suani Отговорено 8 Юни, 2011 Share Отговорено 8 Юни, 2011 Ще се изям , точно там търсих, но се предадох без да питам някой от персонала. Някакво насочване? Пада се срещу зеленцуците.Или както са редиците с алкохоли точно от другата страна.Като вървиш в средата на магазина и стигнеш до края на алкохолите,от лявата страна се пада.Ама и аз едни обяснения дадох.На тези рафтове там има различни продукти от различни страни.Там е и соджуто. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvYoYo Отговорено 9 Юни, 2011 Share Отговорено 9 Юни, 2011 Разбрах те! Благодаря!!! Кумао!!! Уж гледах и там, ама толкова съм видяла.... Но сега поне ще съм сигурна, че има, и ще го издиря! Много ме зарадва! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
flowerlina Отговорено 10 Юни, 2011 Share Отговорено 10 Юни, 2011 Днес попаднах на тази оферта . Не съм я пробвала още, но звучи добре. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MoNiTa Отговорено 18 Юни, 2011 Share Отговорено 18 Юни, 2011 В Благоевград - ресторант "Frame" приготвят невероятно суши на достъпни цени.. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mims3 Отговорено 18 Юни, 2011 Share Отговорено 18 Юни, 2011 Здравейте! Интересна тема... Някой знае ли дали и в Сливен може да се намерят такива ресторанти .. или поне откъде да си купим нужните продукти за направата на някои азиатски вкусотии!? Някой може ли да ми отговори?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lo0vejapan Отговорено 23 Юни, 2011 Share Отговорено 23 Юни, 2011 Някой може ли да ми отговори?! В Сливен , освен полу готови спагети ( рамен) , не съм чувала да има нещо друго азиатско. А спагетите може да ги намериш в Кауфланд . Не се сещам дали имаше Билла Хора , аз съм от Бургас и до преди няколко месеца тук имаше Японски ресторант 'Сакура' в центъра на града ! За жалост сега на негово място построиха някаква глупава винарна Посетих го 2 пъти , беше доста скъпо , но ястията просто нямат равни Азиатците наисстина обичат люто .. а на мен както не ми понася въпреки това ядох страшно много неща и после дишах като Дракон :lol: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvYoYo Отговорено 24 Юни, 2011 Share Отговорено 24 Юни, 2011 Ъх, кофти за японския. Дайте някви други идеи за Бургас, освен китайските ресторанти. Всъщност дайте и някой добър китайски ресторант в Бургас из центъра, дето да е доказано добър. Също така суши ресторант? Моля Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Katshi Отговорено 9 Август, 2011 Share Отговорено 9 Август, 2011 Канех се да пиша тук от седмица и ето, че най-сетне се наканих... Та..Докато бях в Карлово на кратка екскурзийка, в хотела намерих един брой на "Жената днес", който въпреки че бе от декември миналата година...реших да разгледам и..попаднах на една чудна статия. Всъщност, ако не бях видяла картинките на апетитно суши, вероятно нямаше да спра погледа си върху нея, но...няма значение, защото сега искам да я споделя с вас. Някои може би да я виждали, но за тези, които не си купуват такива списания (като мен), ето я въпросната статия: (предварително с извинявам за лошото качество, но все още не съм хванала цаката на новото фотоапаратче...) Цял изглед на страницата: А от тук можете да прочетете какво пише, ако ви интересува: Снимки от същата страница на близък план: След като се загледах още по-внимателно открих уеб сайт на въпросната фирма в долния десен ъгъл на страницата. Посетих го и открих неща, които буквално ме накара да замечтая. Но да не сменям темата... Искам да споделя и една информация за сушито, която открих: Какво е суши? Суши е начин на живот, начин на мислене и определен етап от личната биография. Суши е особен възглед за красивото в живота и на трапезата. Суши е висша етика, естетика и най-изтънчена етикеция. Това е парола, знак за принадлежност към едно по-специално и изискано общество. Суши е всичко онова, което хамбургерът, пицата, чипсът, пуканките и всички други хранителни емблеми на съвремието никога няма да бъдат. Въпреки че се смята за едно от най-типичните ястия в традиционната японска кухня, произходът на суши не е свързан със Страната на изгряващото слънце. Първото му споменаване е в един китайски речник от II век. Предполага се, че това ястие се е появило някъде в Китай и Югоизточна Азия и едва през VII-VIII век е било пренесено в Япония. През ранните векове от своята твърде дълга история суши не е било точно ястие, а по-скоро технология за консервиране на риба. Според първите известни рецепти за суши прясно уловената и изчистена риба била поставяна между пластове сол и ориз, след което била притискана с камък и покривана с капак или кърпа. Така рибата ферментирала и след няколко месеца била готова за ядене, а оризът се изхвърлял. Приготвена по този начин, тя можело да се съхранява около година. Дървените кутии, в които днес се предлага