Jump to content

Recommended Posts

spacer.png


Sakuran

Жанр: Драма, Исторически
Година: 2006
Държава: Япония | France

Времетраене; 111 мин
Режисьор: Мика Нинагава
В ролите: Ана Цучия, Кипей Шийна, Йошино Кимура, Нагасе Масатоши, Андо Масанобу, Хироки Наримия, Огури Шун

:imdb: 

.: Резюме :.
Токио някога е бил малко рибарско село на име Едо. Градът дължи бързото си разрастване на факта, че през 1603 г. шогунът Токугава Йеясу решава да основе столицата на страната на място, колкото се може по-отдалечено от императорския град Киото.Едо скоро се превръща във величествен град. Всеки, който преминава през Голямата порта на новата столица, се озовава в бляскав свят на удоволствия и развлечения, където в квартала Йошивара елегантните публични домове се простират в протежение на цял километър. От куртизанките, работещи там, се очаква да са посветени в музиката, танците и салонните игри, както и в изкуството на аранжиране на цветя. “Сакуран” разказва историята на жена, живееща в бляскавия свят на Йошивара, която е решена да стъпи на краката си и да живее живота си така, както й доставя удоволствие.

Продадена от майка си, младата Киоха живе в квартала на „Червените фенери”, като златна рибка в аквариум. За разлика от гейшите, които с танци и приятни разговори забавляват мъжете, куртизанките доставят удоволствие с телата си. Бунтарка по природа, Киоха отначало се опитва да избяга, а после си поставя за цел да стане „Ойран” – кралицата на куртизанките. В този свят не трябва да обичаш, от тук не можеш да се измъкнеш. И всички преимущества на Ойран се свеждат до това да си намери богат мъж, способен да я откупи от господарката на дома. Ще съумее ли златната рибка да оцелее в океана на живота?

„Сакура” завладява с ярки цветове, разкошни костюми, шикозни декори, придружени от невероятен саундтрак, в изпълнение на Шиина Ринго. Заснет е по мотиви от едноименната манга на Анно Мойоко...

 

 

Сваляне с бг суб: :click:

 

Сваляне: :click: 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Интересен филм - страхотна палитра от цветове, ярки и наситени. Не е нужно да следиш сюжета, картините са си доста показателни - истинска книжка/ филм с илюстрации. Страхотни огнени тонове и златисти отблясъци, а нежните розови цветове на сакура са като отенък на реалността, контрастиращи с топлата гама. Красиви кимона и завладяваща музика, силно напомняща на Едит Пиаф. Като цяло историята прилича на Dangerous Beauty (1998), но е разгърната и изпълнена по различен начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Твърде много време избягвах този филм. Японци и намек за еротика събуждат силни подозрение в мен, въобще подобна комбинация не я свързвам с нещо добро. Но това шарено нещо се оказа приятно и интересно. Е, не е вдъхновяващо или филм от висока класа, но определено ми допадна. Ако се сравнява със Съдба на куртизанка ( Dangerous Beauty) определено губи. Или поне аз като го сравнявам, защото той е един от любимите ми филми :). Мисля, че филма не го прави толкова историята, пищните картини, колкото силната актьорска игра. Наримия Хироки успя да ми стане антипатичен,а Андо от първите кадри ме спечели :)

И тембъра на Ана, много ми беше приятно да слушам леко дрезгавият й глас

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...