Jump to content

Recommended Posts

Може ли да го сравните с някой филм например, понеже аз от сериалите гледам само исторически драми :) , но при такива коментари ми стана интересно. Дали има нещо общо с 2046 ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нищо общо с 2046. Сама по себе си историята е уникална аз поне не се сещам за подобен филм или сериал. Може би трябва да питаш колегата с теорията за клишетата на лично туку виж посочил някой филм или драма с човек изпаднал в кома и блуждаещият му дух търсещ сълзи вселявайки се в нищо неподозиращи хора. :D От американските има една бозава комедия, която се приближава като идея относно комата и духовете - Just like heaven с Рийз Уинтърспуун ама друго нищо общо и като реализация е на светлинни години под 49 days.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С една дума - хареса ми. Съгласна съм, че си имаше от стандартните моменти за всяка драма, но и не бяха прекалили твърде много с тях, например не бяха направили лошите твърде лоши, а просто хора със

слабости. Не ми хареса отново някои недоглеждания при снимките и нагласените сцени, като криенето зад тънки дървета и подминаването на хора в периферното зрение и все още чакам корейски сериал, в който това да бъде оправено :).

Дали финалът стои нелогичен - за мен лично, не.

Донякъде съм съгласна, че има малко престараване, но не е чак толкова абсурдно на фона на цялата фантасмагория в сериала.

Смъртта е част от живота - човек, който обичаш, може да те изостави, родител, дете, най-добър приятел, и ти трябва да се справиш с чувствата и факта, че го няма.

За мен сериалът през цялото време си "крешеще" само едно нещо: Никога не забравяйте, че ще умрете!

Всеки сам си прави изводите от това и какъв смисъл ще придаде на живота си докато този момент дойде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се чудих и мислих, дали да го гледам, но след като видях един фен клип, се убедих, че трябва да го изтегля и да го видя какво представлява. И все пак ще се поровя още малко из мненията, за да съм напълно сигурна, че като седна да го гледам няма да съм си пропиляла времето във някоя боза. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

destiny , обикновенно не взимам отношение по мненията на хората тук за един или друг сериал или филм,но все пак вярвай ми не е много правилно това което казваш най-малкото защото всеки човек има вкус / предпочитания ако щеш го наречи осещания и възгледи по една или друга тема която е засегната в една продукция. Да се влияеш от едно или друго мнение просто рискуваш да ти мине пред очите заглавие което си струва. Гледай наред, специално за Корейските сериали само един до сега неможах да го преглътна или да се разбера с него и да го изгледам до края (може би е грешка) и този сериал беше Кметството (City Hall).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

destiny , обикновенно не взимам отношение по мненията на хората тук за един или друг сериал или филм,но все пак вярвай ми не е много правилно това което казваш най-малкото защото всеки човек има вкус / предпочитания ако щеш го наречи осещания и възгледи по една или друга тема която е засегната в една продукция. Да се влияеш от едно или друго мнение просто рискуваш да ти мине пред очите заглавие което си струва.

То така както го каза излиза, че няма смисъл от този форум. Нали затова си пишем основно мненията за да могат хора, които се колебаят дали да гледат даден филм/сериал да решат дали да отделят време за го изгледат. Аз примерно гледам да не се влияя от чужди мнения обикновенно е достатъчно само да видя каста и фабулата в инфото, но имаше и случаи дето и това не беше достатъчно и благодарение на коментари си спестявах досадния процес download episode 1,2,3.. / shift+del.

A колкото до

Не ми хареса отново някои недоглеждания при снимките и нагласените сцени, като криенето зад тънки дървета
- дървото си беше достатъчно дебело за да скрие хърбавичката фигура на Lee Yo Won ти какво искаш боабаб ли? :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Razzormaw , ааа не не форума си е нужен. Говорех принципно...все пак не сме всички еднакви (щеше да е скучно иначе). Все пак да прочете човек мнения за един филм/сериал не е достатъчно за да знае човек дали си струва или не. Ето сега завършвам да гледам сериала " Mischievous Kiss ". В началните 2-3 епизода бях готов да се откажа, но сега когато съм на 16-ти епизод това ми намерение ми се струва толкова несериозно че в един момент се чудя дали изобщо съм осетил нещо подоно в началото. Сега толкова ми станаха сипматични артистите и историята че не ми се иска да видя края. Понякога началото не е толкова интригуващо, но после всичко се оправя. Преди " Mischievous Kiss ", изгледах " The Snow Queen " там от първия епизод седях с отворена уста и насълзени очи тъ чак до края. Затова казвах че трябва да се даде шанс и да гледа наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да де точно, че сме всички различни. :D Конкретно този сериал както и останалите си имат фенове и анти-фенове. Точно затова казах, че коментарите са предимно полезни за хора, които се колебаят дали да гледат даден сериал. Примерно за 49 дена четеш постовете на айде примерно последните дето са се изказали положително parab, kathie, didi343 и mi6lence и ти харева някои от нещата, които на тях са им харесали и така се решаваш да го гледаш. От друга страна имаме и г-н Дидо дето не му харесва края оттам и целият сериал се обезсмисля според него обаче на доста хора може да им се стори, че човека има право и да се откажат да се занимават изобщо просто защото идеите и начина му на мислене са им допаднали. А така както ти предлагаш да се гледа на сляпо, не че е лоша идея, но така коментарите почти се обезмислят единствено може да пишем хареса ми / не ми хареса за какво да обясняваме защо след като така или иначе потребителя ще го гледа. Разбира се има го и това, че коментари се четат и след като си гледал нещо ей така от любопитсво как им се е сторило на другите и да се изтъкнеш и ти самият с мнението си, но тогава така или иначе сме изправени пред свършен факт - драмата е изгледана. Ако ни е харесала всичко е 6 обаче ако сме разочаровани могат да ни се прокраднат мисли от рода на "защо не прочетох коментара на този и този да му се невиди нямаше да се прецакам така с тази боза!?" и единственото което ни остава е да съжаляваме за изгубеното време. Ето и аз както вече споменах го карам на интуиция и също като тебе смятам мнението си за най-важно, но не бих тръгнал да гледам нещо без да го проуча поне малко ако се колебая върху информацията в резюмето на филма/драмата. :D А за Палавата целувка аз специално си го похвалих както и някои други хора, но общо взето сме малцинство тези дето го харесваме и то всеки с причините си така ако беше чел коментарите примерно можеше да изобщо да не се чудиш през първите епизоди ако ти беше харесало виждането за целият сериал на някои от нас - малцинството му фенове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала много ми хареса, накара ме да се замисля дали правилно

