Jump to content

Hong Jung Eun & Hong Mi Ran (Хонг Джонг Ън и Хонг Ми Ран)


PyMeH

Recommended Posts

spacer.png

Сестрите Хонг (Хонг Джонг Ън и Хонг Ми Ран)

 

"Общият ни коефициент на интелигентност е 200. На едната е 100 и на другата е 100. Кой друг може да се похвали с подобно качество?"

 

Кой е виновникът за емоционалната история в историческата драма "Hong Gil Dong"? Кой ни причини тонове смях заради забавните моменти в "Delightful Girl Chun Hyang"? Кой изстреля в звездното небе чаровницата И Да Хе с "My Girl"? Кой накара хиляди тийнейджърки да се влюбят в членовете на измислената банда "A.N.JELL"? Е, можете да не обвинявате само един човек, а цели двама. Това са създателите на сценариите за тези драми – Хонг Джонг Ън и Хонг Ми Ран. Не сте чували за тях? Вероятно ги познавате под другото им име – сестрите Хонг, екипът, който си създаде солиден имидж през последните години като сценаристки на хитови комедийни романтични истории. По-голямата сестра Хонг Джонг Ън (홍정은) е родена през 1974 г., а по-малката Хонг Ми Ран (홍미란) е родена през 1977 г. Това ги прави едни от най-младите дебютирали сценаристи – съответно на 31 и 28 по време на първата си драма, донесла им космическия 32% рейтинг.

 

За няколко години в бранша могат да се похвалят само с хитови заглавия:

 

Alchemy of Souls: Light and Shadow (tvN, 2022-2023)

Alchemy of Souls (tvN, 2022)

Hotel del Luna (tvN, 2019)

A Korean Odyssey (tvN, 2017)

Warm and Cozy (MBC, 2015)

Master's Sun (SBS, 2013)

Big (КBS2, 2012)

The Greatest Love (MBC, 2011)

My Girlfriend Is Gumuho (KBS2, 2010)

You’re Beautiful (SBS, 2009)

Hong Gil Dong (KBS, 2008)

Fantasy Couple (MBC, 2006)

My Girl (SBS, 2005-2006)

Delightful Girl Chun Hyang (KBS, 2005)

 

Въпреки че някои от последните им заглавия не минаха считания за висок рейтинг от 20%, успехът им беше неоспорим заради огромния брой фенове и отзиви от тях, които им донесоха допълнителна слава, съизмерима с предишните.

 

Може и да не са най-известните в бранша като Ким Су Хьон ("Mom Has Grown Horns") и Но Хи Кьонг ("Worlds Within"), които печелят уважение със своите по-сериозни творения, но сестрите Хонг са със сигурност на първо място в класацията за най-добри сценаристи в комедийно-романтичната сфера. Повечето корейски сериали залагат на актьорите или режисьорите, но драмите на сестрите вече получават начален тласък само защото те стоят зад сценария, което става нещо като запазена марка за много смях, динамично действие и романтика.

 

Хонг Джонг Ън споделя как са започнали със сестра си: "И двете работехме в развлекателната индустрия, когато решихме да поработим заедно върху една драма. Ако първият ни проект не беше постигнал успех, сигурно нямаше да продължим."

 

И двете изпитват дълбоко уважение към баща си, който ги е научил на строга работна етика – още от малки им е повтарял, че трябва да работят, за да живеят. Това повлиява и на персонажите, които те създават в драмите си – усърдни и отдадени на работата си.

 

Нов тласък за актьорските кариери

 

Талантът на сестрите Хонг помогна неимоверно на кариерите на актрисите, участвали в техните драми. Хан Че Йонг, която беше известна повече като "кукла Барби" заради фигурата си, отколкото заради актьорския си талант, преобърна представите на всички с ролята си на Чун Хянг и се трансформира в смела, оптимистична и трудолюбива ученичка. И Да Хе с тежкия си образ от Lotus Flower Fairy изненада с дръзкото си и сладко превъплъщение в "Моето момиче". Хан Йе Съл понасяше много критики за слабата си игра, докато образът ѝ на привилегированата и груба Ана не спечели зрители със забележителните си хапливи реплики в драмата "Фантастичната двойка". А невероятната игра на Сонг Ю Ри в "Хонг Гил Донг" впечатлила дотолкова самите сестри Хонг, че те дори се включили с похвали към актрисата на сайта на драмата. Целта им при подбора на актьорите е била да не привличат първоначално внимание с участниците, а да поставят акцента върху героите и тяхната индивидуалност.

