Jump to content

Къде можем да похапнем и купим азиатски вкусотийки


Recommended Posts

Ще се изям :mad: , точно там търсих, но се предадох без да питам някой от персонала. Някакво насочване?

 

Пада се срещу зеленцуците.Или както са редиците с алкохоли точно от другата страна.Като вървиш в средата на магазина и стигнеш до края на алкохолите,от лявата страна се пада.Ама и аз едни обяснения дадох.На тези рафтове там има различни продукти от различни страни.Там е и соджуто.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах те! Благодаря!!! Кумао!!! :yes:

Уж гледах и там, ама толкова съм видяла.... Но сега поне ще съм сигурна, че има, и ще го издиря! Много ме зарадва!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Интересна тема... :lol: Някой знае ли дали и в Сливен може да се намерят такива ресторанти .. или поне откъде да си купим нужните продукти за направата на някои азиатски вкусотии!? :lol:

 

Някой може ли да ми отговори?! :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ми отговори?! :unsure:

В Сливен , освен полу готови спагети ( рамен) , не съм чувала да има нещо друго азиатско. А спагетите може да ги намериш в Кауфланд . Не се сещам дали имаше Билла :lol:

 

Хора , аз съм от Бургас и до преди няколко месеца тук имаше Японски ресторант 'Сакура' в центъра на града ! За жалост сега на негово място построиха някаква глупава винарна :( Посетих го 2 пъти , беше доста скъпо , но ястията просто нямат равни :P Азиатците наисстина обичат люто .. а на мен както не ми понася :lol: въпреки това ядох страшно много неща и после дишах като Дракон :lol: :lol: :lol::blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ъх, кофти за японския.

Дайте някви други идеи за Бургас, освен китайските ресторанти.

Всъщност дайте и някой добър китайски ресторант в Бургас из центъра, дето да е доказано добър.

Също така суши ресторант?

Моля :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Канех се да пиша тук от седмица и ето, че най-сетне се наканих... :D

Та..Докато бях в Карлово на кратка екскурзийка, в хотела намерих един брой на "Жената днес", който въпреки че бе от декември миналата година...реших да разгледам и..попаднах на една чудна статия. Всъщност, ако не бях видяла картинките на апетитно суши, вероятно нямаше да спра погледа си върху нея, но...няма значение, защото сега искам да я споделя с вас. Някои може би да я виждали, но за тези, които не си купуват такива списания (като мен), ето я въпросната статия: (предварително с извинявам за лошото качество, но все още не съм хванала цаката на новото фотоапаратче...) :unsure:

 

Цял изглед на страницата:

UQr04890.jpg

А от тук можете да прочетете какво пише, ако ви интересува:

dju05197.jpg

Снимки от същата страница на близък план:

XdI04985.jpg

MA905270.jpg

Snw05286.jpg

 

След като се загледах още по-внимателно открих уеб сайт на въпросната фирма в долния десен ъгъл на страницата. Посетих го и открих неща, които буквално ме накара да замечтая. Но да не сменям темата... Искам да споделя и една информация за сушито, която открих:

Какво е суши?

Суши е начин на живот, начин на мислене и определен етап от личната биография.

Суши е особен възглед за красивото в живота и на трапезата.

Суши е висша етика, естетика и най-изтънчена етикеция.

 

Това е парола, знак за принадлежност към едно по-специално и изискано общество.

Суши е всичко онова, което хамбургерът, пицата, чипсът, пуканките и всички други хранителни емблеми на съвремието никога няма да бъдат.

 

Въпреки че се смята за едно от най-типичните ястия в традиционната японска кухня, произходът на суши не е свързан със Страната на изгряващото слънце.

Първото му споменаване е в един китайски речник от II век. Предполага се, че това ястие се е появило някъде в Китай и Югоизточна Азия и едва през VII-VIII век е било пренесено в Япония. През ранните векове от своята твърде дълга история суши не е било точно ястие, а по-скоро технология за консервиране на риба. Според първите известни рецепти за суши прясно уловената и изчистена риба била поставяна между пластове сол и ориз, след което била притискана с камък и покривана с капак или кърпа. Така рибата ферментирала и след няколко месеца била готова за ядене, а оризът се изхвърлял.

