Jump to content

Watashitachi no Kyokasho (2007)


ukio

Recommended Posts

spacer.png


Watashitachi no Kyokasho / Our Textbook
わたしたちの教科書

Жанр: училищна драма, трилър, мистерия
Година: 2007
Формат: рензоку
Епизоди: 12
Рейтинг: 11.2 (Канто)
Телевизия: Fuji TV
Режисьори: Кауаке Шунсаку, Хаяма Хироки
Участват: Михо Канно, Ито Ацуши, Шоске Танихара, Йоко Маки, Шида Мираи, Хиро Мизушима, Митсуки Танимура, Сатоши Томиура, Шунджи Игараши
Завършваща песен: Water Me на Bonnie Pink - Линк към видеото
Субтитри: английски


Награди:
53rd Television Drama Academy Awards: Best Actress (Kanno Miho)
53rd Television Drama Academy Awards: Best Scriptwriter (Sakamoto Yuji)
Wiki

Резюме
Sensei, can you change the world?
Има нещо гнило в света.
Ако всеки от нас промени частица от него, ще стане ли той по-добър?
Какво се случва в едно съвременно училище, когато 14-годишна ученичка пада от прозореца на класната си стая? Нещастен случай ли е това? Или самоубийство?
Казусът е ясен. Свидетели не съществуват и станалото бързо е забравено в името на спокойствието на останалите деца. Обаче един ден класният ръководител на злощастното момиче открива, че преди фаталния инцидент то е било подложено на тормоз от страна на съучениците си. Това го кара да потърси услугите на адвокат Тсумики Тамако (Михо Канно), която приема случая присърце и решава да проведе собствено разследване.
Издирванията й са съпътствани от трудности, понеже Тамако не среща подкрепа от страна на другите учители, които са убедени, че станалото е било инцидент. Учениците също изглеждат изплашени и необщителни. Кой какъв е и каква маска е сложил на лицето си? Оказва се, че въпросната гимназия крие неподозирани тайни, които постепенно започват да изплуват на повърхността.
В свят, изпълнен с лъжи, какво означава да кажем истината? Watashitachi no Kyokasho е смразяващ разказ, пресъздаден по изключителен начин на малкия екран, благодарение на силната история и великолепната актьорска игра. Една от най-стойностните училищни драми, правени някога.
Проблемите на подрастващите са засегнати най-ясно. Темата за невидимите деца, които са игнорирани и тормозени от съучениците си, съчетана с апатичното отношение на учителите и обществото, днес придобиват все по-глобални аспекти. Затова актуалността на това заглавие не подлежи на съмнение.

Героите:

 

Михо Канно е перфектна като адвокатката Тсумики Тамако. Показва израстване с тази роля. Чудесно пресъздаване на жестове и чувства от нейна страна.
Учителите
Постоянно търсещият Ито Ацуши е мечтател, ревностен поклонник на Кинпачи сенсей, чиито възгледи за света се сриват в момента, в който става истински преподавател.
Ако сте гледали Хиро Мизушима в драми като Хана Кими или Zettai kareshi, тук няма да го познаете. Толкова е променен. Именно тази му роля (колкото и малка да е тя) се явява крайъгълен камък за неговото израстване като актьор.
Останалите също успяват да придадат необходимата сила на своите персонажи. Разбира се, зам-директорката се отличава с неподправеното си присъствие на екрана. Тази жена ме изуми. През цялото време менях мнението си за нея. Ту я считах за безчувствено същество, ту усещах искреност в думите й. Много сложна роля, която започна да ми се изяснява едва след появата на Отоя.

Учениците
"Boku wa minikui . Kuroi niwatori da."
"I am ugly. Black chicken."
Из стиховете на Poe
Ще видите различни изпълнения от страна на Томиура Сатоши, Митсуки Танимура и Шида Мираи. Сатоши нямаше ключова роля в гимнастиците, но тук можете да различите истинските му възможности.
И накрая, героят, който се появи последен, но се включи достойно в историята - Отоя, синът на зам. директорката. Шунджи ме вцепени. Направи страхотен образ. Как да не го похвали човек?!


Музиката - за финал беше избрано незабравимото парче на Бони Пинк, Water Me. Допълнително напражение във върховите моменти създаваше класическата мелодия. Все важни елементи, които допълваха силата на продукцията.
Това е класиката, включена така умело в драмата

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с английски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не я знам песничката, но това може да помогне. ;)

Watashitachi no Kyokasho OST

 

Tracklist

01. Flower Of Life

02. Confession

03. Self Breakdown

04. Gallery To Seventh Heaven

05. Unseen Diary

06. Flower Of Love

07. Entrance To Seventh Heaven

08. Nobody Comes

09. Atonement

10. Memories In Last Spring

11. Flower Of Silence

 

Взето оттук: http://mangas-arigatou.fr/

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песента е на Metallica - Some Kind Of Monster. Подбрана е много сполучливо. Перфектно пасна на последните сцени от епизода.

Мерси много цял час я търсих.

 

Относно драмата, още днес я изгледах. Беше доста добра. Радвам се, че не беше поредната "Гокусен", не че не ми хареса, но просто в последно време всички са такива... Много добре замислена история хареса ми. Да не говоря, че главната Кано Михо ми стана доста любима актриса. Това е трета подред драма, която гледам с нея, напълно без да искам. И нямаше непознато лице. Всички ги знех от някъде. Препоръчвам я на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Похвално е, че гледането ти е отнало само 1 ден. Аз доста се мотах докато свалих епизодите.

Очакваше ли подобен финал? Задоволи ли те той?

Не очаквах подобен финал. Изненадаха ме, но бях доволен от финала. Да не говоря, че не очаквах Асука да умре още в първия епизод. Стана ми много мъчно, но тя беше ключът към целата драма. Бях разочерован от Томоми, приятелката на Асука. Как може да си толкова да си толкова добър приятел с някой и накрая да се отнасяш с него така? И наистина не очаквах Цумики да бъде майка на Асука. С това наистина ме изнедаха. Каджи, по принцип актьора не ми харесва, но мога да кажа, че накрая се уреди с много яка годеница. Тя беше доста красива и аз бих я взел :D.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ито Ацуши може да няма визията на Хиро Мизушима, но като актьор се справя отлично. Преди няколко години, той самият преживя такава трагедия, след като изгуби по подобен начин по-малкия си брат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...