Jump to content

Recommended Posts

Forever-Enthralled-2008-Chinese-Movie-Po

Живот в грим

Жанр: Биография, Драма, Исторически
Година: 2008
Държава: Китай, Хонг Конг
Режисьор: Чън Кайгъ
В ролите: Лай Леон, Джан Дзъи, Ю Шакун, Уан Ксю-ки

.: Резюме :.
Филмът представя живота на най-известния изпълнител в „Пекинската опера” Мей Ланфан. За да бъде историята максимално достоверна, режисьорът се допитва до семейството на Ланфан, което следи отблизо процеса на снимките. Филмът спечели най-престижната азиатска награда „Златен петел” за най-добър филм на 2009-та.

Главните роли са поверени на китайската звезда Лай Лион, познат от култовия “3 Extremes” и красивата Джан Дзъи, участвала в хитовете „Герой”, „Тигър и Дракон”, „2046” и „Мемоарите на една гейша”.
„Живот в грим” ще бъде представен в пълната си фестивална версия, за да могат зрителите максимално да се доближат до блясъка и пищността на китайското оперно изкуство през 20-ти век. От режисьора на „Сбогом, спътнице моя” и „Обещанието”

Награди и номинации:
„Златен петел” – награда за най-добър филм и награда за поддържаща мъжка роля /Уан Ксю-ки/; „Златен кон” - награда за поддържаща мъжка роля /Уан Ксю-ки/ и награда за дебют /Ю Шакун/, номинации за най-добра поддържаща актриса /Джан Дзъи/, грим и костюми; МФФ Берлин – Номинация за „Златна мечка”; МФФ Сиатъл – Официална селекция; МФФ Гент – Официална селекция

icon_imdb.gif Рейтинг: 6.9/10 (780 гласа)

imdb.gif

Свали Филма: :click: и  :click:


 

Link to post
Share on other sites

Ето и с руски субтитри.

Отличен филм за живота на оперната легенда Мей Ланфан. Разбира се, Леон Лай не е Лесли, но аз смятам, че той също пресъздаде образа подобаващо, особено в компанията на толкова силен актьорски състави и с режижсьор като Кайгъ зад гърба. Добавям и прекрасната роля на Андо Масанобу. С тази лента започна приключението му в китайското кино преди години. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...