Приготвена по този начин, тя можело да се съхранява около година. Дървените кутии, в които днес се предлага този специалитет, изглежда, са отзвук от онази древна технология. Днес не е трудно да се обясни специфичното консервиращо въздействие на ориза върху рибата. При неговата ферментация се отделя млечна киселина, която препятства гниенето на рибата. Някои изследователи са склонни да приемат, че в отделни райони на Югоизточна Азия в древността оризът е бил използван единствено като консервант за рибата и едва по-късно е бил оценен като храна.

 

Суши етикет

За да се насладите напълно на удоволствието от яденето на суши, трябва да знаете няколко основни неща:

 

Суши се яде с ръце или с клечки (хаши). Когато се яде с ръце, се държи с палеца и показалеца. Към суши се сервира купичка с малко соев сос, към който в зависимост от вкуса може да се прибави и японски хрян (wasabi). Имайте предвид обаче, че някои видове суши са приготвени с хрян.

Всяко суши се топи в купичката със соев сос от страната, от която са сложени зеленчуците, рибата и други, т.е. откъм горната страна, а не от страната на ориза, защото оризът може да сe отрони в купичката. Добре е едно парче суши да се хапне наведнъж. Опитите да се раздели на две части биха разрушили красивите топчета. Все пак, ако ви е трудно наведнъж, можете първо внимателно да отхапете половината. Всеки път се топи в соевия сос. Маринованият джинджифил (гари), който се сервира със суши, се яде самостоятелно. Той спомага за изчистване на вкуса в устата по време на ядене на различни видове суши.

Ако си поръчате сашими (тънки парчета сурова риба без ориз), тогава се използват клечките или вилица. Можете да сложите от хряна направо върху сашими и тогава да топите в соевия сос. Купичката с ориз (както впрочем и купичката със супа) се повдига от масата и се придържа под брадичката, което помага от клечките да не пада храна. По принцип супата се пие направо от купичката, а за зеленчуците накрая се използват клечките или лъжица.

 

Върху ориза никога не се слага соев сос. Ястия с ориз, месо и сос се ядат с лъжици, тъй като с клечки е доста трудно. Темпура, тофу и други се ядат с клечки или с вилица и нож. Ако ядете с клечки и не успеете да разполовите парчето, тогава поднесете го с клечките към устата си и отхапете част от него.

Макаронени изделия се ядат с клечки, като се всмукват с уста, което обикновено е съпроводено със звук.

 

Ако ви се наложи да си вземете храна от обща чиния на масата, тогава обърнете клечките си от към горния край (по-дебелия) и така сервирайте във вашата чиния. След това продължете да се храните, като използвате тънкия им край. След приключване на храненето клечките се оставят успоредно една на друга в чинията, като тънкият им край е насочен наляво.

 

Източник: http://www.sushi.delicatering.bg/s1.php

^На същия този адрес можете да откриете и "Sushi меню и доставка", "Продажба на Sushi продукти" и " Специални предложения".

И сега...не се сдържах да не си запазя снимките от "Специални предложения", след което да ги пусна тук...(радвайте се, защото не се свалят никак лесно от този сайт) Наслаждавайте се! :)

4gJ05305.jpg

 

1cU05716.jpg

l4E05738.jpg

rZM05751.jpg

QV505763.jpg

3zM05774.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В Билата наистина има нудълс, днес си купих, ето повече инфо за продуктите с които зареждат. :rolleyes:

 

В Билла има Shin Ramyun - в червена опаковка е и пише, че това са най-продаваните полуготови спагети в света. Доста е лют.

 

 

 

 

Колебах се дали да си ги купя, но следващият път мога и да ги пробвам, дори да са много люти, имаше и други видове на Mrpark.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

didi343 - страхотни снимки, наслада за окото и съм сигурна, че всичко е невероятно вкусно :asian:

Моят опит със суши, е единствено от Happy в Бургас, но страшно ми харесва, пробвала съм почти всички видове, мога всеки ден да ям това, но за съжаление бюджетът ми не го позволява :( Освен това водих в Happy една моя приятелка шведка (също фенка на суши), която една година е живяла във Виетнам и също много й хареса :yes:

А соджуто се оказа доста по-силно, отколкото очаквах, едно шишенце го пих три вечери :wacko: , доста спиртно ми дойде, а имах само кисели краставички за гасене :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Раменът на Господин Пак редовно се купува в нас и от магазини Верде - има даже с вкус на кимчи.