този специалитет, изглежда, са отзвук от онази древна технология. Днес не е трудно да се обясни специфичното консервиращо въздействие на ориза върху рибата. При неговата ферментация се отделя млечна киселина, която препятства гниенето на рибата. Някои изследователи са склонни да приемат, че в отделни райони на Югоизточна Азия в древността оризът е бил използван единствено като консервант за рибата и едва по-късно е бил оценен като храна. Суши етикет За да се насладите напълно на удоволствието от яденето на суши, трябва да знаете няколко основни неща: Суши се яде с ръце или с клечки (хаши). Когато се яде с ръце, се държи с палеца и показалеца. Към суши се сервира купичка с малко соев сос, към който в зависимост от вкуса може да се прибави и японски хрян (wasabi). Имайте предвид обаче, че някои видове суши са приготвени с хрян. Всяко суши се топи в купичката със соев сос от страната, от която са сложени зеленчуците, рибата и други, т.е. откъм горната страна, а не от страната на ориза, защото оризът може да сe отрони в купичката. Добре е едно парче суши да се хапне наведнъж. Опитите да се раздели на две части биха разрушили красивите топчета. Все пак, ако ви е трудно наведнъж, можете първо внимателно да отхапете половината. Всеки път се топи в соевия сос. Маринованият джинджифил (гари), който се сервира със суши, се яде самостоятелно. Той спомага за изчистване на вкуса в устата по време на ядене на различни видове суши. Ако си поръчате сашими (тънки парчета сурова риба без ориз), тогава се използват клечките или вилица. Можете да сложите от хряна направо върху сашими и тогава да топите в соевия сос. Купичката с ориз (както впрочем и купичката със супа) се повдига от масата и се придържа под брадичката, което помага от клечките да не пада храна. По принцип супата се пие направо от купичката, а за зеленчуците накрая се използват клечките или лъжица. Върху ориза никога не се слага соев сос. Ястия с ориз, месо и сос се ядат с лъжици, тъй като с клечки е доста трудно. Темпура, тофу и други се ядат с клечки или с вилица и нож. Ако ядете с клечки и не успеете да разполовите парчето, тогава поднесете го с клечките към устата си и отхапете част от него. Макаронени изделия се ядат с клечки, като се всмукват с уста, което обикновено е съпроводено със звук. Ако ви се наложи да си вземете храна от обща чиния на масата, тогава обърнете клечките си от към горния край (по-дебелия) и така сервирайте във вашата чиния. След това продължете да се храните, като използвате тънкия им край. След приключване на храненето клечките се оставят успоредно една на друга в чинията, като тънкият им край е насочен наляво. Източник: http://www.sushi.delicatering.bg/s1.php ^На същия този адрес можете да откриете и "Sushi меню и доставка", "Продажба на Sushi продукти" и " Специални предложения". И сега...не се сдържах да не си запазя снимките от "Специални предложения", след което да ги пусна тук...(радвайте се, защото не се свалят никак лесно от този сайт) Наслаждавайте се! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lidia7 Отговорено 22 Август, 2011 Автор Share Отговорено 22 Август, 2011 В Билата наистина има нудълс, днес си купих, ето повече инфо за продуктите с които зареждат. В Билла има Shin Ramyun - в червена опаковка е и пише, че това са най-продаваните полуготови спагети в света. Доста е лют. Колебах се дали да си ги купя, но следващият път мога и да ги пробвам, дори да са много люти, имаше и други видове на Mrpark. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LunaBrava Отговорено 26 Август, 2011 Share Отговорено 26 Август, 2011 didi343 - страхотни снимки, наслада за окото и съм сигурна, че всичко е невероятно вкусно Моят опит със суши, е единствено от Happy в Бургас, но страшно ми харесва, пробвала съм почти всички видове, мога всеки ден да ям това, но за съжаление бюджетът ми не го позволява Освен това водих в Happy една моя приятелка шведка (също фенка на суши), която една година е живяла във Виетнам и също много й хареса А соджуто се оказа доста по-силно, отколкото очаквах, едно шишенце го пих три вечери , доста спиртно ми дойде, а имах само кисели краставички за гасене Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvYoYo Отговорено 1 Септември, 2011 Share Отговорено 1 Септември, 2011 Раменът на Господин Пак редовно се купува в нас и от магазини Верде - има даже с вкус на кимчи. След опитът на соджуто от Карфур, обявявам, че ми харесва доста, но и аз го пия по малко - как се справят така юнашки дамите по филмите, не знам. Освен това да не пропуснете сладките кексчета manjoo на Mr Park пред Карфур. Аз лично не си припаднах по тях, щото не съм много по сладкото от този вид, но всички останали пробвали ги, страшно ги харесаха. Там има и онези хрупкавите оризови кръгли големи сладки неща, дето забравих как се казват (виждала съм ги в корейските