Jump to content

Корейски език


Recommended Posts

В един сайт видях, че от чужбина може да се поръча Korean for Dummies, но беше нещо от рода на 70 - 80 лв. Поразтърсих се и го намерих в един сайт в pdf формат, има и два аудио диска. Качвам ги ТУК, така, че ако някой иска да се възползва. Ще се радвам ако ви свършат някаква работа.

Нещо не успявам да ги намеря. Пише: Несъществуващ файл / папка :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Верно казва,че файла не съществува...а тъкмо се нахъсах да го тегля :lol: айде тия дет са имали късмета да го дръпнат, да ударят по едно рамо B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драги Гесер.

 

Опитах се да съм максимално любезна и нарочно не написах кавички на "компетентни". Предположих, че като свръхинтелигентен полиглот и специалист по всичко, ще схванеш иронията и сам. Уви. Но както и да е.

Руснаците откога са последна инстанция за всичко? Или трябва да почнем и ние да пишем Гитлер, щото видиш ли, те така го пишат? Също така не мислех, че изрично трябва да обяснявам на колега-полиглот, че една и съща буква може да се чете по различен начин в различни случаи. Дори и латиницата. Но гледай какво доживях да видя.

 

Има поне 4 други системи за транслитерация на хангъл и независимо от това с коя буква изберат да предадат ㅅ, това не променя факта, че пред И или йотирана гласна въпросната буква се чете Ш. Ако все още настояваш на своето, моля те, заповядай да обясниш на преподавателката ми по корейска графика, фонетика и лексикология, както и на всичките ми преподаватели в Кореистиката в каква огромна грешка са. Ще са ти благодарни за просветлението. Аз също.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.goethe-verlag.com/book2/BG/index.htm

Това са аудиокурсове с учебно помагало за четене. След като изтеглите и разархивирате аудио файловете, щракнете върху знаменцето за да следите речта и в писмен вид от съответния урок.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

някой може ли да ми каже какво означава това ОППА еди кои си а също и повече за езика и писмеността на кореиците

Редактирано от katomova
Поставяйте си на правилното място въпросите!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оппа означава, че момичето харесва момчето, на което го казва (освен ако не й е брат - тогава си означава точно батко). ТУК са обяснени основните обръщения като оппа, онни, хьонг и подобни думички.

Нещо повече за езика и писмеността е толкова необятна по обем тема, че направо се плаша. :lol: Ако още не си - пробвай да изчетеш цялата тема и питай по-конкретно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не успявам да ги намеря. Пише: Несъществуващ файл / папка :(

 

Аз намерих книгата, но като я поразгледах ми се изпари желанието да търся дисковете. В целия наръчник една буква на корейски няма. Само английски транскрибции на думите. :blink:

 

Ако някой все пак много държи да й метне едно око - цък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може би мястото на въпроса ми не е тук, но ми е интересно да попитам всички, който учат корейски дали в университет, на курсове или самостоятелно" Искате ли да заминете да живеете или учите в Корея? " asian.gif Или просто ви е интересен език, но не бихте заминали там? (think)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично бих отишъл както да уча, така и да живея ;) Може да изкарам една докторантура там ;)

 

И аз съм на същото мнение, нищо че съм много далече от докторантурата, но един стаж няма да откажа ^__^

Искам да науча повече за Корея, за културата и хората, да посетя всички забележителности, да си намеря корейски приятели и т.н., това може да стане само там =)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще уча,ще живея само в Корея да съм. :D

Много искам да живея там след време,но докато се установя ще ми е много трудно.Както много пъти съм казвала обаче - С желание всичко се постига.Не всичко,но това е подробност. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя приятелка намери безплатен софтуер, който помага за основното изучаване на корейски език. Програма е лесна, удобна и много хубава. Всичко е разделено на нива, има проверка на наученото, както произношение и транскрипция. Аз лично съм впечатлен. Споделям с вас.

програма "Байки"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте :) Кеймбридж център стартира на 1-ви август курс по корейски език в град Пловдив. Имат 12 годишен опит в специализираното

езиково обучение. Цените за курса са 530 лв за 70 уч.часа (тази цена е за сега по нататък казаха че ще се увеличи) . Таксата включва учебници и тетрадки към тях . Също така таксата може да се плати на два пъти . В началоо на записването се заплаща 20 лв. Когато курса започне се плаща първата вноска която е 250лв. Последната вноска се плаща горе-доло след 3 седмици и тя е 260лв. Преподавателката е корейка. За повече информация "КЕЙМБРИДЖ ЦЕНТЪР" или на skype: cambridge_center1

 

 

Аз се записах и нямам търпение да доиде август :) надявам се да има още хора който ще се запишат ... това е един евтин курс по корейски защото преди няколко месеца попаднах на друг в Пловдив който е по 25 лв на уч. час а този е горе - доло по 8 :P :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...