След опитът на соджуто от Карфур, обявявам, че ми харесва доста, но и аз го пия по малко - как се справят така юнашки дамите по филмите, не знам.

Освен това да не пропуснете сладките кексчета manjoo на Mr Park пред Карфур. Аз лично не си припаднах по тях, щото не съм много по сладкото от този вид, но всички останали пробвали ги, страшно ги харесаха. Там има и онези хрупкавите оризови кръгли големи сладки неща, дето забравих как се казват (виждала съм ги в корейските филми и страшно се накефих да си купя).

 

Рапорт даден :asian:

 

Една весела реклама на соджу :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това Сожду в Карфур докато го намеря blink.gif Седях 10 минути пред щанда с азиатски неща и не можех да го видя, защото бутилките бяха много навътре на рафтчето biggrin.gif Добре, че се зачетох по етикетите, иначе щях да го пропусна.

 

Наскоро разбрах за това бистро до Плиска Клик, където предлагали индонезийска, виетнамска и китайска кухня, но една приятелка- виетнамка ми каза, че поне виетнамската храна не била хубава. Аз лично не съм опитвала и не мога да коментирам biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук има доста интересни неща, като се започне от сувенири и дребни джунджурийки та до храната....трябват ти часове докато разгледаш :D

 

 

 

Аз пък търсех това соджу в Карефур, но така и не намерих, то явно в не всичките магазини го има, питах персонала, но те ме гледаха малко странно, явно за първи път чуваха...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става въпрос за софийското Карфур вече мога да гарантирам, че го има laugh.gif Но ми помогнаха само напътствията оттук, иначе колкото пъти съм ходила, никога не съм го откривала biggrin.gif

 

А за китайския супермаркет- ходила съм няколко пъти вече, оттам си купих продуктите за първото ми суши и ми беше направило впечатление, че Нори-то е само по 6,90 лв, докато същото, ама абсолютно същото в Пикадили беше 9 лв и нещо. Последният път като отидох (тогава си купих и пръчици най- накрая laugh.gif), го бяха дигнали също към 9 лв blink.gif Аз си разглеждам цените, тъй като установих, че и във Фантастико има продукти за суши и тогава няма смисъл да ходя чак до Пиротска biggrin.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се, че има такава тема! ;)

Майка ми изобщо не харесва "дръпнатите очички"(тя така ги нарича), но ако и заговориш за азиатската кухня е на първа писта!

Затова с нашите ходихме до един много як суперски китайски ресторант, ето ви и линк, за да разберете къде се намира. :P

Ресторант "Жерав и Дракон"

Препоръчвам ви го, имат много вкусни работи, за сега съм опитвала само "Ориз с зеленчуци и три вида месо", не са скъпи порциите, но

пък са големички има по 400гр. и 800гр, вие си избирате! :)

Другият път ще пробвам пържените спагети, защото постоянно точих лиги на хората от съседната маса! :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

срещи -Днес опитах за пръв път и виетнамска храна. Най-хубавото беше, че и гледах как се прави. Дали съм се научила да правя тези ястия ще разбера след време. В линка има информация за мястото на срещите. Старозагорци, има още малко свободни места, за да пробвате и вие нещо различно :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След събирането на впечетления от тайландския ресторант Интер Тай във Варна мога да кажа, че не е добра идея да сядате на външните маси... Самата кухня е приятна, мисля, че лесно ще се възприеме от български клиенти. Останах очарована от пилешката супа, но съвсем не е само това, което може да ви зарадва.

От месец на нов адрес във Варна е и индийски ресторант - "Ганеш" на бул. "Мария Луиза" № 13 - това е новият адрес, ако засечете информация за друг адрес, значи информацията е стара. За съжаление те нямат сайт, но кухнята е много вкусна. Лично аз препоръчвам на всеки, който иска да направи "проучване" да мине да си поръча един индийски чипс (пападъм) или лимонов ориз, заедно с добавка от три соса: ментов сос, сос от манго и люта индийска трушия (ако обичате люто) и да изпие едно ласи. Не си мислете, че всичко там е люто и силно подправено - просто има за всекиго по нещо. Иначе, периодично изкарват оферти за намалени пакети в сайтове като Грабо, Далавери или други подобни, така че и това е вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...