Jump to content

Recommended Posts

6270bb1d7639e4e5.jpg


Life
Формат: Рензоку
Жанр: училищна драма
Епизоди: 11
Рейтинг: 12.2 %
Телевизия на излъчване: Fuji TV
Период на излъчване: 2007-Jun-30 to 2007-Sep-15
Време на излъчване: Saturday 23:00
Анггийски субтитри: Вградени
Theme song: LIFE by Nakashima Mika


Участват:
Kitano Kii as Shiiba Ayumu
Fukuda Saki as Anzai Manami
Hosoda Yoshihiko as Sako Katsumi
Hojo Takahiro as Sonoda Yuuki
Seki Megumi as Hatori Miki
Hoshii Nanase as Hirose Nodoka
Suenaga Haruka as Iwamoto Midori
Natsume Suzu (夏目鈴) as Uda Rie
Nakamura Tomoya as Kano Akira
Hirano Sayaka (平野早香) as Sato Reina
Yamada Kenta (山田健太) as Endo Koichi
Uemura Chika (うえむらちか) as Kadokura Yukino

Резюме: Адаптирана от мангата на Keiko Suenobu, драмата "LIFE" показва тъмната страна на училищния живот. Историята се фокусира главно върху тормоз, но мангата се фокусира върху теми като "самоубийство", "изнасилване" . Kitano Kii играе Ayumu Shiiba, една от учениците тормозени от групичка от съученици водена от бившата приятелка Manami Anzai (Fukuda Saki).

С български субтитри

 

С английски субтитри

 

Свали с руски субтитри

 

Онлайн с английски субтитри

 

Онлайн с руски субтитри


Лично мнение: Дори не знам откъде да започна. Много завладяваща драма. Тази драма показва наистина какво е тормоза в училище и какво може да ти причини. Китано Кии се справи чудесно. Препоръчвам я горещо на всички. Но, кога я гледате си приготве те кърпичка за да си бършете сълзите и нещо да чупите, защото повярвайте ми ще искате да счупите нещо. biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е това се нарича свестен сериал .... !! От толкоз отдавна не бях гледала нещо толкова как да кажа истинскоо ... затова харесвам японските сериали защото много по-обективно и реално ти представят живота а не само розовата страна пълна с понита коронки и любов . Японското си е японско без спор !!

 

Благодаря за темичката, защото сериала определено си я заслужава ВЕЛИК Е , ако не сте го гледали се захващайте чее ... !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Гледах го преди известно време и все се каня да напиша един коментар, за да ви споделя колко много ми хареса. Сериалът е силен, а темата е болезнено актуална (за съжаление). Даже си мисля, че няма да е лошо сериала да се прожектира и в българските училища (но пък винаги съществува възможността само да даде нови идеи на малките изчадия). Най-силно впечатление ми направи момента, когато

Аюму бе отвлечена и майка и осъзна, че не знае нищо за дъщеря си, дори кои са приятелите и.

 

Свали от тук

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз винаги съм искала да включат в програмата на телевизиите ни подобни филми. Те могат да бъдат полезни, както за малките, така и за големите.

Въпреки негативното чувство, което се заражда в началото на драмата, основното послание, което лентата носи не е свързано с насилието и страха, а с приятелството. Именно това е дълбокият замисъл тук: човек е слаб, когато е сам, но с истински приятели зад гърба си, може да постигне всичко.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A human being when cornered

has no choice but to be strong.

I won't be defeated.

 

Тази драма на моменти ми нагарчаше. Много силна и ужасно завладяваща, но след първите епизоди наистина ти се иска да счупиш нещо, а след средата вече имах желание да използвам тежки предмети върху половината герои като се почне от онзи идиот Кацуми, заради онова, което направи и Сонода, заради всичко което НЕ направи... И преживяното не го оправдава, точно то трябваше да е причината да не стои безучастен. Не разбирам от къде хората натрупват толкова злоба срещу другите. Не разбирам как може да се държиш така с някой, който ти е подал ръка в тежък момент. Не разбирам и как можеш да гледаш безучастно подобно нещо.

Китано сякаш умее да изразява емоциите си само с поглед, Саки за пореден път успя да ме изкара от кожата ми. Много ми харесваше героинята на Мегуми, вървеше си с гордо вдигната глава и не й пукаше за дребнавите им заяждания.

Ако не сте гледали драмата, препоръчвам ви да го направите, но не очаквайте розова пудра, феи и принцове на бели коне.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×