Jump to content

8.9 по Рихтер в Япония


Recommended Posts

Ужас ние българите сме най-долния народ как може да се радват на чуждото нещастие на хората.Вместо да взимат пример как се постъпва в такива ситуации (2012 не е далече) те се чудят как да измислят поредната обида.Каква е тая паника бе ... може би е имало малко, но това е обичайно то всички бихме го направили, но те се крепят неспират да вярват и да се борят за родината си дори с риск за живота си !! Еее... незнам за вас но аз и свалям шапка.Толкова организиран народ толкова задружен НЯМА и няма и да има все ще има такива като нашия българския дето ще гледат само да се правят на интересни със свойте долнопробни мръсни статийки :mad2: Просто съм без думи.Те вместо да и помогнат то било просто с 2 хубави думи те не...... Бе какво да кажа :excl:

 

Между другото нещо интересно и американско с връзка и подкрепа за Япония:

 

Бlack Eyed Peas пуснаха новата си песен "Just Cant Get " която била снимана седмица преди бедствието за страната.

" Това видео е заснето седмица преди заметресението.

Всичките ни мотиви и мисли са насочени към хората в Япония.Обичаме ви!"

 

Ето го и него:

http://vbox7.com/play:24eec570

 

 

П.П Малко ми оставаше да се разплача на клипчето което е качила glorfindel133 Icon :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^къде прочете това за електропроводите...?

 

В доста статии се споменава, но още не са включили мрежата, очакват да стане днес.

http://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article12863119/Es-bleiben-48-Stunden-Tschernobyl-zu-verhindern.html (Силнотоков кабел е последната надежда за предотвратяването на супер-катастрофа. Надяват се да го включат още в четвъртък. Съобщението е направено от агенция Киодо)

 

http://www.sueddeutsche.de/politik/atomkraftwerk-fukushima-drei-punkte-plan-gegen-den-super-gau-1.1073141 (До вечерта ще е готов нов електропровод. Ще се прокарват външни кабели до реактори 1 и 2.)

http://www.abendblatt.de/vermischtes/article1820805/Fukushima-Einsatz-mit-Wasserwerfern-als-erfolgreich-bezeichnet.html

 

http://www.noz.de/deutschland-und-welt/politik/52140825/japan-die-zeit-arbeitet-gegen-die-menschen-neue-stromversorgung-soll-am-freitag-stehen (тук се казва, че в петък ще е готов кабелът)

 

Общо взето немските медии цитират едно и също, като хвърлянето на вода с хеликоптери е оценено като успех, макар и частичен, заради парата, която се виждаше на видеото, т.е водата е се е изпарила, защото е попаднала, където е горещо.

 

http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/03/16/1060606_vseki_moment_shte_bude_vuzstanoven_tokut_za_pompite_v/

 

 

Англоезичните медии не отдават токова голямо внимание на този факт.

http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/03/17/japan.nuclear.reactors/index.html?hpt=T1

http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-12768645

 

 

Освен това има и необичайни за сезона студове :(http://www.handelsblatt.com/panorama/aus-aller-welt/erdbeben-tsunami-kaelte-wie-japan-leidet/3957560.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди малко видях, че в градинката срещу Ал. Невски, на вишните, посадени там, са закачени ленти с оригами на жерави. Много е красиво. Който иска, може да добави свое оригами.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Във връзка с тежката ситуация ще си позволя да споделя нещо, което ме вбеси и възмути. БЧК обявява кампания за набиране на средства за бедствието в Япония. Дават номер на сметка и sms номер. Малко по-надолу пише, че левчето ви заминава в обща сметка "Солидарност" на БЧК. Много хора пуснали есемеси са получили съобщевие, че дарението им не отива за Япония, а за нещо друго. Аз лично избрах да се включа в акциите за набиране на средства чрез сайта на IFRC именно, защото нямам доверие в българските организации. Явно е имало защо.

Разбира се, че има още много хора по света, които имат нужда от помощ в момента, но единственият човек, който може да реши къде ще отидат изкараните му с труд еди-колко си лева, съм аз.

 

Ще стискам палци да овладеят кризата с атомната централа и хората, останали без дом, вода и храна да изкарат нощта, която се очертава да е много студена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Случилото се в Япония е една общочовешка трагедия. Силно и най-искрено съчувствам на пострадалите, не защото ги познавам, и не защото имам някакво отношение към тях. Съчувствам им защото са човешки същества, също като мен. Това можеше да се случи навсякъде, сега се случи на тях. Японците са достатъчно силна и единна нация, за да се справят с положението. Може би най-способната да се справи с подобно бедствие адекватно. Моралната подкрепа все по-малко се цени, тъй като няма материално измерение, но в подобна ситуация има не малка роля. Възхищявам се за поредн път на дисциплинираността им. Трябва да се учим от тях. Едно знам със сигурност, ще се справят. И друго - преминат ли това, не виждам какво друго може да ги изплаши. Земетресение, цунами, пожари, радиация, вулканична дейност, снеговалежи.....не знам какво още може да ги сполети. То и не остана друго.... От тук натам дано да имат още сили.

