Jump to content

Recommended Posts

MjAY8f.jpg

Freeze
Страна: Корея
Период на излъчване: 27 октомври 2006 до 31 октомври 2006
Жанр: Драма, Романс, Хорър
Епизоди: 5
Режисьор: Jung Jae Hoon

Участват:
Lee Seo Jin като Baek Jung-won
Park Han Byul като Jang Chae-Yun
Son Tae Young като I-wha
Lee Joon
Lee Han Wie
Ji Dae Han
Kim Kwang Gyu

Резюме:
Това е една история с вампири. Тя датира от 350 години, когато Пек Джонг Уон (Lee Seo Jin) спасява вампира И Ха (Son Tae Young), преди да бъде изгорена в неговото село. Той пада от скалите, докато те бягат и И Ха трябваше да му даде от кръвта си, за да го спаси. По този начин Пек Джонг Уон става вампир.
В съвременен Сеул те откриват бар. Един ден Пек Джонг Уон получава писмо от бившата си любов, която след смъртта си му поверява да се грижи за дъщерята ѝ Чанг Джи Йон (Park Han Byul). Пек Джонг Уон е бил влюбен в тази жена преди 20 години, но се разделя с нея, без да ѝ каже истината за себе си. След погребението на майка си Чанг Джи Йон намира нейна снимка с мъж, който много прилича на Пек Джонг Уон, и тръгва да го търси. Когато най-накрая го намира, тя го мисли за син на майка си и Пек Джонг Уон, който на външен вид не се е променил. Те започват да се влюбват и И Ха е затруднен заради тази ситуация. В същото време се появява сериен убиец, който изсмуква кръвта от жертвите си.

:essub:

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ 2

ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
С АНГЛИЙСКИ СУБТИТРИ

 

Леле, човек намира какво ли не, когато си разчиства компа! Спомням си, че това сериалче ми направи много добро впечатление, а и играе Lee Seo Jin - този човек го много харесвам след Lovers.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много истересен поглед върху смисъла на живота, смъртта, бесмъртието и къде трябва да бъде края. Определено това е една много нетрадиционна история за вампири или дори не е история за вампири?! Сериала много ми хареса. 5-те серии се гледат на един дъх. Действието се развива бързо, без излишно оплитане на историята. Със същия този сюжет вярвам, че корейците са способни и 20 серии да направят ... но тези пет са напълно достатъчни. Изстискали са същността. Актоьорите се справят блестящо. Lee Seo Jin е страхотен - загадъчен, тъжен, затворен и дори леко мрачен, комбинация на която 99% от жените не можем да устоим поради някакви много странни причини. Героинята на Park Han Byul внася свежест с младостта си, с борбеността и така по детски надменното отношение към живота. А Son Tae Young е просто ... невероятно красива (е, те в такива моменти разбирам мъжете).

И като капак краят е страхотен!

Специални благодарности на lazeto за възможността да го гледам !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Lee Seo Jin е страхотен - загадъчен, тъжен, затворен и дори леко мрачен, комбинация на която 99% от жените не можем да устоим поради някакви много странни причини.

 

Съгласявам се напълно, както и с останалата част от мнението ти. Но, пусто,

как ми се искаше накрая да гръмнат девойчето, вампирите да се ядосат и да изпонатръшкат спецотряда, гадният детектив да пукне мъчително, отнякъде да дофучи (може и с мотор с кош:pirat: ) дъртия вампир и да даде на малката от свойта кръв... ама май се размечтах за холивудски финал

:lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като прочетох, че става въпрос за вампири и си казах -"Пак ще се гледа зъби и кръв!!!", ноооо уви....

Както и да е сериалчето ме изненада приятно. Не бях очаквала такова нещо - никаде нямаше кръв и зъби. Просто по целия сюжет беше загатнато, че има вампири. Мелонхолията, държанието на героите, тайнствеността, всичко това остава усещане за нещо нетипично и тайнствено.

 

И това момиче (Jang Ji Yun - Park Han Byul) как не му направи поне една татуировка!?!?!?!?. Ами начина, по който пиеха кръвта от чаша все едно беше вино - много добре измислено. В нито един сериал или филм не бях виждала нещо подобно.

 

 

Наистина сериала показва нещо много, много различно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип не обичам вампирски истории и избягвам да ги гледам, но реших да проверя какъв е корейският поглед върху темата. Честно казано останах разочарована - това трябва да са най-скучните и безволеви вампири на света. Просто нищо не се случваше и то в продължение на цели 5 серии, идеята може би щеше да проработи като игрален филм, но не и сериал. Освен това доколкото разбрах първоначално е бил излъчван късно през нощта по кабелна телевизия - можеха да си позволят да поемат повече рискове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мноооого,мнооого красив сериал,спокоен,без обичайните истерични викове от женската страна :D .Отново се впечетлих от замисъла и пресъздаването на сериала,

исках да свърши по друг начин но уви.Май след 100-ния изгледан корейски сериал все още имам надежди за happy end,но се изненадвам всеки път.

 

И може би не е тук мястото,но Lee Seo-jin лелеееее,замъгли ми се погледа,спря ми сърцето и ми се изпотиха стъклата на очилата. :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Май след 100-ния изгледан корейски сериал все още имам надежди за happy end,но се изненадвам всеки път.

 

А защо трябваше да ни казваш края и то без спойлер. Ако не го бях гледала, директно ме отказваш.

