Jump to content

Recommended Posts

spacer.png 

 

Running Wild / 야수 (Ya-soo)

 

Режисьор: Kim Seong Soo

Сценаристи: Kim Sung Soo, Han Ji Hoon

Продуцент: Han Seong Gu

Дата на издаване: 12 януари 2006 година

Жанр: екшън, трилър, криминален

Държава: Южна Корея

Времетраене: 124 минути

Музика: Kenji Kawai

Дистрибутор: Showbox 

:imdb:

 

В ролите: 

Kwon Sang Woo като Чанг До Йонг

Yoo Ji Tae като О Джи У

Son Byeong Ho като Ю Канг Джин

Lee Joo Sil

Kang Sung Jin

Jeong Won Joong

Uhm Ji Won

Choi Deok Moon

Jo Seong Ha

Kim Yoon Seok

Ahn Kil Kang

 

Сюжет: 

Чанг До Йонг е детектив от отдел "Убийства", който предпочита да използва насилие, когато става дума за престъпници,

докато О Джи У е прокурор, който вярва, че доказателствата имат по-важна роля.

След смъртта на доведения брат на До Йонг съдбата преплита пътищата на детектива и прокурора.

Двамата обединяват силите си срещу гангстерския бос Ю Канг Джин.

Но поради порочността на системата те са принудени да действат със сила.

Какво ще стане - ще разберете в този двучасов "Лудешки бяг"!

 

Трейлър:  

 

 

   

Български субтитри - :essubs:

 

Свали филма с български субтитри: :click: :click:

Свали филма с английски субтитри :click:

Свали с руско озвучаване :click:  

OST

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че е криминален и екшън две мнения по въпроса няма. Сюжетът:

лоши, добри - няма голямо размиване на линии.

Трилър със сигурност е, понеже

завършва по начин, който не предполага началото на филма.

 

Но с какво този филм е толкова много ме впечатли? - С прекрасната игра на Yoo Ji-tae и най-вече незабравимото въплъщение на Kwon Sang-wo в детектив Чанг До-йонг.

Невероятна игра -

толкова динамичен, див и необуздан образ отдавна не бях гледала.

За първи път превъртах бойните сцени, но не напред, а назад, за да ги гледам още веднъж.

 

Определено след време бих гледала филма още веднъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много е хубав филма и доста интересен, заради образите, които разкрива.

 

Краят - никога не бих се досетила, че може да свърши така, дори ми стана малко тъжно,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,но пък беше ефектно.

 

Тупаниците бяха на ниво, а детектива беше много луд, ама много. Но аз лично си избирам Прокурора - игра невероятно.(И в Oldboy беше добър, но тук много ми хареса, беше си впечатляващ:))

 

И пак толкова много истини имаше във този филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав и интересен филм, който ме държа в напрежение и очакване през цялото време! Преобладават бойните сцени, които по мое мнение бяха изиграни перфектно. Разбира се, не липсваше и драма, тя беше малка част, но без нея филма нямаше да е толкова качествен.

 

 

Тъкмо бях се отчаяла, че спаредливостта няма да възтържествува и филма ще е с кофти край ... докато не изгледах последните 5 мин.. Ех, не беше от най-оригиналните финали, но пък за сметка на това - подобаващ!

 

 

За каста какво да кажа...? Само като видях името на Kwon Sang-woo, бях сигурна, че филма ще ми хареса ... и не се излъгах :)

 

Благодаря на преводачите, отлично свършена работа :kiss2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е минал покрай криминален, има там някакъв екшън, ама трилърското в него вече му идва нанагорно,

Пиша му 3 на релси, само заради последните 15-20 минути.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът ми хареса. Не толкова заради жанра, защото не ми е от най-любимите, и не заради сюжета, тъй като не е кой знае колко оригинален.

Но играта беше на много добро ниво. Куон Санг У отдавна не го бях гледела в толкова силна роля. Много луд! Като чак такова ненормално к****е не го бях гледала. Вършееше по пътя си като Тасманийския дявол. И много му се радвах. Толкова, че Ю Джи Те малко го пренебрегнах. Май ще трябва пак да си пусна филма. :)

Финалът ме остави доволна.

За съжаление, щом едно нещо не може да се случи по правилния начин, става по другия. И добре, че стана, защото иначе щеше да ме е яд.

 

И какъв беше този разстрел? На решето го направиха. Все пак беше техен човек, кому беше нужно да се престарават толкова. А в същото време оня го гледаха като писано яйце.

