Jump to content

За Южна Корея


Recommended Posts

 

 

ПС Българския ми е много зле , срам ме е. Не е нужно да ми го напомняте , но с всеки изминал ден се влошава и ще обвиня гадния корейски за това ! (:

 

Не мисля,че трябва да се срамуваш.Нормално поне според мен,знам от личен опит.

Един език колкото и да го знаеш ако не го използваш се забравя пък било то и родния.

Аз лично ти свалям шапка за решението което си взел,не на всеки му стиска такава промяна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет.

Случката в парламента май не е изолиран случай или се бъркам? Мисля, че и педи време съм чувала за някакви подобни схватки. То май се оказват по-темпераментни от нас, балканците... Не е късно и ний да се проявим де, очаквам нещо подобно сега покрай случките с Волен <_< .

niko24, относно клипчето ми направиха впечатление две неща. Първо, макар и много шарени и стари сгради (ах, тези висящи кабеляци не били наш патент), очевидно по-обикновени от лъскавите бизнес центрове и баровски къщи, никъде не видях захвърлен боклук или препълнени кофи за смет с търкалящи се около тях чували и кучета, котки и т.н. Правилно ли съм видяла или си въобразявам? Второто нещо което ми направи впечатление - къде са хората? По кое време си снимал? Ще е хубаво по-натам да видим обикновените корейци, реални аджуми и т.н... Нахално ли е? Надявам се не много :) Благодаря за споделеното видео. Ще очакваме нови снимки и клипове "от мястото на събитието".

gorchiza, не всички в тази тема са против теб. Аз не мога да отида там и затова за мен е интересен както твоя, така и всеки един поглед върху тази страна. Интересно мнение споделяш не само за образователната система, но и за живота в Ю. Корея като цяло. Всеки има право на такова, спазвайки добрия тон, нали :) Не бива да си вадиш грешни изводи, така както и другите съфорумци спрямо твоите изказвания.

Относно българския - ами практикувай тук, включвайки се с нови и интересни неща за които да споделиш с нас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

niko24,много хубав репортаж си ни пуснал. Техните блокове май и те са номера, някъде ми се мерна 106 написано. Ще чакам продължение :)

gorchiza, за мен твоите коментари, както и тези на dete и niko24 са най-ценни и ги чета с голям интерес. Все пак има нужда някой да ни показва реалността от време не време . Така че колкото повече пишете и на какъвто и български да пишете, както е казал Вазов " мойте песни все ще се четат".

kandala това с кабелите и на мен ми направи впечатление, особено в японските сериали най се набива на очи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

kandala, аз пък разбрах от тази Статия, че за първи път пускат граната в парламента. Някой може ли да даде повече подробности по случая?

От клипчето на Нико и на мен чистотата ми направи впечатление. Няма начин да избегнат блоковете, при условие че 70% от територията им са гори, все някъде трябва да живеят тези хора ;) Пък иначе такива места има навсякъде по света. В покрайнините на Ню Йорк е доста по-зле.

Горчица, аз също те чета с интерес и гледам клипчетата,които правиш, така че продължавай в същия дух :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе за чистотата мисля , че малко се бъркате, аз пък видях намятани хартии по улицата, хич не мога да кажа, че блестеше от чистота. Между другото и аз за това се оглеждах ;) ( niko24, гледай к, во кратко клипче к' ва полемика забърка :lol: )

Аз малко извън темата искам да споделя, че никога не съм забелязала като събирт боклука някакви отделни камиони да минават да изпразват да речем контейнерите със стъкло, с хартия и пластмаса. Виждала съм само обикновените на Титан и все си мисля- ние хубаво сортираме боклука, поне аз се старая да го правя, обаче дали не ми е напразен труда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@gorchiza: Благодаря Ви за добре структурирания отговор.

 

Адмирирам начина по който успяхте да ми отговорите, въпреки че, от вашите постове разбрах как доста възхвалявате достойнствата на образователната сиситема в Корея, но явно не съм ви разбрал правилно - при мен е вече от годините, затова смятам това недоразумение за минало.

 

Грешно е впечатлението у Вас, че всички са против вашите изказвания - напротив, информативни са и дават реална представа за ситуацията в Корея, но забелязах да места доста рязък тон към други съфорумци и се нядявам за в бъдеще да ограничите хапливия език и да продължавате да пишете тук - така и Българския ви ще бъде на едно постоянно ниво и няма да се наложи да се срамувате от качеството му.

 

Наистина забелязах някакво хиперболизация на Корея и всичко свързано с тази страна, което може да изиграе лоша шега на ентусиастите, мислещи, че там всичко е мед и масло, с розови облаци, корейски драми и K-pop изпълнители, направени като полубогове.

