Jump to content

Kamen Rider Kiva (2008)


Recommended Posts

spacer.png


Kamen Rider Kiva

Kamen Rider Kiba
仮面ライダー キバ<
Жанр: токусацу (истории за супергерои, в които има специални ефекти)
Година: 2008
Епизоди: 49
Телевизия: ТВ Асахи
Режисьори: Ryuta Tasaki, Hidenori Ishida
Субтитри: английски, вградени
Начална песен: "Break the Chain" by Tourbillon
spacer.png
Официален сайт
Wiki

Участници
Сето Коджи е Уатару Куренай / Камен райдър Киба/Кива
Такеда Коухей като Отоя Куренай
Като Кейске като Наго Кейске / Кемен райдър Икса
Рина Коике като Шизука Номура
Нана Янагисава като Мегуми Асо
Ю Такахаши като Юри Асо
Коухей Кумай като Кенго Еритате
Кенджи Мацуда като Джиро / Гаруру
Огое Юки като Рамон / Башър
Ейджи Такигава като Рики /Догга
Kivat-bat the 3rd - Tomokazu Sugita (Voice)

История
Двадесет и две години след изчезването на баща му, Куренай Уатару (Сето Коджи) живее в прочутата "къща на духовете" където съдбата му е отредила като Kamen Rider Kiva да се бори срещу чудовища, познати като Fangaire - същите срещу, които се е сражавал и баща му, години преди да изчезне. Wataru трябва да се изправи и срещу втори райдър (на име Kamen Rider Ikusa (IXA - Като Кейске, 仮面ライダーイクサ), който е част от организация, целяща да ликвидира заплахата от Fangaire, както и самият Киба.
Киба означава зъб, което идва да ни подскаже, че в сериите ще има вампирска нишка.
Действието се развива паралелно в два свята - настоящето (2008г.) и миналото (1986г.).

Fangaire-тачи
Fangaire (ファンガイア Fangaia) са вампири, създадени от цветни стъкла. За да оцелеят, те се хранят с жизнената енергия (ライフエナジー Raifu Enajī) на хората, с помощта на която могат да се дигизират като човешки същества.

Линк
Kato Keisuke (Nago/IXA) - Fight for Justice PV
Seto Koji - Individual system PV
Seto Koji - Supernova PV
Takeda Kouhei (Otoya) - This love never ends PV

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Единственото токусацу, което съм гледала, но въпреки това мога спокойно да кажа, че ми е фаворит. Дори нямаше да го погледна, ако не бях гледала Кодзиора (просто трябваше пак да видя Сето Коджи!) и щях да направя огромна грешка. Самата идея да се разглеждат паралелно историите на Уатару и на Отоя адски ми хареса. Сюжетът беше интересен и изпълнен с много комедия, която създаваше едно много леко и приятно настроение. Отоя пък е най-невероятният образ, на когото съм попадала от доста време насам (единственото изглючение е може би Yeorim от "Скандала"). Хем шматка, хем винаги можеше да каже нещо мъдро. Второстепенните герои също бяха добре изградени. Юри много ми хареса, Наго също имаше своите моменти, а и Джиро ми беше сред любимците xD Като се замисля, единственият много дразнещ герой беше Мио, направо ме побъркваше.

 

 

Добре че умря накрая, нямаше да го преживея, ако Уатару беше останал с нея. :no:

 

Много ми хареса епизодът, в който духът на Отоя се всели в тялото на Уатару - там Сето показа на какво е способен xD Също и онази част от историята, в която Уатару се върна в миналото. Като се вземе предвид и филмът, за баща, починал преди раждането на сина си, Отоя прекара доста време в компанията на Уатару :28558:

 

Съжалих обаче, че Отоя не остана с Юри, бяха страшно симпатична двойка. Мая радваше, но някак не ми пасваше съвсем с него, беше по-добра като самостоятелен герой. Съжалих също, че Отоя умря, но нямаше как - беше ясно от самото начало. Накрая ми останаха няколко въпросителни, например къде и как са живели Мая и Уатару преди тя да го остави в дома на Отоя и защо го остави точно в онзи момент - очевидно бяха минали години от смъртта на Отоя, също дали Шидзука знаеше самоличността на Кива - но нямаше как - не се бяха задълбочили достатъчно.