 

Туци, Деси, много :thanks: ! Чудни сте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно играта бе най-плачевна. :) Тотално преиграване, трудно човек може да се асоциира с някой от актьорите, хич не са се и старали да си влязат в образите, бойните сцени бяха страшно аматьорски направени, цялостното заснемане на филма бе отвратително, а монтажа е един от най-лошите, които съм виждал. Всичко това го казвам, защото точно в корейските филми съм виждал гореизброените неща направени на световно ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласна съм с Майк...не успях да го догледам, малко престорено ми се стори всичко... режисьорските решения също не ми допаднаха, бяха попрекалили с движението на камерата... :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щях да си премълча, но последните няколко филма ми дойдоха в повече със слабото си изпълнение и елементарен сюжет. Щях да го направя още вчера, но нямаше форум, та едва устисках до днес. Не ми хареса определено. На детектива с неговите бесни изблици ми се искаше някой да му нахлузи усмирителна ризница. Историята куцаше. Вместо да се развие криминалният елемент, корейците пак залитнаха в мелодрамата, но го направиха по твърде елементарен начин. Не ми се говори за прокурора, много слабо - и като образ, и като игра. А пък финала изобщо няма да го коментирам, по-тъп няма накъде.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък филмът ми хареса. Е, гледала съм и къде по- добри от същия жанр. Kwon Sang Woo, тотално ме кефи в такива "побъркани роли", в които яко вика и псуе..и се бие( за пример давам и 71:Into the fire" и "My tutor friend") :lol: Обаче прическата му беше под критика( с по-къса коса му е по- гот)...Yoo Ji Tae нещо не ме грабна в тази си роля или просто не му обърнах внимание покрай Kwon Sang woo. И все пак двамата в тандем си е нещо! Като цяло му давам 5/10. Имаше още какво да се желае. Тотално се изненадах от края, но като се замисля ми допада.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мале, що катран се е лял тука. Я да пробвам да позабърша малко положението. Аз намерих много положителни неща във филма:

 

Филмът представя една проядена от корупция и игри на интереси система, в която никой не прави това, което се очаква от него.

Сполучлива метафора за това беше процесът, който прокурора много правилно нарече " Лов на вещици".

Именно затова принципите на прокурора увисваха в небитието, защото те се основават на допускането - ceteris paribus, а за тях "равни други условия" нямаше. Това е и причината да изчистят от сиви краски главните образи, една чиста конфронтация "добро-зло" контрастира добре и предава по-ясно посланието.

 

Трагичното бе в образа на полицая (една от най-силните роли на господина). Отдавна беше осъзнал тези неща, но въпреки това продължаваше да духа срещу вятъра. Откачен и отчаян, което е най-опасната комбинация, той не се отказа да защитава това, в което вярва с цената на всичко. Геройски подвиг за мен, достоен за адмирации, защото без значение колко нищожна брънка беше в цялата система, само той се осмели да сложи лоста между колелата. Тук мога само да цитирам Вазовото - "Лудите, лудите - те да са живи", достатъчно прагматични мишкари има на този свят.

Незабравим момент за мен от филма ще си остане сцената, в която запали последната си цигара, а по гърдите му танцуваха лазерните точки на снайперистите. Наистина много въздействащо - "прощалната вечеря на осъдения на смърт". Отиде си, както и влезе в цялата история човека - без много претенции. Престараха се в застрелването му, но си показаха идеята, че е чуждо тяло, което опорочения организъм иска да изхвърли.

 

Краят за мен беше логичното продължение на историята и не смятам, че е тъп в никой случай. Както е казала zlaty_pet:

ако не става по каналния ред, става по задканалния. В този ред на мисли, добре че прокурорът се взе в ръце и го затри онзи плевел, за да може и саможертвата на полицая да не остане напразна.

В такива моменти се замисля човек, като печелиш - какво губиш, или дали пък като изгубиш всичко, не печелиш все нещо накрая. Какво спечелиха и загубиха героите и дали си струва, всеки ще реши сам за себе си, когато изгледа филма.

 

Харесвам филми с подобен тип послания, защото ги намирам за вдъховяващи. Затова и съм склонна да си затворя очите за някои минуси. Все пак ние сме хора, а не сме някакви компилатори, само за да извеждаме грешки. Дано и вие намерите нещо положително във филма, което да ви вдъхнови. :yes:

П.П. Сега се сетих да добавя, че сцените с бой бяха много реалистично представени и си раздаваха тупалки, удари под кръста в най-уличен вид и без следа от танцувалната до перфектност бойна хореография. Това допринесе за автентичността на лентата. Всичко в атмосферата е сурово и мръсно, точно като реалността, която обитават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...