Jump to content

Recommended Posts

Midas

spacer.png


Жанр: бизнес, романтичен
Епизоди: 21
Излъчване: SBS
Период на излъчване: 22 февруари 2011 - 3 май 2011
Дни: Понеделник и Вторник от 21:55


Режисьор: Канг Шин Хьо (Tazza)
Сценарист: Че Уан Гьо (All In, Jumong, Love Story In Harvard)

Участват: Чанг Хьок, И Мин Джонг, Ким Хи Е, И Док Хуа, Но Мин У, И Ил Хуа и др.

 

Сюжет:
Драма за живота на богатите, за финансовия свят на обединяване и придобиване, за фондовата борса. В ролята на Ким До Хьон ще видим Чанг Хьок - момче с беден произход, за което парите са повече от важна част от живота. С перфектно образование, той е мениджър в Yeoeuido. Негова приятелка от 6 години и бъдеща съпруга е И Мин Джонг като И Джонг Юн.


Надявам се на една добре поднесена история, която да ни събуди от зимните приказки на SBS smile.gif

 

С български субтитри: тук и тук

С български и английски субтитри + OST

Онлайн с английски субтитри

С руски субтитри + OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Излезе вече Епизод 1, да си призная ето тези снимки ми хванаха окото

 

6zlh11.jpg10z95av.jpgoaygsl.jpg :

:lol: надявам се сериала да бъде интересен, по принцип харесвам такива сюжети....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес изгледах първи епизод. От многото икономически термини ме заболя главата и се почувствах тъпа. Абе ще се въртят един пари с написани върху тях много нули и често ще си сменят притежателя, а нашият корейски бизнес гений ще има пръст в това, това успях да разбера. Нещо любовният триъгълник или четириъгълник още ми е мъгляв. С две думи не събуди кой знае колко апетита ми, ама ще му дам шанс и заради тези снимки, дето Лазето ги е постнала. Само дето не бяха в първи епизод, а по вероятно ще да са във втори :lol: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оо,гледах си го успоредно с излъчването,даже и наградка си спечелих :P ах,този Но Мин У какви песни прави Странно ми е как никой не пише,но пък и аз чак сега се ''отчитам'' :D

Не ми се ще да спойлвам прекалено:Накратко До Хьон е гении в работата си,от борсов агент се е преквалифицирал в адвокат и знае как да използва всички вратички на закона.Израстнал е в бедност,затова определено знае мястото на парите в този свят.''Намира си майстора' в лицето на една жена,Ин Хе-президент на много преуспяваща компания,чиято амбиция е също толкова силна.И се започват интригите,борбата за власт,болните стремежи и амбиции.

Има ги и годеницата,разглезеното богаташче с интересна лична история,няколко лоши(за цвят),много много пари,също толкова престъпления,драма за къде без нея ;)

Общо взето се замисляш по няколко въпроса-струва ли си успеха,ако си сам в края на деня

 

Моментът,когато успяха с онази сложна банкова каскада,До Хьон седеше в хубавия си луксозен дом,и сякаш сам се опитваше да се убеди в правотата на постъпките си,но всичко излезе като оправдание.Тогава мисля осъзна,че каквото и да постигне,няма с кого да го сподели,накрая винаги ще остава сам в огромния си дом,

 

И другото,което не ми допадна-освен че Но Мин У толкова е отслабнал за ролята,че съвсем ще се затрие,пък и от 23 как стават 31,само корейците си знаят

 

пак го направиха,садистични сценаристи! Не че можеше друго да се очаква,ако няма някой ресорен хубавец,който да страда от епизод на епизод,имам чувството че не би било корейска драма.Хубаво,малко драма да има-отчужден баща,покойна майка,дом като бойно поле,свръх амбициозна сестра,несбъднати мечти(пак музикант),несподелена любов,проклятието на парите итн.Но това с болестта изби рибата. :D И не само че го убиват,не само че в любовния триъгълник го раздава тъпия ъгъл,,но и да разнася измъчени физиономии цял сериал-маааалко са попрекалили.То че и богатите плачат ясно,но тук са се престарали да драматизират.

 

Предупреждение!Голям спойлер,относно героите и това кой какво с кого:

 

dohyunceng.jpginhyeceng.jpgmyungjoonceng.jpgjungyunceng.jpgcharactercharteng.jpg

 

И докато си чакам албумчето,поздрав

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е страхотен. Макар, че има доста финансови термини, с които не съм особено запозната, не се оттегчавам, действието се развива бързо, обратите и предателствата следват едно след друго.Не знаеш какво ще последва, кой с кого ще се съюзи и кой ще бъде отхвърлен. За пореден път съм впечатлена от Kim Sung Oh със способностите му да се превъплащава в толкова различни роли (гангстер в "The Man from Nowhere", сериен убиец-психар в "Sign" и секретарчето в "Тайната градина").А сладураната Lee Min Jung отсрамва доста добре вечно мърлявите, хленчещи и безхарактерни главни героини в корейските сериали. Харесва ми сюжетът, характерите, актьорите. Силна история и силна игра на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятен филм с достатъчно динамично развитие на действието. Подходящ за убиване на свободното време. Само не разбрах къде са тея финансови "термини" ? :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми се видя скучен. Гледах го само заради Чанг Хьок и направо не мога да разбера, как този сериал имаше толкова висок рейтинг в Корея. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето ги и руските субтитри за целия сериал.

 

Мидас- руски субтитри

За тези, които не знаят как да свалят подобен род субтитри, давам малко обяснение. Ако свалянето не започне веднага направете следното. Като кликнете за сваляне на srt или ass, ще ви се отвори страница с текста на субките. Горе от файл на браузера ви дайте "запишете страницата като" и го записвате като текстов файл. Ще ви запише съответно файлов формат srt или ass.