филми и страшно се накефих да си купя). Рапорт даден Една весела реклама на соджу Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dache Отговорено 7 Октомври, 2011 Share Отговорено 7 Октомври, 2011 Това Сожду в Карфур докато го намеря Седях 10 минути пред щанда с азиатски неща и не можех да го видя, защото бутилките бяха много навътре на рафтчето Добре, че се зачетох по етикетите, иначе щях да го пропусна. Наскоро разбрах за това бистро до Плиска Клик, където предлагали индонезийска, виетнамска и китайска кухня, но една приятелка- виетнамка ми каза, че поне виетнамската храна не била хубава. Аз лично не съм опитвала и не мога да коментирам Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lidia7 Отговорено 9 Октомври, 2011 Автор Share Отговорено 9 Октомври, 2011 Тук има доста интересни неща, като се започне от сувенири и дребни джунджурийки та до храната....трябват ти часове докато разгледаш Аз пък търсех това соджу в Карефур, но така и не намерих, то явно в не всичките магазини го има, питах персонала, но те ме гледаха малко странно, явно за първи път чуваха... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dache Отговорено 10 Октомври, 2011 Share Отговорено 10 Октомври, 2011 Ако става въпрос за софийското Карфур вече мога да гарантирам, че го има Но ми помогнаха само напътствията оттук, иначе колкото пъти съм ходила, никога не съм го откривала А за китайския супермаркет- ходила съм няколко пъти вече, оттам си купих продуктите за първото ми суши и ми беше направило впечатление, че Нори-то е само по 6,90 лв, докато същото, ама абсолютно същото в Пикадили беше 9 лв и нещо. Последният път като отидох (тогава си купих и пръчици най- накрая ), го бяха дигнали също към 9 лв Аз си разглеждам цените, тъй като установих, че и във Фантастико има продукти за суши и тогава няма смисъл да ходя чак до Пиротска Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
anna_sima1 Отговорено 20 Октомври, 2011 Share Отговорено 20 Октомври, 2011 корейска къща е единсвения корейски ресторант в софия всичко е много хубаво но е малко скъпо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tuci8710 Отговорено 21 Октомври, 2011 Share Отговорено 21 Октомври, 2011 Можете да си похапнете вкусно кимчи в китайският ресторант зад Съдебна палата. П.С. Става дума за град София Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dess Отговорено 20 Юли, 2012 Share Отговорено 20 Юли, 2012 Здравейте, някой дали знае ресторант в Пловдив, където да се похапне Корейска кухня и да се пийне соджу? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiflichka67 Отговорено 10 Август, 2012 Share Отговорено 10 Август, 2012 Радвам се, че има такава тема! Майка ми изобщо не харесва "дръпнатите очички"(тя така ги нарича), но ако и заговориш за азиатската кухня е на първа писта! Затова с нашите ходихме до един много як суперски китайски ресторант, ето ви и линк, за да разберете къде се намира. Ресторант "Жерав и Дракон" Препоръчвам ви го, имат много вкусни работи, за сега съм опитвала само "Ориз с зеленчуци и три вида месо", не са скъпи порциите, но пък са големички има по 400гр. и 800гр, вие си избирате! Другият път ще пробвам пържените спагети, защото постоянно точих лиги на хората от съседната маса! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
love&peace Отговорено 13 Септември, 2012 Share Отговорено 13 Септември, 2012 срещи -Днес опитах за пръв път и виетнамска храна. Най-хубавото беше, че и гледах как се прави. Дали съм се научила да правя тези ястия ще разбера след време. В линка има информация за мястото на срещите. Старозагорци, има още малко свободни места, за да пробвате и вие нещо различно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kremenski Отговорено 16 Октомври, 2012 Share Отговорено 16 Октомври, 2012 След събирането на впечетления от тайландския ресторант Интер Тай във Варна мога да кажа, че не е добра идея да сядате на външните маси... Самата кухня е приятна, мисля, че лесно ще се възприеме от български клиенти. Останах очарована от пилешката супа, но съвсем не е само това, което може да ви зарадва. От месец на нов адрес във Варна е и индийски ресторант - "Ганеш" на бул. "Мария Луиза" № 13 - това е новият адрес, ако засечете информация за друг адрес, значи информацията е стара. За съжаление те нямат сайт, но кухнята е много вкусна. Лично аз препоръчвам на всеки, който иска да направи "проучване" да мине да си поръча един индийски чипс (пападъм) или лимонов ориз, заедно с добавка от три соса: ментов сос, сос от манго и люта индийска трушия (ако обичате люто) и да изпие едно ласи. Не си мислете, че всичко там е люто и силно подправено - просто има за всекиго по нещо. Иначе, периодично изкарват оферти за намалени пакети в сайтове като Грабо, Далавери или други подобни, така че и това е вариант. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.