 

Финалът обаче ме уби - сватбата на Наго и Мегуми (която само по себе си беше страшна изненада, не съм очаквала такова нещо от токусацу xD) и появата на Масао насред церемонията просто ме убиха! Такъв смях падна, просто не е истина :282:

 

 

Препоръчвам го на всички фенове на комедията! Не се притеснявайте, дори да не си падате по токусацу - в "Камен Райдър Кива" има много, много повече от хора, облечени в пластмасови костюми ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Успокоих се, че все пак има човек, който е гледал тези серии и най-важното, забавлявал се е от сърце с тях.

Повечето хора като чуят за райдъри, веднага ги заклеймяват като детски пластмасови играчки.

Съгласна съм с всяка твоя дума, въпреки че в началото се чудех, как ще поставят историята, при положение, че предходния сезон ни предложи една от най-силните поредици от този тип (при мен винаги е така - все смятам, че няма какво ново да измислят, а те не престават да ме изненадват). Страховете ми се изпариха след първите епизоди, когато се появиха незабравимите образи на Отоя, Уатару, Наго и останалите герои. След време, както се процедира най-често, бяха включени още персонажи, които също ми допаднаха. Много харесах Шома Ямамото като Тайга, както и онази странна тройка чудовища, която понякога помагаше на Отоя - Джиро, Рики и Рамон (Огое Юки колко е пораснал оттогава). Да не забравя и малкият летящ вампир - Кибат, без чието ухапане не можеше да стане райдърската трансформация. А краят беше толкова смешен, че чак не ми се искаше да свършва. Затова много се зарадвах, когато отново видях героите от Киба следващата година, в един от световете на Дикейд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Eха дори и от 5 изгледани епизода мога смело да кажа че ще ми се оформя като фаворит от поредиците.Но повече коментар като ги изгледам - сега ме гложди един въпрос -от къде е придобил умението да се превръща в Кива,но не искам да ми казвате :lol: ще си дочакам нетърпеливо да разбера

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорът се крие в миналото, но има още епизоди, докато разбереш всичко. Нататък ще се появят други ключови герои и ще откриеш връзката им с Кива.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О да това определено ми е фаворита от поредиците.Хареса ми преплитането с миналото,изграждането на Кива като характер.Допадна ми и твърдото решение на баща му да продължи връзката си с майка му въпреки всичко.Абе уникален е

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ООО да изгледах го почти на един дъх- затова и не съм писала досега.Най се хилих на сватбата като се появи сина/внука :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като любител на всичко, в което присъства фентъзи елемент нямаше как да не загледам и тази поредица. Първото ми токусацу. Хахаа  сега разбирам защо ukio толкова харесва райдъри. Пристрастява пустото  :D
Като малка много харесвах Пауър рейнджърс обаче това е 100 пъти по-добро. За разлика от рейнджърите, където едно да не кажа 90 % от епизодите бяха битките, тук наблягаха повече на историята и развитието на героите. Имаше много интересни образи и на някои места се покъсвах от смях.  :896767:  Много хубаво показваха паралелно двете истории и в 1986, и в 2008. Хареса ми и това, че в началото на сериите даваха някакви факти. Така хем се забавляваш, хем научаваш нещо ново  :up:

