Jump to content

Recommended Posts

p81018_d_v7_aa.jpg

Инфо: IMDb
Заглавие: The Magnificent Butcher (Lin Shi Rong)
Жанр: Екшън, комедия
Година: 1979
Аудио: Китайски
Субтитри: Български
Качество: DVDRip - 720x304
Трейлър: Цък

Базиран на реалните подвизи на Бътчър Уинг, "Великолепният касапин" е кунг-фу екшън комедия, пълна с познати нам шутовски изпълнения и спиращи дъха, постоянни бойни сцени. Лам Сай Уйнг е добронамерен касапин от 19-ти век, чиято "безпогрешна" способност да тълкува "погрешно" дадена ситуация го забърква непрекъснато в неприятности. Когато брат му се завръща след дълго отсъствие, Ко Тай-Хой отвлича съпругата на Само, който е принуден да обедини силите си с една стар пияница, някогашен кунг-фу боец (в ролята виждаме Сю Тиен Юен, стъпил отново в ролята си от "Пияният майстор", който изстреля в звездния небосклон Джаки Чан).

Това е последният филм на Юен и е очевидно, че при някои битки е използван негов дубльор, но въпреки това ролята му е заслужена почит към неговия забележителен талант за бойни изкуства.

Неочакван обрат - опит за брутално изнасилване и убийство, и фарсът отстъпва място на кървавата разплата. Постепенното завръщане на комичните елементи може да изглежда странно, така съчетано с по-късните сцени - изключително реалистични, на насилие. Дори и с този шокиращ ритъм на действието във филма, той си остана едно впечатляващо представяне на някои от най-големите таланти в киноиндустрията на Хонг Конг. Режисьорът У-Пинг Йен намира по-късно славата си като хореограф на бойните/кунг-фу сцени в "Матрицата" и "Тигър и дракон".

 

Свали с български субтитри :click:

Свали с английски субтитри :click:

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Mei Sheng Fang е в ролята на гореспоменатия стар учител-просяк. Yuen Siu Tien за жалост умира пo време на снимките на филма (от инфаркт) и сценария се пренаписва с оглед на това трагично събитие. Режисьорите на филма са двама - Yuen Woo Ping & Sammo Hung Kam-bo.

 

Последния му завършен филм е The Buddhist Fist.

 

След тези малки забележки ще се опитам да опиша впечатленията си от филма - прекрасна бойна хореография на Sammo Hung, Yuen Woo PIng, Lam Ching Ying & Yuen Biao - всяко движение е премерено, всеки удар си личи, дълги сцени, Само Хун се движи доста бързо за човек с неговите размери, на моменти комедийните елементи малко идват в повече, но това е малко оплакване :)

 

Kwan Tak Hing отново изиграва ролята си на прочутия майстор Wong Fei Hung с подобаващия авторитет и чувство за хумор - чудесно допълнение към лекия сюжет и перфектните бойни сцени.

 

Един от моите любими old school martial arts филм - твърда десятка :)

 

10/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...