Видеото може да се изтегли от Механата. Субтитрите съвпадат със сериите качени в мегата. За торентите не съм проверила. Ето линк:

Midas

 

А сериала си заслужава. Гледайте, няма да съжалявате. Поне на мен такава тематика ми харесва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми хареса сериала. На моменти ми идваха в повече борсовите машинации, но пък беше по-различен от излезналите напоследък. Само дето Чанг Хьок беше много смешно свил устни почти през цялото време :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изгледах и този сериал, много ми хареса, страхотен е, държи те в напрежение през цялото време.

Актьорите са супер добри, сценария - също.

Препоръчвам го, гледайте го, няма да съжалявате! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее.. не е истина просто колко много ми хареса това сериалче!

И как само се забавлявах с него - пълен с емблематични актьори и току отнякъде изникне позната физиономия със съвършенно различно от познатото ми амплоа!

Безценно!

Сценарият е на ниво, действието се развива доволно бързо, няма го омръзналият ми до втръсване образ на немарлива, безумно лигава и тъпа като галош главна героиня, по която всеки свестен младеж губи разсъдъка си.

Разбира се - триъгълника си го има и аз за пореден път се оказах влюбена в тъпия ъгъл - ама човека изглеждаше перфектно и си гледаше тоооолкова тъжно... B)

Ама като се замисля

 

то сценаристите садисти са виновни! Ако беше оздравял като по чудо нямаше да страдам толкова за него!!!

 

 

Абе - кеф си е сериалчето и аз смело препоръчвам, особенно ако ви харесват подобен род сценарии!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добре, че някой се е захванал да го превежда, защото лично на мен много ми хареса. Интригуващ сюжет, заплетена история, борба за власт и пари. Много интриги и вечните тъжни житейски истини, че парите контролират света и с тях се купува всичко, освен здраве и че човек трудно би могъл да се довери на някого, било то и близък човек. Според мен Чанг Хьок е много добре изглеждащ в тази роля. Като цяло кастът е идеално подбран, като никога нямаше характер, който да ме дразни :)) Действието върви много бързо, няма и огромни трагедии. Имам малко забележки естествено,

чудя се мацката как удържа на това красиво същество и защо му отредиха такъв нелеп край на това момче Ю Мьонг Джун, но пък като се замисля нямаше и как друго да бъде)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изгледах първите четири серии и не съм особено впечатлен....Чанг Хьок играе на прилично ниво,но ми е много скучен на фона на образа си в "Chuno"...Дано по-натам сериала стане по-експресивен..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и на мен ми хареса, но само първите няколко серии .. после нещата взеха да стават твърде сериозни и безинтересни, с всичките им икономически понятия, от които лично аз си нямам хал хабер.  Въпреки това излъчването на Чанг Хьок ме накара да изгледам всичките 21 епизода. 
А ако не сте му големи фенове, със сигурност ще ви се види още по-скучен  :up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото го гледах само заради Но Мин У, но после много ми допадна. Не мога да понасям И Мин Джунг (извинявам се на феновете и), но тук се справи добре.

Ким Хи Е и Но Мин У са чудесни, малко ми беше скучно по едно време заради тези финансови работи и много ме дразнеше отношението им към Но Мин У.

 

Финала за мен беше ад,

как можа това слънце да умре ..

още не мога да го проумея.

Редактирано от bealonenomore
Спойлер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отдавна му се бях наканила и сега на фона на малкото ставащи за гледане вървящи в момента сериали, си е направо сериал- мечта.Залепила съм се яко и поне до 10 епизод ми харесва.Учудвам се, че толкова малко мнения има Динамичен е и споменатите финансови операции не бих казала ,че са досадни и натоварващи, а  актьорите също са голям бонус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз наскоро го изгледах, въпреки че не чак толкова впечатляващ е супер в сравнение с бозичките, които в момента вървят! От началото на годината съм изгледала много сериали, но такива които да ме грабнат сигурно са 5-6! След толкова сюжети и историйки всеки ден, по-често започвам да се връщам към нещо по старо, но стойностно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За жанра си е добър сериала. Успяваше да ми задържи вниманието до края. Финансовите термини не бяха кой знае какво, все пак ги обясняваха. Иначе мога да кажа, че каста на тоя сериал е уникален. Успели са да съберат доста добри актьори на едно място. Отново се убеждавам, че тоя сладък глист Но Мин У, е страхотен талант. С две думи, ако не очаквате някаква разтърстваща любовна история, тоя филм е за правилния избор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки финансовата тематика, която не ми е по сърце, драмичката много ми хареса. Първите 5 епизода ми бяха малко тегави, особено с тия стиснати устни и лоша прическа на Чанг Хьок, но след въпросния епизод всичко потръгна добре. Малко, че даже и доста, ми напомни за една от по-предните драми на г-н Хьок - Tazza (SBS, 2008), много от героите бяха същите, и тук

главния герой влезе в затвора за 2 г и преосмисли нещата, в затвора се запозна с човек, който го поддържаше и помагаше финансово... 

 

 

Lee Min Jung я харесах много в Big (KBS2, 2012) - само там съм я гледала, беше много лъчезарна, весела и сладка, а тук - с големи тъжни очи, но все пак ролята я изискваше. Много добре се справиха двамата като двойка - До Хьон и Джунг Йон. Много ми хареса,

че чувствата един към друг им останаха все така силни, дори и когато нямаше изгледи за събиране отново. 

 

Явно на някой, обсебен от парите, трябва да му се случи нещо много разтърсващо, за да се опомни или по-скоро, да добие воля, да се откъсне от тази голяма примамка.

 

И аз препоръчвам! Чанг Хьок както винаги е великолепен и блестящ, от останалите герои също останах доволна!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...