Уатару- защо винаги като гледам Сето Коджи  той все играе хикикомори. Инак образа му беше много забавен. С неговите експерименти съм се смяла от сърце. То не беше рибешки отпадъци, цветя, разни буболечки, охлюви, че даже и сос  :lol2: Героят му израстна от момче с "алергия към света" в мъж. 
Отоя- а страхотен образ. Прелъстяваше всяка жена, която му се мерне.  :D  Отначало си виках "какъв глупак", обаче после си промених мнението. Започва да се държи като пълен некадърник в един момент, а в следващия изръсва нещо мъдро.  :lol: Горкият толкова пъти беше отхвърлян от Юри, но все към нея налита.  :lol2:
Юри толкова пъти отхвърляше Отоя, че не успях да ги преброя.  :D  Култовата фраза, която ще запомня си е нейна "Ти наистина си глупак, нали?" Съжалих, че тя не остана с Отоя, но няма как беше ми пределно още от самото начало, че няма да са заедно. :(
Мая никак не я спрягах с Отоя в началото. Обаче 35 серия ме хвърли в тъча, когато вече се разбра, че Уатару е неин и на Отоя син. Героинята й също много израстна- от кралица, която е длъжна да убива фангаъри, които се влюбват в хора, в жена, която също се влюби в човек. Много я съжалих, когато краля й отне силите.
Мио ми беше ужасно дразнещ персонаж. Радвам се, че я убиха никак не исках да остане с Уатару.
Когато Тайга се появи нещо започна да ме гложди. И то  какво се оказа, че били братя  :D  Плаках на сцената, когато Мая и Уатару се срещнаха след толкова години  :cry:Много трогателен момент. 
Много се смях и с образа на Наго. Горкия заблуден човечец, който дори незнае какво е групова среща  :28558: Радвам се, че с Мегуми се събраха заедно бяха си лика-прилика.
Обаче тая Икса сила така я подхвърляха от човек на човек като ъхъъм лека жена. :lol2:
Имаше някои моменти, в които си мислех "Ама това малки деца ли го гледат?" В края на една от началните серии, когато фангаъра уби един човек си се чуваха хрущящи звуци , от които тръпки ме побиха  :swoon:
Най- се смях на края, когато се появи сина на Уатару. С това Папа, папа се попиках от смях  :lol:
Останаха ми и много въпросителни- кой е бащата на Мегуми. Така и не го изясниха. Защо Мая е решила да остави Уатару в къщата на Отоя? И защо точно онзи ден?  


След като изгледах сериите се чудя защо от нашите телевизии не излъчват такива стойностни неща, а в днешно време децата гледат само глупости. Тази поредица е много по-добра от Пауър рейнджърс. 
И накрая ще кажа, че много ми хареса. Определено ще изгледам и други части от поредицата. Надявам се само да не съм почнала с най-хубавата част и останалите да ме разочароват.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Охо! Добре дошла в клуба на райдърите! Приятно ми е като прочета, че още някой е пленен от магията на историите им.

Всичко, което пишеш е напълно вярно. По-сериозни са от рейнджърите. Според мен затова са ги разделили като жанр и на райдърите са дали току определение, а не рейнджърите (в Япония вървят и такива серии) - сентай. Не съм представяла последните, въпреки че и те си имат интересни герои, но като сюжет действително са по-слаби. Не ги развиват толкова, дори и да ги пълнят с любимци.

Освен занимателният сюжет, много важни тук са и силните фигури. Ако имаме за главен герой персонаж като този на Сето, то непременно трябва да му противопоставят някой като Наго, а защо не и като Отоя, за да се получи необходимия баланс. 

Препоръчвам всички нови поредици (тези, които са от хейсей периода, или след 2000г., аз съм гледала всичко от Кабуто насам, но съм чувала, че и предходните не им отстъпват). Може да продължиш с ООО, например. Там има достойни образи. Единствено Дикейд бих те посъветвала да оставиш за последен, понеже там събират всички предходни райдъри и е много усложнено откъм персонажи и истории.

П.П. Ако ти се гледа поредица с истински фентъзи елементи, Гаро е най-доброто предложение.

