Jump to content

Статии в L`Europeo # 17 ДИСКО и не само


andronika

Recommended Posts

Ако на някого му се чете в последният, засега брой на L`Europeo # 17 ДИСКО (много силен брой, апропо) съм пуснала две статии:

1. Едната е на корейска тема , при това северно корейска.

2. Втората е за Брус Ли.

 

С това отваряме вратите на списанието към азитската карта - надявам се за дълго.

 

И още нещо тук: разговор с японският актьор Йоши Оида.

 

Приятно четене!

 

Андроника

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса статията за Йоши Оида. Аз като че ли най-ясно си го спомням в Уасаби. Допадна ми това, че гледа философски на нещата и умее да експериментира. Той е кьоген актьор. Преди няколко години у нас представиха тази театрална форма и публиката остана изключително доволна. Кратките фарсове успяха да я развеселят. Прави ми впечатление, че напоследък Япония напредна доста по отношение на сценичните постановки. Там вече се играят не само традиционни спектакли, но се правят адаптации на извести западни пиеси. Успоредно с това, са измислили и едно нова форма на забавление, наречена анимю (съчетаваща аниме+мюзикъл).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В новия 19 брой на списание L`Europeo имам честа да ви разкажа две азиатски истории. Едната е за смъртта. А другата за живота. Едната може да ви е малко позната от предни разработки - но всъщност ъгълът на прочит и контекст е различен. Като цяло - № 19 е поредният супер силен брой, изпълнен с много интересни и качествени текстове! Не пропускайте да влезете в "Изход"! :-)

 

 

 

 

Който е пропуснал предния - брой 18 пък - също може да го намери - там е портретът на големия писател Дадзай Осаму, по чиито текст е "Жената на Вийон".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много любопитно ми стана, ама защо така не го намирам това списание? От линка ми се отваря страницата на Джаз Радио и там вътре изобщо не намирам нищо азиатско (макар да има друга интересна информация).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Списанието ще го намериш по реповете - няма електронна версия, а просто сложих линка на Джаз ФМ, защото имаше корицата и описание на броя. L`Europeo имат и фейсбук профил. Ето линккъм издателите на списанието - тук вече ще се отвори кори;цата и съдържанието на броя!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...