Jump to content

Maximum The Hormone


bayana

Recommended Posts

Maximum The Hormone

302432.jpg

Официален сайт

:flower: Долният текст е взет от ROCK my world!, на които много се кефя и им благодаря :flower:


История:



Групата е създадена през 1998 от Дайсуке Тсуда, Нао Кауакита, Суги и Кей. След като пожънва регионален успех в Токио групата сключва договор с японския рок лейбъл Sky Records. A.S.A. Crew е първият албум на бандата със Sky Records и е единственият албум издаден в този състав. По това време Дайсуке пише песните си на английски и името на бандата също се изписва с латинската азбука, но това се променя, когато през 1999 Суги и Кей напускат групата.
В търсене на нови членове Нао се обръща към по-малкия си брат Рьо, който се е занимавал с китара още от училищните си години и също така е имал талант в пеенето. От този момент Дайсуке и Рьо си делят вокалите, като Дайсуке се концентрира върху крещенето и рапа, а Рьо върху мелодичните части от песните. Футоши Уехара се присъединява като басист на групата и довършва квартета. За да ознаменова тази промяна в състава, Дайсуке решава да пише песните си с катакана и оттогава името на бандата също се изписва по този начин. През 2001 групата издава първото си EP в новия състав.
През 2002 Maximum the Hormone напускат Sky Records и подписват с Mimikajiru Records. Бандата издава нов промоционален сингъл озаглавен "Niku Cup", следван по петите от втория им албум, Mimi Kajiru. От тогава насам групата подхожда традиционно към работата си, издавайки по два сингъла преди всеки албум. Третият им албум, Kusoban, е издаден през 2004 и е ориентиран към тежката музика смесена с лековати поп-мотиви, с която бандата е добила първоначалната си известност. След издаването на Kusoban, групата подписва с VAP, японският еквивалент на Columbia Records. През 2005 следват два нови сингъла и после нов албум. Rokkinpo Goroshi е началото на един продуктивен период за Maximum the Hormone. Бандата взима участие в много рок фестивали и винаги препълва залите с фенове.
През 2006 групата достига национална известност с песента "Koi no Mega Lover", спечелила девето място в Oricon класациите; първото им парче пробило си път до топ десет в Япония. Три други песни на бандата са избрани за саундтраци на различни аниме сериали. "What's Up, People?!" и "Zetsubou Billy" са съответно опенинг и ендинг на втория сезон на Death Note, а "Akagi" е ендинг на (колкото и да е странно) Akagi. През 2007 е издаден новият, и последен засега, албум на бандата: Buiikikaesu. Албумът е своеобразен рекорд за бандата; достига пето място в Oricon класациите и спечелва златен статус в Япония.
През 2008 година групата се заема да разшири известността си по света, като поема на поредица кратки турнета в САЩ, Канада и Обединеното Кралство.
 

Членове:

Рьо Кауакита
Роден на 13 декември 1978. Вокали и китара.
302434.jpg

Дайсуке Тсуда
Роден на 13 септември 1977. "Крещящи" вокали (по собствено определение).
302435.jpg

Нао Кауакита
Родена на 16 декември 1975. Барабани и бек-вокал.
302433.jpg

Футоши Уехара
Бас китара и бек-вокал.
302436.jpg

Дискография:

Албуми:

A.S.A. Crew (1999)

Hō (2001)

Mimi Kajiru (2002)

Kusoban (2004)

Rokkinpo Goroshi (2005)

Bu-ikikaesu (2007)

Yoshū Fukushū (2013)


Сингли:
Bullpen Catcher's Dream (2000)
Niku Cup (2002)
Enzui Tsuki Waru (2003)
Rock Bankurawase / Minoreba Rock (2004)
Houchou Hasami Cutter Knife Do (2004)
Zawa.. ..Zawa...Z.. Zawa.. . ..Zawa (2005)
Koi no Mega Lover (2006)
Tsume Tsume Tsume (2008)

"Greatest the Hits 2011–2011" (2011)


Пълната им дискография я има в РУТРАКЕР

Слушане онлайн и директно сваляне  :click: 

Ето и малко видео за зарибявка laugh.gif

https://www.youtube.com/watch?v=EGL-sz1atnI

Редактирано от kcekce
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха..пълни откачалки....заради което и ги харесвам...наистина са доста различни от останалите и много ми допадат проектите им ....

