Jump to content

SASUKE / Ninja Warriors


Recommended Posts

ninja-warrior.jpg

 

SASUKE / Ninja Warriors или “Най-добрият нинджа” ( в бг пространството) е японско телевизионно предаване, което проследява състезание, което подлага на изпитание физическите възможности и издръжливостта на участниците, като се състои от 4 кръга с нарастваща трудност. Предаването започва като специални епизоди на Unbeatable Banzuke ( спортно шоу), след 10 епизод вече става отделно предаване.

 

Кръгове

Първоначално кандидатите преминават през тестове и интервюта, за да се провери фисическото им състояние, след което се избират 100 състезатели, които участат в самото шоу. Излъчваното предаване трае 3 часа, като покрива цялото състезание. Единствено първото състезание е било на закрито, всички останали се провеждат на открито, като започват сутринта и продължават, докато не свърши напълно, независимо от времето или часа. Всеки един от четирите кръга има време, за което трябва да бъде изпълнен. Ако не свършиш навреме – отпадаш, ако паднеш от което и да е препятствие – отпадаш, ако използваш непозволен крак или ръка – отпадаш . Първият кръг се състои от най-много препядствия ( 6-9 ). Вторият кръг се състои от 6 препятствия, третият – от 4 до 8. различните “пречки” по пътя към победата тестват всяко едно от мускулчетата на състезателите. Последният кръг за последните състезания представлява комбинация от катерене – “кула”, първо по стълба (13м) и после по въже (10м).Целта е да се натисне червеното бутонче, преди да изтече времето. Наградата за успех в последния кръг е 4 милиона йени ($37 300).

 

sasuke2008-results.jpg

 

 

Някои от препятствията....

ninja-warrior.jpg

1205780400-618896-NinjaWarr-12051657390.jpg

sasuke2008_1ststage-5-half-pipeatta.jpg

ninjawarrior.jpg

 

 

 

Учатниците

Повечето кандидати в началото са непрофисионални атлети от Япония, участват известни личности в Япония, атлети от Олимпийските игри от различни страни като САЩ, България, Корея, Китай и др. Нашият представител е Йордан Йовчев, като той участва в 7 състезания – 8, 12, 14, 15, 16, 20 и 23. Два пъти достига до финала, което е голямо постижение за трудните препятствия, през коитопреминават участниците. Единствените двама учстника, които успяват да преминат всички изпитания са Макото Нагано в 17 състезание и Юджи Урушихара в 24 епизод.

 

Излъчване

Първото предаване е било излъчено на 26.09.1997г. До момента има излъчени 26 предавания, което ги прави по два пъти годишно. Последното предаване е на 2.01.2011г. Излъчва се в Япония по Tokyo Broadcasting System (TBS). Предаването се излъчва в 18 страни, сред които е и България. Каналът е БТВ Комеди, в момента се излъчва събота и неделя от 16:00, с повторение в 0:00ч.

 

Жените

Това състезание наистина е непосилно за нежния пол. Досега само една жена е успявала да премине първия етап. Заради разликата във височината и физическата издръжливост, за жните е създадено специално състезание, с различни препятствия – Kunoichi. Също доста интересно, отново в 4 кръга. Наградата там е 2 млн. Йени ($18 600).

 

За съжаление, никъде не успях да открия всички епизодиe. Ако на някого му попадне нещо, нека да сподели с нас.

 

 

СВАЛЯНЕ

 

 

сваляне от руснаците;

торент за сваляне

най-много епизоди - тук и тук

последният

още един - с превод

и други единични се намират с чичо google :)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Гимнастиците обикновено стигат доста напред в състезанията. Както и представителите на други спортове. Но в предаване за нинджи най-добри трябва да са именно тези воини. Синът на нинджа-актьора Шо Косуги, Кеин, е достигал финалното ниво и е единственият участник, преминавал първата фаза цели 5 пъти, без да се провали.

Изпълнението на Аяко Мияке в Коноичи е впечатлавящо.

http://www.youtube.com/watch?v=QDZ0BZKzTj8&feature=related

Link to comment
Share on other sites

Мисля, че миналата седмица май улучих точно предаването с Йордан Йовчев и ако не се лъжа се състезаваше с един от братята Косуги (може да си е чисто съвпадение на фамилиите), ако не ме лъже паметта. Доста интересно предаване. Нашият човек можеше да спечели, ако не бе лошото време.

Link to comment
Share on other sites

Гледам го когато го дават по телевизията, но напоследък съм го засичала само по BTV Action. Харесва ми, интересно е и понякога има доста смешни моменти. ^^

Link to comment
Share on other sites

На мен ми е направило впечатление че женската версия е много по-трудна от мъжката. От това което помня препятствията за дамите бяха много по-коварни от тези за мъжете. Това си е несправедливо.

Link to comment
Share on other sites

Тъй като с голямо удоволствие съм гледала и гледам това предаване, преди малко потърсих първото състезание. И ми беше много интересно колко много се е развило то досега. Ето го и него:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...