 

За всяка една страна в Азия, към която имаме предпочитания би трябвало да подхождаме реално и трезво, иначе преценката ни ще бъде доста изкривена, когато един ден достигнем заветната цела да стъпим там където желаем с цялото си сърце.

 

Преследвайте мечтите си, но не ставайте робове на тях :)

 

Повече усмивки на всички!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За всяка една страна в Азия, към която имаме предпочитания би трябвало да подхождаме реално и трезво, иначе преценката ни ще бъде доста изкривена....

 

Бих казала не само в Азия. Забелязвам много нереална преценка, но в отрицателен аспектт за собствената ни страна. Което е още по-тъжно за мен.

 

Относно всяка една страна, така и за Ю. Корея, за мен лично са много интересни хората. Аз имам поглед само от филмите, драмите и youtube :) Вече и от споделеното тук. Та въпросите ми са свързани преди всичко с характера на корееца. Някой беше казал, че си приличаме по трудолюбието и задружността. Аз не мисля, че е така, но съм убедена, че има други неща по които си приличаме. Например - останала съм с впечатление, че са гостоприемни, така както и ние. Вярно ли е? Имат го малко и това "чуждопоклонничество", както и в България (специално към САЩ). Дали е така наистина? Имат и вроденото любопитство към света, малко като децата. Смятам, че и много българи го притежават. Права ли съм?

Ето, мислех за сто неща да питам, но като седнах и се отнесох... Хайде засега тези които имат поглед - споделете за тези неща, моля. Както и други прилики, ако се сещате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиши, Нико, пиши ! И всеки друг,който може и има какво да разкаже и покаже, очаквам с нетърпение.Аз може да не пиша, но попивам всичко написано, цялата информация!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нико за вас може да е безинтересно,но те уверявам че за всички който се интересуват от Азия всяко ново видео е добре дошло.На мен ми е итересен начинът по които го вижда обикновения турист,харесвам неща уловени през погледа на обикновените хора,а не професионалния поглед на някой известен фотограф,защото те го правят с някакви цели та било то и реклама.Гледам го и си мисля какво ли е през пролетта,сигурна съм че ще е чудесноsmile.gif Благодарна съм за всеки твои кадър и когато имаш възможност ще е хубаво да ги споделяш с нас,ние тук ги очакваме с интересrolleyes.gif .

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е Нико нямаш грешка просто,все едно бях там.(спести ми 1000 евро за ескурзия до Корея) ;)

Остави майтапа, наистина клипчетата са страхотни,страхотно изживяване.Представих си всичко това пролетно време или есен,глетката ще е супер.

На оператора от мен 20 от 10 и почерпка когато имате път насам :)

Кога ще имаме озвучаване на български? ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си позволя и аз да се включа тук и да изляза от ролята си на тих, скромен наблюдател на темата :)niko24, първо искам да кажа, колко ценна е информацията, която споделяш с нас, благодаря искрено за което. Второ, няма смисъл да се притесняваш от "глупостите" които можеш да изречеш :) Нима всички ние вътрешно не сме "Бай Ганьовци" :) Още повече, нима Бай Ганьо не е един от най-обичаните и най-българските герои :) Няма място за притеснение, бай-ганьовщината е част от нашия български и балкански чар :)

Друго, много интересно видео от двореца. Насладих му се максимално. Сигурна съм, че съм го виждала в някой сериал. В Хонг Гил Донг, или в Sungkyunkwan Scandal, не съм много сигурна. Площадът пък, с паметника на царя е явно много обичана туристическа дестинация за чужденците, а за местните предполагам обичано местоположение за срещи :) Този площад пък беше сцена на действие в един от последните епизоди на IRIS ако някой има спомен, мястото на терористическата атака. Интересно какви неща се събуждат в съзнанието ми :) явно имам добра памет. Много, много интересно ми се стори и в музея. В самият музей имаше гледки, напомнящи на гледки от Стар Трек :) Много ми хареса идеята за интерактивното представяне на информацията. Всичко изглеждаше много съвременно и лесно достъпно. Браво на корейците за тази им идея. Тук в България тази ми ти идея е използвана в НАП и някои от банките. И тя се свежда до там, да си избереш гише и номерче :D Но все пак има заложена почва ;)

Всички много ценим информацията, която се предоставя, така че без притеснения и Напред! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз с удоволствие гледам всеки един клип, който качиш - Niko24, дали със звук или без, всичко ми е интересно. Набелязвам си местата, които бих искала да посетя или пък които не бих посетила, когато отида в Корея. На мен лично тази музика, която съпровожда смяната на караула в някаква степен ми прилича на турските зурли. ;) А за бай Ганьо....че това си е любим герой, хич не се притеснявай. Ние всички сме "бай Ганьовци" - кой по-малко, кой повече... :) Твоите директни включвания, тип от "мястото на събитието" са много вълнуващи, така че можем само да ти благодарим и да очакваме нови подобни репортажи. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...