Jump to content

Първият корейски сериал по българска телевизия


Recommended Posts

Стига бе, хора! Ей, голяма критика! Не е ли по- добре да се отчете, че ако някой случайно се загледа по един - два епизода ще влезе в интернет, ще си намери сериала и ще си го изтегли да си го изтегли. Ако не всеки има тази възможност, поне ще има и такива хора. Ако не го излъчат въобще, определено не виждам как това би могло да се случи... И така може да попадне на нас и да реши да гледа и още нещо. cool.gif

А дано, ама едва ли!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вярва ли ни се или не, но тази вечер БНТ излъчи първата серия на "Паста". Дублиран е, но според мен са се справили доста добре. Не можах да разбера дали нещо е орязано, за да се сместят във времето, но ако е направено - не си пролича. Аз лично ще продължа да си го гледам, така че Канал 1 се сдоби с един зрител повече поне за петъчните вечери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доволна съм и определено сериалът привлече вниманието ми. Благодаря на канал 1 за излъчването му.

Нямах големи очаквания относно дублажа, защото така или иначе нищо не гледам с дублаж (дори и английските продукции) и затова нямам намерение да се правя на разочарован и отчаян фен. Каквото е това е ...

Още веднъж, радвам се, че третият корейски сериал по българска телевизия е вече факт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С удоволствие гледах снощи "Паста" и покрай мен и домашните. Хареса ми и така, петък вечер вече е запазен:). Няма как, пак ще си правим спагети преди всяка серия :lol:

Аз вече съм го гледала, но е забавно и леко сериалче. Актьорите са много добри, имам си любимци , на които да се радвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също не мога да преценя дали сериала е орязан, тъй като се въздържах от гледане в нета след като разбрах, че по тв-то ще го дават. По принцип не обичам дублирани филми, не ми харесва и гласа на актрисата, но смятам, че беше добре направен. Струва ми се правилно да дублират серията в предвид викането на главния по сценарий - щеше да е доста непонятно и трудно за преглъщане за неподготвения зрител. Да, в случая не мисля, че е загубил филма.

Темата е интересна, героите симпатични, много се надявам хората да го оценят и да го гледат. Поне ние ще продължим с удоволствие.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано, обработката на сериала от БНТ го беше направила малко да изглежда и звучи като турски. :unsure: Иначе сериалът си е добър, но пък 20 седмици?! :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина с дублаж е малко странно, но бързо се свиква. Иначе сериала учудващо, докато гледах снощи ми хареса. Казвам учудващо, тъй като преди време правих опит да го гледам и нещо не стана работата, главните герои ми бяха доста противни, а сега няма нищо подобно. Чак почнах и да си го тегля, че по БНТ докато стигнат до последната серия,аз ще забравя първата. Но и там ще си го следя .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Времето е много гадно. Трябва да изпусна началото на друг сериал и с голяма мъка държа сестра си будна да го гледа, дори и в малките реклами се боря да не заспи :) . Иначе дублажа доста оплесква цялото удоволствие от гледането ама предполагам, че ще свикна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да се изкажа. Дублажа е добре, нищо не е орязано все пак продължи 1 час и 10 минути, рекламите бяха по 3 минути. Интересното, е че доста хора ми се обадиха да ми кажат, че дават корейски сериал по БНТ да го гледам, 90% от тях казаха, че им е допаднал и ще продължат да го следят. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За пръв път от няколко години съм седнал пред телевизора и какво да видя корейски сериал ... не можах да повярвам вярно след пробива на Ирис , но и БНТ О.О иначе сериалчето е доста добро,но няма да мога да изчакам да го гледам като го разтягат като локум то телевизията :lol: и да наистина рекламите бяха доста кратки !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пропуснах първи епизод, та не мога да се изкажа още за работата на БНТ. И с тоя ден и час на излъчване не съм убедена, че ще го гледам. :( Другата седмица поне ще му метна едно око, че съм любопитна.

 

Иначе ето рекламата:

 

http://vbox7.com/play:a7b55937f1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Одеве си говорихме с г-н Канг и той сподели, че са направили озвучението с мисълта за по-възрастните зрители. Спомням си разговора в пощата с представителя на БНТ, който тогава беше твърдо убеден, че не бива да го дублират.

На мен най-странен ми звучи гласа на главната героиня в първата серия. Но това мога да го преглътна, стига да са дали добър озвучител на Но Мин У.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То почна вече в момента дори докато пиша върви втори епизод. Странно че няма отзиви или поне аз не видях такива тук може и да ми е убягнала темата, а ми е любопитно как ви се е сторило. Аз лично Пастата не съм я гледал понеже не ми изглеждаше нещо интересно поне докато четох резюмето, но самият факт че по телевизията-майка пуснаха корейски сериал ме радва изобщо БНТ откъм сериали много добре в последно време освен че най-добрият бг сериал "Под прикритие" е там се обърнаха към азиатска продукция докато смехораните от БТВ продължават да налагат турските недоразумения и се излагат като кифладжии с българските дето продуцират, въпреки че имаше лъч надежда с ИРИС. Ако бях шеф на някоя от двете телевизии щях да ви нагърмя "Swallow the Sun", "Secret garden", "personal taste", "BOF" най-малкото! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доколкото разбрах, турските продукции са в комплект, така че телевизиите имат един вид запаси за година-две напред и трябва да ги пускат, защото все пак са ги купили.

 

Иначе току-що изгледах втори епизод на "Паста" и съм много доволна от резултата. Дубльорите успяват много добре да предадат емоцията на актьорите, за да не ти прави впечатление. Гласът на Ю Гьонг, макар и леко детски (поне преди съм чувала този глас да дублира деца), съдържа онази настойчивост и инат, която Конг Хьо Джин проявава. Крещенето на Шефа също е предадено много реално :). Адмирации към БНТ за добрия избор на екип.

С дублаж сериалът има малко по-различна атмосфера, по-натурална може би, защото вмъкват и леко разговорни елементи, които в субтитрите няма как да присъства.

Някои казват, че е орязан, аз пък имам чувството, че има сцени, които не съм виждала, ама просто може паметта ми да ми изневерява :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм много доволна от Паста! Не съм го гледала до сега и се забавлявам искрено, оказа се много отпускащ сериал за след работната седмица - все едно гледам риалити шоу за готвачи :lol: . А най-голямото постижение е, че и мъжът ми го гледа с кеф заедно с мен, смее се, забавлява се и даже вече започва да усеща интригата между различните двойки :es: От дублажа съм много доволна, за разлика от този по Диема е на светлинни години от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко ме стресна гласа на главната, но до към средата на серията му свикнах. Първата не я гледах, сигурно затова ме изненада. Дано да го гледат повече хора.Но хората около мен изобщо не знаеха,че ще се излъчва корейски сериал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен преводът и дублажът на втората серия бяха отвратителни. По едно време направо изключих звука, за да не се ядосвам. дано третата серия не са я омаскарили така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дублажът е повече от добър! Изкефих се и на това, че имаше викове и крясъци ;) Бяха ги пресъздали добре... Въпреки че вече съм го гледал, ще му се насладя отново... Само не трябва да забравям да се наям хубаво преди да седна пред телевизора... не че това ще ми помогне много при гледката на тази страхотна паста :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снощи гледах и аз и съм приятно изненадана от дублажа. Е, естествено не могат да докарат гласовете им /особено прекрасния глас на главния/, но като свикне човек, няма проблем.

С удоволствие ще го гледам пак и ще си припомня какви са образи всичките. :) Задължително след обилна вечеря! :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...