Разбрах за тях след като изгледах Death Note (е те от там се прочуха де) ...

Zetsubou Billy *h*.....мн мн .... А клипа е още по готин ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пълни откачалки и големи сладури За първи път ги чух преди няколко години с бруталния опенинг на death note... и в крайна сметка от тях тръгна манията по j-rock

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едни от малкото невижуъли, които харесвам, макар да ги слушам само в особени настроения. Ама са много свежи с оглед на еднообразието в рока последните години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко са мейнстрийм,но много ми харесват.Една от първите японски групи,които съм чувала.А Buiiki kaesu ме запали по дискографията(не чак цялата,май).

Дайске Хан е уникален,с ''крещящите вокали''си тормозя съседите от време на време :D :D

Иначе май са големи фенове на имената Боб,Били,Лили и Джони,ама с техния английски...В една песен бях убедена,че чувам ''Henshii woo'' ,a се оказа ''Healthy Bob''- с Рьо и неговото произношение.Те май и много японци не ги разбират,повечето песни го удряш на звука,а не на смисъла XD.

Браво за темата,по принцип видях доста неща,посветени на КPOP(не че не ми харесва),но много се радвам да видя малко по-мой стил музика :) :) :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм,цяла година откакто не съм посещавала темата =D


Иначе след необходимата пауза(Нао вече е майка,което прави Рьо вуйчо.Представям си шока ако едно от първите ми възприятия за света са онази рошава физиономия в комбинация с гласа на чичко Дайске biggrin.gif ) групата се върна с ново звучене.Или не съвсем...(само издръжте първите две минутки,и... biggrin.gif )


Иначе,лично мнение:тези хора на светло някак не изглеждат на място biggrin.gif
Еdit:Хмм,снимали и реклами :Evolution Rock,с Hiroki Narimiya(който харесвам все повече и повече wink.gif )


Мейкинг

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма кой знае какъв интерес към темата, но аз ще си кажа мнението все пак smile.gif Натъкнах се на MTH (както и много други) след Death Note и музиката им ми допадна. Страшно са ми симпатични и мн ме радва тяхната откаченост, а клиповете им са винаги оригинално интересни laugh.gif

 

 

В допълнение на инфото за групата ще кажа само, че клипът отгоре е от най- новият им сингъл "Greatest the Hits" (името му е игра с думи и искало да покаже, че тепърва ще има още повече техни хитове cool.gif), който бележи завръщането им след почти 3 години. Самото видео практически представя 2 от песните- "Chiisana Kimi No Te" and "maximum the hormone". Съвсем скоро, няма и преди месец, завърши и второто им европейско турне, а сега започват с японските изяви.

 

 

P.S. Нещо интересно- предпочитат да изнасят концерти в малки зали с капацитет до 3000 човека, билетите винаги се разпродават, тъй като желаещите да ги видят са към 30 000- 40 000 (доста популярни са и в Япония, което не било характерно за жанра им- прочетох го някъде не е мое мнение biggrin.gif), и за това билетите се продавали на лотариен принцип ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 31 юли, след шестгодишно чакане, MTH най-после са издали нов алубм. Това е шестият им студиен албум и се казва "Yoshu Fukushu". Феновете са се отблагодарили подобаващо, защото тази седмица, за първи път от създаването си, групата е оглавила класцията за най-добре продаван албум.

 

220px-Yoshu_Fukushu_front.jpg

 

Ето и първия клип:

 

Yoshu Fukushu/予襲復讐

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво, браво! Присъединявам се и аз към феновете на бандата. Те бяха първата японска група, която започнах да слушам извън саундтраците. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой сякаш е гледал Умрелата тетрадка :i love this:  И на мен ми е любимо това парче от тогава;)

 

Странното е, че като пусках на пътуване в колата Максимумите последно (в продължение на два албума) никой не пропищя... Което рядко се случва с избрана от мен музика! Май хората не свариха да зацепят, че е японско, за да ми се присмеят на нихономанията ми:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хахахха, да, именно - не зацепват. Смея се, щото в местния рок-клуб започнаха да ги пускат ( голям кеффф : )), пък хората хабер си нямат, че слушат японско.

Наистина се приема много добре.

И да попитам за ориентир към подобен стил японки банди (колкото по-твърдо, толкова по-добре), че да послушаме повечко в клуба ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...