Jump to content

Voice of a Murderer (2007)


k1227

Recommended Posts

spacer.png

 

ГЛАСЪТ НА ЕДИН УБИЕЦ

 

Продължителност: 122 мин.

Режисьор и сценарист: Пак Чинпьо (박진표)


В главните роли:

Сол Кьонггу (설경구)

Ким Намджу (김남주)
Ким Йонгчол (김영철)
Сонг Йонгчанг (송영창)

Чон Хьеджин (전혜진)

На Мунхи (나문희)


Сюжет: Един ден единственият син на известен новинар, Хан Кьонгбе, изчезва без следа. Скоро похитителят се обажда на О Чисун, майката на деветгодишното момче, с искане за откуп от 100 000 долара. Полицията назначава ветерана детектив Ким Укчонг да разследва случая и събира екип, който е под негово командване. Въпреки това похитителят винаги е една крачка пред полицията и продължава да се обажда на родителите с инструкции къде да бъдат оставени парите. Единствената следа, която имат полицията и родителите, е записаният глас на похитителя: културен, но емоционален, от който слушателите често ги побиват тръпки. Родителите стават неспокойни и започват да се ядосват, тъй като дните в чакане се превръщат в седмици, затова един ден, когато похитителят се обажда на Хан Кьонгбе с нови инструкции за размяна, бащата напълно обръща ситуацията. Той започва да дава инструкции на похитителя и…

За филма: Направен въз основа на скандалния случай на отвличане и убийство на деветгодишния И Хьонгхо.

Отвлечено на 29.01.1991 г., 44 дни по-късно момчето било открито мъртво в канализационните води, вливащи се в река Хан. По време на разследването похитителят се обадил безброй пъти на родителите.

Убийството така и не било разрешено, а случаят вече е прекратен поради изтичане на давността, която в Южна Корея е 15 години.

 

С български субтитри: :click: :click:

С английски субтитри: :click:

С руски субтитри: :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи тия корейци правят адски добри филми въз основа на истински случаи. Гледайки този филм, не мога да не се сетя за шедьовърът "Memories of Murder" и за миналогодишният "Children...", на който историята даже бива спомената. Всеки един от трите е с предвидим край, но самото развитие на сюжета и актьорската игра са на някакво уникално ниво.

Много подобни филми за отвличане съм гледала, но този е най- добрият. Няма измишльотини като по американските такива. А играта на Sol Kyung Gu е един път. За мен той е велик актьор и няма слаби роли. Kang Dong Won, макар че не го виждаме също има голям принос.

Като цяло това е един наистина много добър корейски трилър. Имаме си неспособни полицаи, убиец и жертви, и напрежението е на ниво. Но това, че е направен по истински случай дава друга светлина на филма, особено гледайки родителите на момчето.

Краят ми хареса как е измислен ..Интересно ми е каква е била реакцията на зрителите като са го гледали по кината.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...