Jump to content

Къде можем да похапнем и купим азиатски вкусотийки

Recommended Posts

срещи -Днес опитах за пръв път и виетнамска храна. Най-хубавото беше, че и гледах как се прави. Дали съм се научила да правя тези ястия ще разбера след време. В линка има информация за мястото на срещите. Старозагорци, има още малко свободни места, за да пробвате и вие нещо различно :)

Eee, това как съм пропуснала да го прочета. Много жалко :( . Вече ще чета по-внимателно. Дано се организира нещо пак.

Waaaa...Ramen wo tabetai desu......Не обичам риба и не съм заинтересован от сушито,но само при мисълта за рамен и ми потичат лигите.Ако знаете плс кажете къде в столицата мога да си купя (не знам как се готви,така че в някой японски ресторант) и разбира се по възможност цените да не бъдат космически lol xD.

То няма какво да му готвиш - половин кило вода на печката и като заври, ръгаш каквото има в пакета. Толкоз.

В по-големите супермаркети има от тия на Mr. Park, но не са нещо особено. Ако си късметлийка, в Била някой път се намира Шин рамьон, който е най-продавания в световен план. Имай предвид обаче, че е много лют и не понася на всеки. Ако и това не стане, в китайския магазин на Пиротска има китайски, при това различни видове. Те са по около два лева пакета.

Ми те това е.

И аз не съм я довидяла темата.

Наскоро забелязах, че до нас са направили суши-бар или ресторантче/ силно казано, защото е миниатюрно/

Трябваше да тръгна пеш, че да видя. Ще го посетя при първа възможност. Нямам мнение засега.

Това е до Домът на техниката в Пловдив/ Градската градина/ , "ул. Гладстон" от същата страна, две -три магазинчета в посока "Руски".

Мъничко е , и до късно свети надпис "Оpen".

Единственото китайско, което харесвам, е това срещу Профсъюзният, ресторант "Азия"/ дългогодишен, може и да съм му свикнала просто/ , пак на "Гладстон", отдалече си личат фенерите.

Имат и ресторант в ЖР "Тракия", но там ми е далече, нямам мнение.

Другите, в които ходя или съм поръчвала... нещо не ги харесах.

До " Герджика", северната страна на моста на Марица по бул. "Руски", ул. "Победа". Много приятно място, и лято/ спокойно и с гледка/ и зиме.

Но не достигат качеството на кухнята на "Азия", гледам, че често сменят и персонал. Но става за форумско събиране.

"Червения дракон" на бул. "Руски" ми е симпатичен, ама с кухнята... Отказах се, при една салата от черни гъби с чесън,

която вонеше на мухъл. Разбира се, че не очаквам да ги берат ей сега, ама чак на мухъл...

И там ги сменят... не знам. Но колегите не са доволни.

Та, ей такива :-))

Т

Eee, това как съм пропуснала да го прочета. Много жалко :( . Вече ще чета по-внимателно. Дано се организира нещо пак.

Организират се почти през месец, за повече информация в линка във фейсбук от първото съобщение. Трябва да се реагира бързо, защото местата са ограничени и последния път двете групи се запълниха за един ден.

Днес бях в магазин "Берьозка" и имаше кимчи в кутии от килограм, дори имаше на две фирми (имате избор). Та, който е от София, Варна, Пловдив, Русе, Бургас, Велико Търново и Стара Загора, и иска да опита кимчи, може да го намери там. Магазини Берьозка

Случи ми се да мина по Графа (#28) мернах ресторантче за Japanese style noodles (дословно ;) ) и мога да кажа, че ми харесаха. Приготвят се на момента (от вече сварени спагети и пресни, нарязани зеленчуци и месо) за 3 минути. Цените са 4 и нещо - 5 лева, предлагат различни комбинации месо/зеленчуци+яйце. Аз вероятно ще повторя. Даже имат страница във Фейса: https://www.facebook.com/bgnoodleshouse

Дадено, има куриерски служби ще го метнат до София. :up: Звъня на посочения телефон в магазина, но никой не отговаря. Утре ще отскоча до там.

И аз с две ръце препоръчвам "Корейска къща". Наскоро го посетих и беше много приятно и вкусно, но преди да ходите се запасете с парички, че хич не е евтино :) Но си заслужава по мое мнение!