Jump to content

SASUKE / Ninja Warriors


Recommended Posts

ninja-warrior.jpg

 

SASUKE / Ninja Warriors или “Най-добрият нинджа” ( в бг пространството) е японско телевизионно предаване, което проследява състезание, което подлага на изпитание физическите възможности и издръжливостта на участниците, като се състои от 4 кръга с нарастваща трудност. Предаването започва като специални епизоди на Unbeatable Banzuke ( спортно шоу), след 10 епизод вече става отделно предаване.

 

Кръгове

Първоначално кандидатите преминават през тестове и интервюта, за да се провери фисическото им състояние, след което се избират 100 състезатели, които участат в самото шоу. Излъчваното предаване трае 3 часа, като покрива цялото състезание. Единствено първото състезание е било на закрито, всички останали се провеждат на открито, като започват сутринта и продължават, докато не свърши напълно, независимо от времето или часа. Всеки един от четирите кръга има време, за което трябва да бъде изпълнен. Ако не свършиш навреме – отпадаш, ако паднеш от което и да е препятствие – отпадаш, ако използваш непозволен крак или ръка – отпадаш . Първият кръг се състои от най-много препядствия ( 6-9 ). Вторият кръг се състои от 6 препятствия, третият – от 4 до 8. различните “пречки” по пътя към победата тестват всяко едно от мускулчетата на състезателите. Последният кръг за последните състезания представлява комбинация от катерене – “кула”, първо по стълба (13м) и после по въже (10м).Целта е да се натисне червеното бутонче, преди да изтече времето. Наградата за успех в последния кръг е 4 милиона йени ($37 300).

 

sasuke2008-results.jpg

 

 

Някои от препятствията....

ninja-warrior.jpg

1205780400-618896-NinjaWarr-12051657390.jpg

sasuke2008_1ststage-5-half-pipeatta.jpg

ninjawarrior.jpg

 

 

 

Учатниците

Повечето кандидати в началото са непрофисионални атлети от Япония, участват известни личности в Япония, атлети от Олимпийските игри от различни страни като САЩ, България, Корея, Китай и др. Нашият представител е Йордан Йовчев, като той участва в 7 състезания – 8, 12, 14, 15, 16, 20 и 23. Два пъти достига до финала, което е голямо постижение за трудните препятствия, през коитопреминават участниците. Единствените двама учстника, които успяват да преминат всички изпитания са Макото Нагано в 17 състезание и Юджи Урушихара в 24 епизод.

 

Излъчване

Първото предаване е било излъчено на 26.09.1997г. До момента има излъчени 26 предавания, което ги прави по два пъти годишно. Последното предаване е на 2.01.2011г. Излъчва се в Япония по Tokyo Broadcasting System (TBS). Предаването се излъчва в 18 страни, сред които е и България. Каналът е БТВ Комеди, в момента се излъчва събота и неделя от 16:00, с повторение в 0:00ч.

 

Жените

Това състезание наистина е непосилно за нежния пол. Досега само една жена е успявала да премине първия етап. Заради разликата във височината и физическата издръжливост, за жните е създадено специално състезание, с различни препятствия – Kunoichi. Също доста интересно, отново в 4 кръга. Наградата там е 2 млн. Йени ($18 600).

 

За съжаление, никъде не успях да открия всички епизодиe. Ако на някого му попадне нещо, нека да сподели с нас.

 

 

СВАЛЯНЕ

 

 

сваляне от руснаците;

торент за сваляне

най-много епизоди - тук и тук

последният

още един - с превод

и други единични се намират с чичо google :)

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гимнастиците обикновено стигат доста напред в състезанията. Както и представителите на други спортове. Но в предаване за нинджи най-добри трябва да са именно тези воини. Синът на нинджа-актьора Шо Косуги, Кеин, е достигал финалното ниво и е единственият участник, преминавал първата фаза цели 5 пъти, без да се провали.

Изпълнението на Аяко Мияке в Коноичи е впечатлавящо.

http://www.youtube.com/watch?v=QDZ0BZKzTj8&feature=related

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че миналата седмица май улучих точно предаването с Йордан Йовчев и ако не се лъжа се състезаваше с един от братята Косуги (може да си е чисто съвпадение на фамилиите), ако не ме лъже паметта. Доста интересно предаване. Нашият човек можеше да спечели, ако не бе лошото време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам го когато го дават по телевизията, но напоследък съм го засичала само по BTV Action. Харесва ми, интересно е и понякога има доста смешни моменти. ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми е направило впечатление че женската версия е много по-трудна от мъжката. От това което помня препятствията за дамите бяха много по-коварни от тези за мъжете. Това си е несправедливо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй като с голямо удоволствие съм гледала и гледам това предаване, преди малко потърсих първото състезание. И ми беше много интересно колко много се е развило то досега. Ето го и него:

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...