 

П.С. В сайта на БЧК прочетох: "Българския Червен Кръст има готовност да изпрати провизии и палатки в Япония, в случай на нужда." :blink: Моля? В случай на нужда? :huh: И кога ли ще е тази нужда.... Като се справят с положението може би. Ми да, 'що пък тогава да не им ги пратим..... Както и да е. А аз смс няма да даря, докато държавата не спре да добавя ДДС за даренията. Та това е дарение за Бога! 100 000 българи, които искат да дарят своето левче, даряват и 20 000 лева ДДС, които могат да помогнат още повече за дадена кауза. И все пак, в името на хуманноста, халал да са им. Хубвао е, че има достатъчно алтернативи, които позволяват на хората да помагат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това е... Докато цял свят сваля шапка на Япония за стоицизма, в нашето медийно пространство се въртят изказвания от сорта: "Не ги жалете японците, те ще се справят.", "Ще им помогнем, ако има нужда.", "Те са си свикнали да ги люлее." и прочие малоумни изявления! Вчера направих грешката да зачета коментарите под една от статиите в онлайн изданието на един от ежедневниците. Джуката ми увисна и се плеснах по челото. Българският интернет потребител отдавна е забравил всякакво благоприличие, ама те го бяха ударили на... (ще си спестя определението). Недай си Боже някой да изкаже съчувствие, веднага двама ще му се подиграят, трима расисти ще ги окуражат и поне един ще си направи реклама като тази "Писнало ви е от кризата? Играйте и печелете в www.saitanabaiganyo.цом".

Чета тази тема, откакто е публикувана, и се радвам, че поне тук върховната простотия на болшинството ни сънародници още не е намерила почва. Японците че ще се справят, ще се справят, но имат нужда от всяка помощ, която могат да получат. А предвид факта, че са хора като нас, заслужават поне капка човешко отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би тези от вас, които следят японските медии, знаят това, но аз току що прочетох нещо ново за тези 180 човека, които почти нямат какво да ги предпазва и могат да работят максимум по 15 минути там, (за тях в прав текст се казва, че повечето няма да умрат веднага, но много скоро, вече двадесет човека са облъчени, един тежко), които заливат с вода и поставят електропровода има и вече избрани хора, които като крайна мярка да влязат вътре и да възстановят охлаждането, като са доброволци и ги наричат "камикадзета" (Кеичи Накагава от Токийската клиника по радиология). Знаем че рискуват живота си, но казано в прав текст изглежда много тъжно.

http://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article12865458/20-Kamikaze-gegen-die-Hoellenmaschine-Fukushima.html

 

Иначе имаше статия с жена, преживяла атаката в Нагасаки, която не се е разболяла от рак, но има типично за радиацията заболяване на шитовидната жлеза, дъщеря й също, има и внуци и разказва, че се обадила на роднини в Сендай да им каже, че това което преживяват в момента не е толкова страшно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Българин в Япония: Консулът избяга, оправях се сам

Япония увеличи нивото на сериозност на инцидента в засегнатата сериозно от земетресението ядрена централа "Фукушима 1" от четвърта на пета степен

 

До сега не бях чела коментарите под статиите (аз коментари подчти не чета, да не кажа изобщо(с изключение на този сайт) , но не съм изненадана от реакциите им. Престанах да се изненадвам от отношението им преди 7 години, но не само към хората от различни страни (в случая Япония), но и към съгражданите ни, а защо не и към роднините им. Ние сме прекрасна страна от към природни дадености (който са останали и който още не сме успели да съсипем (то за в бъдеще ще успеем да унищожим)), но ние сме и ужастен народ ( с изключения). Колкото и ужасно да звучи си е така, ние сме и лицемери, но мисля че и другите страни спадат към нашто лицемерие, колкото и да се опитват да не изглеждат така си е факт. ( Аз мисля, че ако беше само земетресението и цунамито, без опасноста радиацията да се разпространи и в другите страни щяхме (включвам разбира се и нас в това число), само да замажем положението като подхвърлим възможноста да им предложим помощ и пари. ) Но понеже вече засяга всички, почнахме да търсим виновни (и изкупителни жертви) и това разбира се са Японският народ и най-вече хората ( не изключвам и възможноста някой от Японските властите и политиците да са виновни ), но същите тези хора изложиха живота си на радиационото облъчване за да го спрат (но дори и да не успеят ,те все пак са се опитали като са жертвали не само живота си, а по този начин са пожертвали и семействата си (как ли се чувстват техните майките,бащи ,братя, сестри, жените и деца ).

