Jump to content
andronika

Статии в L`Europeo # 17 ДИСКО и не само

Recommended Posts

Ако на някого му се чете в последният, засега брой на L`Europeo # 17 ДИСКО (много силен брой, апропо) съм пуснала две статии:

1. Едната е на корейска тема , при това северно корейска.

2. Втората е за Брус Ли.

 

С това отваряме вратите на списанието към азитската карта - надявам се за дълго.

 

И още нещо тук: разговор с японският актьор Йоши Оида.

 

Приятно четене!

 

Андроника

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много ми хареса статията за Йоши Оида. Аз като че ли най-ясно си го спомням в Уасаби. Допадна ми това, че гледа философски на нещата и умее да експериментира. Той е кьоген актьор. Преди няколко години у нас представиха тази театрална форма и публиката остана изключително доволна. Кратките фарсове успяха да я развеселят. Прави ми впечатление, че напоследък Япония напредна доста по отношение на сценичните постановки. Там вече се играят не само традиционни спектакли, но се правят адаптации на извести западни пиеси. Успоредно с това, са измислили и едно нова форма на забавление, наречена анимю (съчетаваща аниме+мюзикъл).

Share this post


Link to post
Share on other sites

В новия 19 брой на списание L`Europeo имам честа да ви разкажа две азиатски истории. Едната е за смъртта. А другата за живота. Едната може да ви е малко позната от предни разработки - но всъщност ъгълът на прочит и контекст е различен. Като цяло - № 19 е поредният супер силен брой, изпълнен с много интересни и качествени текстове! Не пропускайте да влезете в "Изход"! :-)

 

 

 

 

Който е пропуснал предния - брой 18 пък - също може да го намери - там е портретът на големия писател Дадзай Осаму, по чиито текст е "Жената на Вийон".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много любопитно ми стана, ама защо така не го намирам това списание? От линка ми се отваря страницата на Джаз Радио и там вътре изобщо не намирам нищо азиатско (макар да има друга интересна информация).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Списанието ще го намериш по реповете - няма електронна версия, а просто сложих линка на Джаз ФМ, защото имаше корицата и описание на броя. L`Europeo имат и фейсбук профил. Ето линккъм издателите на списанието - тук вече ще се отвори кори;цата и съдържанието на броя!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...