Jump to content

Recommended Posts

pa.81548.1.jpg?o3ppdi

 

Заглавие: Scars of the Sun; Sun scarred; Taiyo no kizu
Година: 2006
Страна: Япония
Жанр: Криминален, Драма
Времетраене: 117 мин.
Режисьор: Такаши Миике
Участват: Sho Aikawa, Aiko Satô, Sei Hiraizumi, Hiroshi Katsuno
IMDb

Резюме: Една вечер Катаяма се прибира от работа, по пътя за вкъщи вижда как банда хлапаци са нападнали невинен човек. Катаяма решава да помогне на човека и се сбива с хулиганите. Точно в този момент пристига полицията. Служителите на реда не обръщат голямо внимание на случката и хулиганите биват пуснати. Но тази история не свършва тук... Дъщерята на Катаяма е отвлечена и убита от водача на бандата. Катаяма иска отмъщение...

:essub:

 

СВАЛИ ФИЛМА С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ ФИЛМА С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

СВАЛИ ФИЛМА С РУСКИ СУБТИТРИ

СВАЛИ ФИЛМА С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече с бг субтитри тук:

:click:

:click:

:click:

 

Само бг субтитри: тук :click:.

 

Филмът е обикновено криминале. Стряска с криворазбирането на обществото, че след като убийците са на по 13-15 години, то те се разминават с тежкото наказание... И ето какво се получава - пускат ги и отново, и отново вършат същите извращения, след като веднъж им е "минал номерът", че са малолетни. Гадно е да се убиват деца и още по-гадно е некви келеменца да нараняват беззащитни и свесни хора в обществото. Не били дорасли умствено... Че като нямат възпитание, законите ги толерират и адвокатите ги прикриват, кога ще узреят? Когато станат на по 20 и вече са понатрупали опит в убийствата?! :o

Спрях се на това заглавие, тъй като според мен идеята е, че слънцето грее еднакво за всички, но често облаци преминават и хвърлят сенки върху него - белези, които нараняват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Спрях се на това заглавие, тъй като според мен идеята е, че слънцето грее еднакво за всички, но често облаци преминават и хвърлят сенки върху него - белези, които нараняват.

 

Доста кофти избор на заглавие, според мен. Ако пък ми разтълкуваш последната си мисъл, че нещо не ми достига въображението да я схвана, ще бъда много благодарен.

 

П.П, В момента зяпам филма, по-късно ще кажа няколко думи и за него, че отдавна чета и слушам за Миике, а още не съм гледал нищо негово.

Благодаря за субтитрите, превода няма да го коментирам тук. ;)

 


 

Заслужена, дори леко пресилена оценка в IMDB. Прекалено клиширан сюжет, който поне аз съм гледал в доста филми преди този, пословичната извратеност на Миике проблесна на няколко места, останалото си бе типична криминална драма. Някак си не можах да се асоциирам с никой от персонажите, дупките в сценария бяха лекинко дразнещи, а визията варираше от супер долнопробна, до такава от най-висока класа.

Относно сцените на насилие - като се замисля, последният филм на Китано - "Outrage" си е като детски пред този тук.

Не съм убеден, че "Scars of the sun " е подходящ за деца под 16 години.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А според мен му липсваше малко дълбочина :). Има две много силни и ясно отчетливи послания, а именно : убиеца си е убиец и трябва да бъде изваден от обществото ( в случая на момчето с близалката) и втория беше с хлапето дето играеше брата на Макино в Хана йори данго - някак през цялото време не ме напусна усещането, че говорим за дете. Келеме с много свободно време, дефицит на внимание примесен с прекомерна разглезеност, лигльо....но дете, което тепърва трябва да осъзнае, че действията му имат последици, да осети болка и да си даде сметка, че няма право да наранява :) . А за заглавието аз си направих някакво свое си тълкование. Слънцето прекалено ярко свети и това пречи да видим резките на повърхността му, също като случая на Катаяма. Без да е виновен го арестуват, а децата садисти ги пуска



Относно сцените на насилие - като се замисля, последният филм на Китано - "Outrage" си е като детски пред този тук.
 

Не мога да се съглася, на някой сцени в Outrage направо им се възхитих на изобретателността и бруталността :) .

Май само на мен ми направи впечатление колко не се връзваше финалната песен с целия филм. Толкова жизнерадостно звучене на точно тази история някак ми дойде в повече :)


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...