Jump to content

Recommended Posts

Като изчетох коментарите, за момент се замислих дали сме гледали един и същи сериал  :lol:

Доста силен старт, прекалено силен бих казала и после доста претупаха нещата и честно казано го догледах, само защото не обичам да оставям недовършени сериали. За актьорите и аз не знам какво да кажа, прекалено добре изглеждат, за да помисли човек, че може да се превърнат в чудовища, но пък външният вид подвежда почти винаги.

От всичките, мисля че Ангелчето и Йонг Дже ми допаднаха най-много, а и образите им се противопоставяха.

Йонг Дже в началото беше побойник, изглеждаше сякаш не се страхува от нищо и никой, беше буен и не мълчеше на никой; доколкото Ангелчето - тих, свит, потънал в мисли, не се интересуваше какво става около него и се страхуваше от нещо, което самият той си беше втълпил. Но впоследствие се промениха и Йонг Дже показа колко страхлив е всъщност и как е готов на всичко, само и само за да се спаси, а Ангелчето показа най-голяма смелост от всички като вместо да освободи чудовището в себе си, той предпочете да отнеме собствения си живот.

 

Но като се замисля, не съжалявам че го изгледах. Училището като сграда много ми хареса, само не разбрах като така лаптопа издържа толкова дълго без да му заредят веднъж батерията  :lol:

5/10 от мен иначе, става за загуба на време, но определено не е нещо, което бих гледала пак.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеен сериал. Не бях гледала подобен.Това му се вика "Коледна ваканция"! Направо си беше перфектният кошмар.:) Всеки  характер беше добре изграден ивсички ми бяха симпатични - до едно време -умникът без чувства беше готин, но  но  най-интересен ми беше доктора, който всъщност им стана близък. Не ми стана ясно как хем им помагаше да си преодолеят психозите, хем ги побъркваше. Дори имах подозрения, че този, който броеше на "ангела" по телефона накрая всъщност не беше той, а някой от "чудовищата". Много непредвидим и заплетен сюжет.

 

Убиеца-гений, скептичен философ, се опитваше да реши въпроса за доброто и злото в човешката душа и за съжаление експериментът му някак се оказа успешен.

Мащабен замисъл.

за мен извода е - да не се доверяваме много- много на психологията, която понякога има власт да вади демоните от човешката душа.

Краят беше брутален и изненадващ.

d3cb597b76453b84.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като го изгледах, мога да кажа, че сериалът "Бяла коледа" изобщо не е за изхвърляне.

Оказа се добре омотан психо-трилър. Вярно на моменти действието беше доста мудно

и след края човек ще си рече "Да им имам коледата на тия", но поне държи вниманието докрай.

Хареса ми, че музиката във филма беше разнообразна и преливаше заедно с действието.

И ако зрителя си затвори очите за леките преигравания от страна героите,

спокойно може да се даде висока оценка за замисъла и цялостното излънение на сюжета.

 

Благодаря за субтитрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста време се дърпах да го гледам, но тия дни му дойде времето и на него. И няма как, с толкова любимци накуп :)

Определено идеен, особено на фона на останалите к-драми. Кой е убиецът разбрах още в началото, но за подателя на писмата изобщо не бях се замисляла, че може да е друго лице. И това ако не е ирония :) Има си минусите, но определено успя да ми задържи вниманието до последно. 

 

 

 

Операторчето, което ми направи впечатление в Училището, и тук беше на ниво, макар и не чак до степен да му дам Оскар. Надявам се да му дадат вече някоя по-ведра роля на този момък, защото има умопомрачителна усмивка.

Сонг Джун си е стар познайник и горе-долу знам какво да очаквам от него. Надявам се някой ден да се поочупи, защото само с гледане на кръв и ехидно подсмихване не става.

Младежа с писмата - освен ако и в живота не е вечно глътнал бастун, значи се е справил много добре. :)

Му Йол - силно безизразен, но ще бъда щедра и ще го отдам на режисьорско решение. И все пак...

"Красавицата" на училището - добре го каза докторчето - мрънкаща фръцла. За хубостта й какво да кажа... Добермана на комшията е по-симпатичен и далеч по-дружелюбен... 

Откачената сасенг фенка на доктора вече е друга работа. Освен далеч по-приличната физиономия, като игра ми направо много добро впечатление. Съвсем убедително беше и мила, и откачена, и вманиачена... Всичко необходимо.

 

И сега отличниците:

Искам да отлича Чумичката като най-голямата ми изненада тук. Като цяло не съм голям фен на актьора, но ми хареса изразителността му. Повярвах му, че се страхува, повярвах му, че съжалява, повярвах му за всичко. 

"Ангела" - двоумя се дали е било игра или той така си гледа по принцип, понеже по фотосесии и т.н. май с друго изражение не съм го виждала, но е факт, че му се получи. 