съм изживяла живота си и ако аз съм на мястото на главната героиня,

дали бих могла да събера необходимите ми сълзички.

Сериала го нареждам в своя топ 10.

А форума наистина е необходим, за да може всеки да изказва своето

лично мнение. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хеейй хора, форума е много нужен. Да не остане някой с впечатление че съм казал нещо различно. Имах впредвид че да се откаже човек от един сериал или филм, защото 5-ма не са го харесали не е много правилно. Аз лично гледам всичко. Колкото и една драма/филм да е мудна винаги може да научи човек нещо и да намери нещичко което да трогне сърцето му. А що се отнася до обмяната на мнения това е добре и от гледна точка на това че сме в един форум и малко или много ни свързва любовта към киното което се създава в Азия и така чрез споделени впечатления се опознаваме :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен лично сериалчето ми допадна много .... хубава музика... красиви актриси ... много интересна история ... която може би до последно не се знаеше какво точно ще се случи ... дълго се колебах дали да го изгледам ... прочетох няколко коментра..които за мое щастие се оказаха положителни :) и за няколко дена .. филма беше изгледан...изглежда ,че на повечето филма им е харесал...само последния епизод е спорен...но за мен и той си беше хубав.. Приятно гледане на тези които още се чудят... ГЛЕДАЙТЕ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал лично на мен ми беше досаден. Изгледах го, но доста трябваше да се постарая. С изключение на идеята за 49-те дни, всичко останало си беше обичайните клишета. От героите ми допадна единствено Ангела на смъртта (упс.. Пратеника :). И неговата история ми беше по-интригуваща от историите на останалите. Иначе...доста посредствено. И именно последната серия на мен пък най ми хареса. Не съжалявам, че го гледах, но определено няма да остане на диска ми. Но пък ще разчистя място за следващия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

19 серии пълен кеф и блаженство и последния да го прецакат толкова. Срам и позор. :mad2:

Сериала беше много интересен и забавен. Целия сюжет беше логично навързан във сериите.

Актьорите също се справиха отлично. Особено Хан Канг, който все още жив го оплаквам :slap:

Горкичкия - проля толкоз сълзи от любов, а

не намаза даже една ескимоска целувка.

 

Сериала носи много позитивно настроение и силно препоръчвам да се гледа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 3 дена изгледах сериалчето.. Невероятна драма. Просто всичко беше на макс. Към тези , които не са го гледали !гледайте! . Няма да съжалявате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бройте ме и мен - още един член във фен-клуба на драмичката.

Но... няма как да не споделя:

Би могла да носи страхотно послание, при положение, че вярваме в запазването на чувствата и емоциите след ГОЛЯМОТО събитие. Което пък от своя страна ще затрудни преминаването към следващия етап от развитието ни... Това, обаче, е момента, в който всички се замисляме малко или много за житейския си път и съпреживяваме драматичното отклонение от стандартното разбиране за неговия край. Не ми се задълбава в темата, а и не е тук мястото.

Би могла да се гледа като приказка. Това се опитах да направя и аз.

Не знам доколко ми се отдаде, тъй като го изгълтах за някакви си 3 дни и го приключих буквално преди час. Имам подозрението, че ще си го мисля доста време...

Разкошна актьорска игра.

Прекрасна музика.

За мен - най - логичния финал на този сюжет е това, което видях. Просто няма как

всичко да е цветя и рози, колкото и да ми се иска.

Разбира се, сестринските връзки можеха и да ги пропуснат и да направят удоволствието ми пълно, но както се казва - в корейски драмички няма пълно щастие..

 

Иначе сериалчето е 100% кеф.

П.С. Използвам възможността да си поръчам и аз такъв Пратеник като му дойде времето :wub: !!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше моменти когато ти се иска да заплачеш, като например около 16 ти епизод, където пратеника стоеше на една пейка и чакаше за срещата си, и тогава сънят стана истина, също така когато Йон Джи получи сълза в последния момент.Забелязала съм че към средата и накрая сериалите винаги стават по-интересни. Може би само последният епизод не ми хареса

. Джунг Ил У задмина приятеля си Ли Мин Хо. Незабравим образ си е.За мен лично един от най-любимите ми. Препоръчвам ви го! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятен сериал, интересна идея, малко неочакван край, но това е един от 2-та сериала на 2011 (другият е "Scent of a woman"), които сериозно ме накараха да се замисля за живота и за хората, които наричаме "приятели". Актьорите бяха много добри, особено Jung Il Woo, на който му подхождат такива забавни персонажи. Препоръчвам го, заслужава си отеделеното време :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно такъв сериал ми се гледаше :) Супер е сериала от началото до края. На мен и последната серия ми хареса , добър край макар и тъжен. Някои неща от сериала ги предусещах какво ще стане , но въпреки това интерасът ми беше максимален.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...