П.П. Леле! Не тези въпроси не мога да отговоря. Ако е имало инфо в самите серии, вече съм го забравила, но е вероятно развитие по тях да са дали във филмите, които правят като продължения и които аз рядко гледам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора. :) Мислех да продължа с Кабуто, защото в главната роля ми е друго познато лице Икономче :wub: но и ООО ще мине по реда си. Колкото до Гаро вече съм си го включила в списъка за гледане  :896767: понеже сега съм на вълна японско(учудих се колко малко японски сериали съм изгледала в сравнение с корейските- срамота :slap:).

Не успях да схвана и още нещо

Мая жива ли е или когато се появи накрая беше само илюзия?На сватбата никаква я нямаше. И защо на английски го пишат Кива като е Киба   :huh: 

 

 

Edit: Мале сега като си чета коментара виждам какви глупости съм писала. :896767:  Забравила съм да спомена и някои други любими моменти.  Например,

 

когато Уатару почнеше да се извинява и челото му се удряше в пода. Или когато Шизука го накара да се извинява на котето :282: Много ме радваха и костюмчетата на Отоя. Поздравления за стилистите. :up: А сцените в банята :rofl: Как не ги е срам тези японци да се къпят заедно незнам.  :28558:

И физиономията, която ще помня цял живот

oira.jpg

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Мисля, че Тайга не я уби наистина, но нали и Мио беше нещо като нейна приемница, ако добре си спомням?

 

Киба е правилното четене на сричките в името. Може би го изписват с "ва" за благозвучие, или някой не е превел добре последната сричка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и филма, и NetMovies. Не намерих отговор на моите въпроси. <_< То само с пътуване във времето се занимаваха в тях. Е, не ми остава нищо друго освен да гадая какво се е случило  :lol2:

П.С. NetMovies са много забавни заслужава си човек да им хвърли едно око  ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще го постна и тук, понеже е култово, а и последните месеци са важни за Сето и Такеда. И двамата се ожениха.
Сето е поздравил в мрежата екранния си баща от Кива - Кохей Такеда, който сключи брак на 14 януари с актрисата Мари Мацуяма (Рекка от Гаро).

Уатару написал следното:

"Татко,... Кохей-кун...

Паздравления!" 

Имаме и отговор в същия стил:

"Уатару,... благодаря ти.

Не, Коджи, благодаря ти!

И аз се задомих.

Надявам се някой ден отново да играем заедно..."

Хора, и аз много се надявам! Толкова се радвам, че все още се уважават и старите връзки от времето, когато правеха толкова хубави продукции, не са прекъснати!

Да са живи и здрави!

Off Topic

c0fa93280666a35e5de3abae49d1511b3168baa2

aramajapan.com-koji-mizuki.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да са живи и здрави и двете двойки. Аз си имам особен сантимент към Кива, тъй като ми беше първата райдърска поредица. Сето и Кохей просто бяха уникални образи. Няма ги вече тези стойностни райдъри. Последните серии вече само ме изнервят и ги гледам малко на "вентилатор". :lol2: Ще трябва да се припомнят старите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е. 12 години! Кога минаха?!

Добре, че ти поглеждаш към новите. Аз съвсем съм ги занемарила. Колкото и да ми се иска да хвърлям по едно око, време не остава. А виждам, че има нови лица, които пробиват после в кино/телевизия. Друго е като им хванем дебюта. Има таланти. Вчера, например, се загледах в едно момче, което ми направи впечатление с предстоящ дебют в киното и като се разрових, видях че е започнал преди 2г. в Ултрамен поредицата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам е силно казано. Както споменах минавам ги на вентилатор, защото наистина ме изнервят. Все още тая надежди, че нещата може да се променят, но... В последния са ми сложили едно "същество" в началото, което особено много ме дразни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, в новият. Не е е кой знае какъв герой, по скоро се появява в началото на серията, но в първа серия като го видях и замигах на парцали. Нямам нищо против различните, обаче все пак това се води за деца. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...