Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

Dance of the Dragon

:imdb:

Жанр: Драма, Музикален, Романтичен
Година: 2008
Държава: Сингапур
Език: Английски, Корейски
Времетраене: 111 минути

Режисьор и сценарист: Макс Маникс, Джон Радъл
Актьори: Чанг Хьок, Фан Уонг (Shanghai Knights, Just Follow Law), Джейсън Скот Ли (Dragon - The Bruce Lee Story), Yeo Jin-Goo и др.


Резюме: Тае Куон от дете мечтае да стане танцьор. Според баща му един мъж не може да издържа семейството си с танци. Способен ли е човек да следва мечтите си, въпреки житейските трудните? Гледайте, за да разберете!

Свали филма:
- с английски субтитри ( вградени и софт субтитри);
- с български субтитри;
- онлайн с български субтитри;

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този филм го гледах преди доста време, но си спомням, че не ми направи особено впечатление най-вече заради историята, която не беше нищо особено. Jang Hyuk ми е любимец, но не мисля че това е най-подходящата роля за него (най-вече заради женствените движения, които правеше танцувайки).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами личеше си, че филма е режисиран от не-азиатци. Хареса ми иначе. Съгласна съм, че на Jang Hyuk тази роля не му отива( въпреки това я изигра много добре), но пък плакнeх очи, а и моментите, в които придобиваше онези замечтани погледи си ги извъртях по три пъти. Главната актриса е много красива. Интересно беше участието на Jason Scott Lee, гледала съм го и в други филми( макар и не-азиатски) и определено му тичат роли свързани с бойните изкуства.

И не мога да не спомена музиката, с една дума: страхотна! Напълни ми душата.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса. Това е филм - усещане, няма много диалози, наблегнато е на детайлите, погледите, жестовете, емоцията. Чанг Хьок е много добър в тази роля, успява само с поглед да изрази всичко, което чувства. Не съм съгласна, че танцува женствено, мисля че такъв е самия танц. Много ми хареса гласа му - един такъв дълбок и чувствен, за съжаление нямаше много реплики.

Тук участва и Yeo Jin Goo, какво момченце е само...  :icon_sunny:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това съм го пуснала да се сваля от три месеца, но няма сийд. Ако има друго място, от което може да се гледа на български, ще съм благодарна да споделите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е мой тип филм, но не защото е слаб като актьорска игра или заснемане, а защото периодично забравям, че комбинацията романс-драма-мюзикъл не е моята чаша бира. Не съжалявам, че го изгледах- провокира ме да се замисля по темата за мечтите. Така се сетих за Валери Петров, който е казал: "Имах мечта да имам часовник. Сега имам часовник, но нямам мечта." Това е другата страна на монетата. Надъхващ е филмът, положителен е, а това според мен е важно и плюс.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случайно попаднах на ,,Танцът на дракона,, и не знаех какво да очаквам от микс между танци и бойно изкуство. Всъщност филма се оказа много приятен, романтичен, чувствен и с хубава музука. Вярно е, че диалозите са малко, но това се компенсира с визуалното удоволствие на преживяването на емоциите.

Чанг Хьок в различна роля от гледаното до сега от мен, Фан Уанг е красива и грациозна. Не знам за танцувалните им способности, но химията определено им се получава. Що се отнася до Скот Ли, мисля че феновете на бойни изкуства може да останат разочаровани. 

    Слагам трейлъра в спойлер

Off Topic

 

 

        Филмът онлайн с български субтитри

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...