А останалият народ който не им е останало нищо и са длъжни да разчитат на подаянията на другите хора (колкото и ужасна да е думата си е така, само си представете какво би станало ако сме в българия и чакаме милоста на хората. Те ще ни се усмихнат ще ни обещаят и ще кажат че това е всичко на което са способни за момента и ще ни дадат надежда която няма да представлява нищо , а после като разберем как стоят нещата ще бъдем съсипани ако не и умрели. Имаше един израз или поговорка от един сериал която гласи "Вярвай на човекът, но не и на думите му. Човекът ще направи само това, което му е изгодно." и аз съм напълно съгласна с нея) макар и трудно да им е Японците запазват самообладание и се борят за бъдещето си.

Не знам какво би станало ако се бе случило в друга страна и хората не бяха толкова сплотени и не се бориха заедно да превъзмогнат трудностите, всъщност знам всеки ще граби (а сигурно и убива) за себе си докато не остане едно огромно нищо. "Сборна дружина планина повдига" а в случаят "Сборен народ Япония повдига",затова вярвам че те ще успеят да оцелеят, да се съвземат и оправят. Искам само да мога да им кажа аджа аджа, Файтинг, Химдеска :asian:

И ако някой съм засегнала с коментара си извинявайте, но това си е моето мнение и друдно бих си го променила.

 

МВнР: Българите могат да се евакуират от Япония на привлекателни цени

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това е да не си Българин в чужбина!!! А ако има и други Българи около теб се някак поне един от тях ще намери начин да ти направи мръсно за да ти е гадно и ще те остави да се оправяш сам, вместо да ти помогне!!! Повечето са на принципа "На мен може да ми е зле, ама на друг щом му е по зле от колкото на мен, аз съм добре"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм следила темата редовно, ако се повтарям съжалявам, на сайта на БЧК има банкова сметка, където може да се дарят пари за пострадалите японци или може да се изпрати смс на номер 1255 за 1, 20 лв. http://www.redcross.bg/news/view.html?nid=7101

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RUN FOR JAPAN

Run for Japan is bringing together the global running community and showing solidarity and support through dedicating runs around the World to the people of Japan.

The challenge...

To cover 24,901 miles (right around the world) in 28 days with at least one run dedicated from every country in the World. To achieve this runners around the globe are being asked to dedicate just one run to the people of Japan and donate at least one unit of their home currency per mile run.

Спортисти и любители на тичането от цял свят се включват в тази инициатива да се помогне на Япония...нека да дадем своя принос! Разпространете инфото сред приятелите си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Видях,че никой не е писал за това и реших да споделя нещо малко от мен.Токущо четох в вестник СТАНДАРТ, че Ванга е предсказала, че в 2011г. ще има ядрена катастрофа. Все повече са песимистите, които прогнозират , че реакторите във Фукушима ще гръмнат до часове.Руското издание цитира дословно думите на пророчицата: "В резултат от радиоактивно замърсяване в Северното полукълбо няма да останат нито животни,нито растения." Досега се смяташе,че Ванга е видяла поражението от нова световна война.Хипотезите бяха,че ядреният ад може да е резултат от сблъсък между Северна и Южна Корея ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последното мнение не вземам под внимание. Бълват се "жълтини" на килограм. / и е нормално авторката да се притеснява, нищо лично към нея/

Пък и дори да е така, все някога ще се мре.

Как се чувствам ли? На моменти ми се ще да не бях поглеждала японски сериал/ филм...никога!!!

Сега съм гола, чувствителна и съпричастна към болката им.

Избягвах до днес да гледам и слушам подробности. Но информацията безжалостно те настига.

Днес открих , че имам и канал на ТВ-то - arirang,/ освен kbs /

Хванах някаква емисия новини.

Даваха репортажи от корейски спасителни екипи в Япония. Ъгрхх. .Браво на корейчетата!

 

После корейски журналисти на горещи точки / в и около централата/ .

Първото родено бебе във вече несъществуващия град на океана. И мама, и тати - спасени.

Оцелели по чудо хора и деца. Оцелели по чудо храмове/ олтари , училища, домове за сираци, хосписи.

Много ми е тъжно. Защото всички се обърнаха към своята си въшлива черга.

Дали е в земетръсна зона непостроенана АЕЦ" Белене" ?

Ще ли френската АЕЦ... нам-си-кво-си на Африка.

Ще ли проститут.. Европа /по- точно ЕС/ да разреши нам-си -кво.? На не-нам-си кого- за - едни пари.

ОЛЕле, че грозно.

А мен си ме боли. Бог да ги прости загиналите, дай сили на живите, моля те...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tonight “Man V Mother Nature” - 17.03.2011 / Земетресението в Япония

 

резюме:

Телевизионното шоу "Tonight" по ITV1 анализира най - актуалните събития. Тази серия (от 17.03.2011) е посветена на земетресението в Япония, чиито последствия потресоха света със своите мащаби. Ще видите кадри и обяснения, които българските медии не са излъчвали. Независимо от техническият прогрес на човечеството, Природата ни напомни че може да ни заличи за миг !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...