Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


КРАЛЯТ И АЗ
 

Епизоди: 63
Режисьори: Ким Чехьонг (김재형) и Сон Чесонг (손재성)
Сценарист: Ю Тонгюн (유동윤)


В главните роли:
О Мансок (오만석)
Ко Чуон (고주원)
Ку Хьесон (구혜선)
И Джин (이진)
Чон Инхуа (전인화)
Канг Инхьонг (강인형)

Пак Джихун

Сюжет: Времето на ерата Чосон, когато кралството е въвлечено в политически водовъртежи...

Още при раждането си Чосон е изоставен от майка си и е намерен от Уоруа и възрастния Сеги, който управлява училището за евнуси. Когато Чосон среща Сохуа, дъщерята на могъщ търговец, веднага се влюбва в нея. И за да бъде близо до нея, доброволно става евнух. Когато вече е един от евнусите в двора, става свидетел на първата нощ на крал Сонгджонг със Сохуа. И докато между куртизанките в двора се води ожесточена война за вниманието на краля, той избира Сохуа за своя кралица, а Чосон се заклева да ѝ бъде верен слуга и неин закрилник. Но обстановката в двореца е толкова променлива, колкото и времето. Сохуа бива детронирана и напуска двора унизена, а Чосон безпомощно гледа тези събития. Но жестоката съдба не казва последната си дума, Чосон е избран да бъде екзекуторът на Сохуа, като ѝ поднесе отрова...

 

 

Свали с български и английски субтитри :subs: :click: 

 

Български субтитри :subs:  :click:

 

Свали с български субтитри :subs: :click: 

 

OST :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Леле, хора, поставих си за цел да го изгледам и къде онлайн, къде по Ариранг упорствам - 63 серии са това! Ако се питате как точно сега се сетих за него - ами върви само по уикендите, та го гледах тези дни.

 

Когато видях О Ман Сок в "Лозарят", направо се изумих от превъплъщението. В "Кралят и аз" е един унил, сериозен и най-вече влюбен, ама от ония, които са готови на такива жертви, че по-добре да не бяха :mad:

 

Детските години бяха забавни, макар че всичките тези подробности как се става евнух, какви задължения имат и прочие ми дойдоха в повече.

След като прескочиха малко напред, се почна една - за кого да женим краля?

Викат шаманка да гадае и й показват три момичета. И за трите каза - ще стане кралица. Шах с пешката!


Е, имало 63 серии да се гледа...

 

 

От всичките дворцови нрави искрено се смях, когато на краля му взеха и няколко чифта конкубини  / две по две, още две, та до 10, строени в две редички  :swoon:  /.

 

При първата решиха да го просветляват как трябва да се държи с нея / сиреч по-освободено, отколкото с жена си/ и няколко евнуха, естествено без практически опит, с помощта на кралската куртизанка - на официална заплата и с качества на жена-каучук, му изнесоха презентация. :28558:  :28558:  :28558:

 

От този сериал ще ми остане в главата йерархията и реда в двореца, всичките условности и "процедури". Понеже паралелно гледах и "Мъжът на кралица Ин-Хьон", при някои сцени ми ставаше ясно защо чосонската кралица се държеше като статуя и какво значение имат слуховете.

 

А, да, слуховете!

Когато кралят или някой придворен направеше нещо и то се разчуеше, започваше голямото отричане - "Това е безпочвен слух"! Понякога беше придружено и с: "Трябва да ми вярваш, аз съм ти баща, съпруг, майка ...." До следващия слух.

 

Абсурдната любовна история няма да я коментирам. Като се има предвид, че главната героиня умря 20 серии преди края /не е спойлер, пише го в резюмето/, любовта беше повече в спомените. Останалото бяха интриги, саможертви, морални поуки. И понеже сериалът е исторически, годините летят, героите умират...

Редактирано от ROSSI YANKOVA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В двайста серия не умира никоя, главна. Както е казано във филма - три кралици по съдба. Главни женски роли няма. Филмът се казва кралят и аз, което не пред поставя главна женска роля в живота на евнусите. Нормален исторически филм с всички интриги на кралския двор. Добри актьори, добро изпълнение - чудя се защо няма коментари. Да привода се е забавил още при руснаците, но го има изцяло и на български. Не разбирам, не мога да си обясня защо дори и любителите на исторически филми не са го отразили. Аз съм до 21 серия и ми харесва, нищо че е бавен - то е за да станат повече серии, ама пък си има стрелка за превъртане, докато ти пеят, когато 2-3 минути персонажът гледа луната или си спомня детството.  Харесвам исторически, корейски филми и този ми се отразява добре. Актьорите са с типични корейски лица, а не изплакнати в европейско-американски "фейс".  Разбирам, че филма не е за дечурлига, които припадат по айдълчета, но се учудвам, че и любители на жанра не са го отразили. Ще го отдам на закъснелия превод. Както се казваше по мое време филма - важи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...