Откачалката - на кака огненокосото диване то! Където и да го гледам, не мога да не му се радвам. Вероятно се дължи на силната ми лична привързаност към момъка, но едва не плясках с ръчички като го гледах как ги прави да си говорят сами. С течение на времето У Бин затвърждава хубавите впечатления, които имах още от Училището. Браво на детето!

 

И докторчето - много, много добър актьор. Психопат в най-чист вид. Не съм го гледала на други места, но с удоволствие бих проследила творчеството му.

 

 

 

Сега за финала: 

Не мисля, че той спечели. Разбира се, сценарият в края беше доста пресилен, защото и аз не искам да повярвам, че полицията в Корея е съставена от некадърни дебили, чиято работа учениците вършат в пъти по-добре. Но от друга страна сме срещали далеч по-епични fail-ове и на родна почва, та не мога да обвинявам децата за това, което направиха. Ако виждаш, че някой постоянно се измъква, а няма кой да го спре, значи трябва да вземеш нещата в свои ръце. В техния случай си беше самозащита, защото вече си бяха патили от способността му да си играе с тях, с умовете им, с надеждите и страховете им. От друга страна неадекватната (липса на) реакция на родители и власти им показа ясно, че са сами срещу него. Та ченгетата имаха снимка на беглеца и не го познаха!

Дали човек се ражда чудовище? Човек се ражда с правото на избор и изначалната склонност както към добро, така и към зло. Физиология, възпитание и среда оказват влияние, в това няма спор, но човек избира на кой импулс да се поддаде или не. Избор след избор определят къде ще свърши твоята пътечка. Докторът беше избрал да стане чудовище заради тръпката от играта, защото това му доставяше удоволствие. Децата постъпиха така, за да се разправят с него, но извън тази еднократна постъпка надали някой от тях би го повторил. Колкото до Ангела, за мен решението му беше плод на депресиите му и факта, че дори в онзи момент родителското тяло беше неадекватно. За да обикне детето ти чужд човек повече, значи нещо у теб не е в ред, нали така? А не забелязах майка му да се беше променила особено след "отвличането" - беше си все така студена.

Изобщо родителското звено при всеки от тях беше далеч под санитарния минимум. Ако майка ми не ме чуе повече от два дни поред, на третия непременно ще е вдигнала на крак и Интерпол, ако трябва. Тук обаче имаме един куп мами и татета, които не чуха децата си повече от седмица - още повече, че децата си стояха в училище през ваканцията - и не го счетоха за притеснително?!? WTF?

 

 

 

Бих могла много още да гадая и разсъждавам, но е излишно. Като извод да обобщя: надали ще го изгледам втори път, но определено останах доволна. Енджой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тааа нали си наваксвам с гледането на по-старите сериали ... :rolleyes: Та дойде му времето и на този и останах много доволна. Впечатли ме като история, и като изпълнение! Много добро пресъздаване на тази мистика с атмосферата и напрежение чрез музиката, която от своя страна беше направо удар в десетката.

Действието се усещаше да е мудно, но реално си се развиваше с доста добра динамика. Началото не е ударно, но пък задържа интересът, а след трети епизод вече нямах търпение да разбера каква е цялата мистерия. Макар и на места предсказуем, имаше доста изненади, обрати и психологически битки. Много ми хареса как учениците бяха с коренно различни характери и проблеми и това объркваше зрителя какво да очаква от тях. И ми хареса как откачалката червенокоско се оказа най-психически уравновесен от всички :D 

Повечето актьори, за които това е било един старт на кариерата им, съм ги гледала в по-новите им проекти, и смея да кажа, че според мен като младоци се справиха отлично.  Повярвах им най-вече на страхът, който изпитваха и това оправдава някои нелепици в целия сериал. Много може се дискутират психологическите характеристики на най-умните ученици в страната, както и образът на доктора психолог,  и има доста мнения в по-горните коментари. Аз се насладих на решението на сценаристите, както и изборът им за финал. И всеки сам за себе си може да реши дали все пак Експериметът е бил успешен и кой е победил в тази битка, има ли новоизлюпени чудовища. 

Хареса ми една друга идея в сериала, а именно това, че от вълци единаци постепенно видяхме едно плавно обединение. Много ме радваха малкото моменти на радост, които имаха учениците, моменти, които всъщност носеха и напрежение. 

За мен беше един страхотен и нестандартен психологически трилър. Препоръчвам го само ако имате нужда от нещо различно, мистериозно и некомерсиално. :) 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да повдигна малко темата на сериалчето, като добавя още линкове за гледане онлайн с бг букви: :click:  :click:

За любителите на психо-трилъри, който го е пропуснал да вземе да му даде шанс! С този сериал дебютират много от любимците ни днес. Още помня сцените в началните епизоди, в които се появява героя на Ким У Бин, озвучени с Back in Black на AC/DC. :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...