI: Love & Truth, I LOVED YESTERDAY
Субтитри: английски
По новелата на Shusuke Shizukui
IMDB

Резюме
Великолепен филм! Една трогателна, запомняща се история, с интересни и загадъчни персонажи. Истинско удоволствие е да се наблюдава. Основните истории са измислени и преплетени по много оригинален начин.
Исея за втори път се превъплъщава в ролята на художник, след като изигра Морита във филмовата версия на Honey to clover.
Премиерата на Closed note се е състояла на Кинофестивала в Пусан.

 

Свали с английски субтитри


Филмът с български субтитри

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приказен, вълшебен, красив филм!

Докато го гледах се почувствах сякаш чета роман. Накара ме да се пренеса в света на героите, да преживея всяка една емоция с тях, да помечтая и да се влюбя с тях.

Рядко добър филм.. От тези, които оставят топла диря в сърцето ти и които те предразполагат да изпиташ уют, спокойствие.

За всичко това допринесоха актьори, сюжета и прекрасно заснетите сцени.

Определено ще го помня дълго време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много красив, нежен и тих японски филм :) хареса ми :)

между др някой може ли да ми каже кои са пиано мелодите, които използваха като саундтрак. Много ми харесаха, но не мога да открия нищо никъде, а надписите на края на филма са на японски и не мога да ги разбера и издиря от там. Ако някой може нещо да помогне ще съм много благодарна :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е красива приказка, с прекрасна музика и интересни герои, но някак нещо ми липсваше до самия край.

Може би съм очаквала повече, онази вълшебна "съставка" , която често срещам в играта на корейците...

Попрекалих с кърпичките, но това може да се дължи на пристрастеността ми напоследък към комедийни сериали :blink:

Първият час върви мудничко, но си струваше чакането. Като цяло ми хареса, гледайте!

 

 

Мерси на екипа за буквите! :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е вече наистина великолепен филм. Нежен,магичен,докосващ душата и галещ сетивата. Много ,много силен филм и определено ще си го гледам отново. Твърде очарован съм за да развалям удоволствието с мойте първични думи и изрази. Гледайте го и се наслаждавайте на великолепното японско произведение.

Пленителен!!!

 

10/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поне един няма ли да каже за какво става въпрос в него?

 

 

Няма да развалям магията :) Дидо,гледай го и съм сигурен ,че ще останеш възхитен от филма.Не ти трябва да знаеш за какво става въпрос,довери се на гледалите го tongue.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би става въпрос за търсенето, за надеждата, очакването и обикновенните човешки мечти. Едната героияна оживя чрез другата. Намери смелост да последва себе си и по един или друг начин да се изпита. Ако не я беше "срещнала", ако не се беше докоснала до нейния начин на живот, до добротата и цялостното и излъчване, до опита и, нямаше да изсрастне по някакъв начин.

Всъщност.. затруднявам се да отговоря до какво се отнасяше филма. Замислих се, но освен някои картини от него и усещането, което ми остави, нищо друго не ми идва на ум. Което е много странно. Изгледай го и ти. Може да дадеш по-обективно мнение :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма да развалям магията :) Дидо,гледай го и съм сигурен ,че ще останеш възхитен от филма.Не ти трябва да знаеш за какво става въпрос,довери се на гледалите го tongue.gif

Мишок, добре, но имай в пред вид, че Силистра не е чак толкова далече.... :D Почти сме комшии, дето се вика.. :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леко съм раздвоена в мнението си....от една страна ми хареса,но пък от друга действията ми вървяха твърде бавно и мудно.Като цяло сюжета грабва...и г/д "мистериозната" линия се запази до края.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  Обожавам такива филми. Могат да се срещнат единствено в Япония. Дидо не мога да ти дам съвет дали да повярваш на mi6lencе-то, аз съм от хората които повярваха и останах много доволен. Обаче филма не е за всеки. Ако очакване някакъв изпепеляващ ураган от чувства, вместени в 90 минути, търсете го другаде.  Филма се движи в изключително нежно и спокойно темпо.  Наглед обикновенна история е разказана по доста красив начин.  Както казва Koizora, все едно четеш книга. Истинска наслада за любителите на този тип японска романтика.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина един уникален и вълшебен филм. Успя да ме пренесе в някакъв друг свят. Всичко в него е толкова нежно- като се започне от актьорите, музиката и се стигне до красивите пейзажи, които са заснети. Рядко попадам на такива филми, които наистина оставят някакво много приятно усещане в теб за много дълго време след това и те карат да се замислиш и да се почувстваш част от разказаната приказка :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от филмите, заради които толкова мразя японското кино в частност и азиатското като цяло! Къде са ми зомбитата, пришълците, специалните ефекти, 1000000 изстреляни патрона и 100000 трупа със задължителното развято американско знаме? Къде е екшънът? Къде е съспенсът? Къде са първосигналните реакции? Омръзна ми са се смея или да плача като бебе на разни обикновени истории за обикновени хора, тъсещи щастието. И да ми се иска и аз да бъда добър и да направя хората около мен добри! Най-добре е да отида да си пусна някой български филм, правен след 1990 г. за да се почусвствам отново тъп, жалък, мръсен и никому ненужен. Да се отвратя от всичко и всички, да повърна и да се гръмна!

Редактирано от dido100
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е един от филмите, заради които толкова мразя японското кино в частност и азиатското като цяло! Къде са ми зомбитата, пришълците, специалните ефекти, 1000000 изстреляни патрона и 100000 трупа със задължителното развято американско знаме? Къде е екшънът? Къде е съспенсът? Къде са първосигналните реакции? Омръзна ми са се смея или да плача като бебе на разни обикновени истории за обикновени хора, тъсещи щастието. И да ми се иска и аз да бъда добър и да направя хората около мен добри! Най-добре е да отида да си пусна някой български филм, правен след 1990 г. за да се почусвствам отново тъп, жалък, мръсен и никому ненужен. Да се отвратя от всичко и всички, да повърна и да се гръмна.

:up:  :up:  :up: И на мен много ми харесва този филм! :up:  :up:  :up:

  :28558:  :28558:  :28558: Добре че открих азиатското кино, защото бях готова и аз да се гръмна!  :nunchako:  :nunchako:  :nunchako:  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...