 

Иначе за сериала: един от най-любимите ми. Наблегнато е малко на вампирските моменти, за моя радост, и по-задълбочено представяне на философските въпроси - за съществуването ни, смисълът на живота, начинът да го намерим и други. А това, че е само 5 епизода мога да го отчета единствено като плюс.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами зависи за кой,какво е happy end,аз виждах края по друг начин.Ето горе има мнение за екшън завършек,а и кой в този сайт вярва,че сериалите или филмите ще свършат с яли,пили и се веселили.Завършеците винаги носят едно друго послание,което всеки си интерпретира,както си иска.

Така,че не мисля,че ще откажа някого,отдавна сме спрели да се водим от мненията написани накрая.Лично аз съм изгледала много с кофти коментари,които ми харесват и обратното.Различни сме,но имаме обща страст азиатското кино,е и актьори,и актриси........

А и сериала наистина е прекрасен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Красота! Съвършенство! Великолепие! Магнетичен сериал,който те прилепя към себе си и не можеш да се откъснеш от него. Не,че някой би искал да се откъсне. Та това не е филм,това си е магия. Магия ,която ни очарова и остава с чувството все едно сме гледали спектакъла на живота си.Сериал,който те грабва още с заглавието си. Прекрачваш прага ,красивата врата остава зад теб и осъзнаваш ,че си попаднал в красив хол,чийто плочки са като пъзел. Сякаш невидима ръка започва да подрежда пъзела и ти стоиш и наблюдаваш докато пред очите ти се реди една красива картина от малки частици,всяка уникална по своему си,но идеално пасваща с останалите части. И когато картината е почти готова и предчувстваш оргазма ,който предстой и бум,всичко се изпепелява и картината изчезва с формата на безброй частици пепел. Но удоволствието си остава. Прекрасна работа от страна на оператор,сценарист,режисьор. Музиката е съвършенна.Актьорите. И двете актриси бяха вълшебни. Красота,която дори и поет не може да опише. Героините бяха като двете страни на монета. От едната страна сладкото и забавно момиче и от другата страна загадъчно красивата жена. Lee Seo Jin представи героя си по един уникален начин, Предложи ни точно тази тайнственост и очарование ,които всеки би очаквал от героят му.

Гледайите го,това произведение на изкуството трябва да се гледа,само така ще усетите чара ,който се носи от него и неусетно сте стигнали финала ,дращейки след това по тапицерията на фотьойла и искайки още,и още от магията наречена " Хлад"

Аз лично ще си го пускам и пак,и пак.

Наистина заслужава си :) И все пак да отбележа най-после хубави субтитри ,че напоследък само главоболия от некачествени субове.

Надявам се,че съм предизвикал любопитството ви към сериала. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ХУбав замисъл, но лош подбор на актьори и слабо изпълнение. Да не говорим, че действието се движеше със скоростта на куц охлюв - тя вижда кутиийката, няколко секунди размисъл, навежда се, няколко секунди размисъл, докосва капака, няколко секунди размисъл, отваря я :blink: Даже 5 серии бяха много за това, което се случи. Отделно мисля, че главната двойка беше много неподходяща - момичето изглеждаше направо като дъщеря на главния, не случайно му викаше "аджоши", а той като казваше, че я обича, изглеждаше точно като педофил. Лично мнение, разбира се. Аз го изгледах само заради Lee Seo Jin и то, добре, че бяха само 5 серии, иначе в никакъв случай нямаше да го довърша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен сериалчето много ми хареса. Наистина се гледа на един дъх - 5 серии не се усещат. Много различен беше от това, за което се бях настроила, но определено си струваше отделеното време. Благодарности на всички, които са се трудили по превода. :yes::thanks: :thanks: Който му се гледа една различна история за вампири, мисля че този сериал би му допаднал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен сериал. Хареса ми. :)

В началото имах съвсем различни очаквания за него, но останах доста изненадана впоследствие.

По много интересен начин бяха засегнати темите за смъртта, безсмъртието, любовта...

Lee Seo Jin, както винаги беше невероятен... :wub: Много добре се справи с ролята си. Невероятен актьор е!

Само ми се искаше да има малко повече действие....на моменти ми беше мудно сериалчето.

Но пък историята беше наистина нещо ново, различно и интересно...

И много подходяща ми се струва за този сериал мисълта на Сюзън Ерц - "Някой някъде беше отбелязал,

че милиони копнеят за безсмъртие, но нито един от тях не знае какво да прави със себе си в дъждовен неделен следобед."

Добро е сериалчето. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалчето е по-различно от останалите, които съм гледала, но

финалът като че ли малко го претупаха, или поне мен не ме изкефи, малко безмислен ми се стори.

Иначе замисълът не е лош, но ми липсваше нещо....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра игра, сюжетът не е нещо особено, но актьорите са добри и се гледа леко до

финала. Това е сигурно в топ 3 на най-тъпите финали, даже за корейски сериал. Не се връзва с нищо.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубав е, макар че не разбрах кое му е "хоръра"  :28558: Много различен от всичко, което съм гледала по тематиката. Бих го предпочела пред "Здрач", но не бих го поставила преди "Истинска кръв", да речем. Хареса ми, че бягаха от баналния образ на вампирите, и че не ги бяха лишили от човещината им. Гледането на сериите бе добре прекарано време.  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, Oldboy написа:

Някой може ли да ми помогне да го сваля, защото в бг тракерите няма сийд, а в АvistaZ не си помня регистрацията ...

Аз,че не съм го гледала и нли не си спомням. Сега ще ти пусна линк.

:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересна гледна точка. Още преди да нашуми Здрач си имаме добър вампир. Кой да знае, че корейците ще предскажат манията, да се влюбваме във вампири. 

Редактирано от martisun
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...