 

В кратко интервю сестрите Хонг отговарят на няколко въпроса:

 

 

 

Не сте ли искали да пишете отделно?

 

Не. Докато създаваш 16-епизодна драма, най-трудната част е средата. Трябва да поддържаш напрежението до края, затова не можеш да използваш всичките си идеи, но не трябва и да забавяш твърде много действието. В тези моменти съм се питала: „Как бих се справила, ако съм сама в тези моменти?“ Това е и причината да не се случва никога да спорим при писането на сценарий. За разлика от моменти като кой да измие чиниите или кога да ядем.

 

Какво според тях е запазената марка на сестрите Хонг?

 

На първо място, драмата трябва да предизвиква смях. Когато бе излъчена "Възхитителната Чун Хянг", хората гледаха без предубеждения, но сега усещаме техните очаквания. Дори се чудех за кратко дали да не пуснем следващата си драма без нашите имена на нея. Смятам, че съществува мнението, че използваме комиксоподобна чувствителност и детинско нереалистично развитие на действието. Когато бях на филмовата площадка на "Хонг Гил Донг“, тъй като се притеснявах какво ще бъде осветлението на първия епизод, осветителите казаха, че ще използват дръзки и сюреалистични цветове. Режисьорът бе решил да използва танцьорки. В сценария бяхме написали просто, че домът на кисенгите трябва да прилича на съвременен нощен клуб, но тъй като дойде от нас, хората решиха, че всичко е наша идея. Естествено в някои аспекти е полезно, тъй като някои неща се приемат просто защото са идея на сестрите Хонг.

 

Как работят заедно?

 

Ние мислим като един човек. Да пишеш с някого заедно е възможно единствено, ако вършите всичко заедно, 24 часа в денонощието. Не отделяме специално време за работа, така че целият ни живот е работа. Затова когато започнем да работим над някоя драма, не можем да правим нищо друго. Аз не се срещам със съпруга си, а Ми Ран не ходи по срещи.

 

Дали имат различни вкусове?

 

Характерите ни са напълно различни, но нещата, които не обичаме, са еднакви. Затова не работим с тези неща. Просто ги оставяме настрана и обсъждаме нещата, които харесваме и от това ни идват още по-добри идеи. Тъй като сме сестри, не се притесняваме една от друга. Започваме с разговор за неща, които другите хора биха счели за абсурдни или шокиращи. И просто вмъкваме разни дръзки идеи в нашите драми, които изглеждат лековати или детински на други хора.

 

Имате ли интерес към различните жанрове?

 

Определено обмисляме да направим това-онова. Можем да се захванем с нещо, което не набляга толкова на комедията, или да е различен стил комедия. Много хора виждат в нашите драми незрялост и несериозност и смятат, че нарочно се опитваме да поддържаме такъв имидж. Това, което трябва да е ясно, е, че без значение каква драма ще бъде, ние няма да изоставим нашата индивидуалност. Между нас си се шегуваме, че няма да задълбочаваме нещата. История за Гил Донг имаше някои трудни аспекти, но ние ги показахме някак по-леко. Така че дали ще правим някоя мелодрама, или трилър, нашата индивидуалност ще си проличи винаги.

 

След равносметката от драмите им досега – сестрите Хонг станаха известни с веселите ситуации, чудатите си характери, бързото развитие и малко плосък хумор на места. Да кажем, че са идеални, ще бъде твърде силно, но сякаш плюсовете в творбите им са повече от минусите. Въпреки че You’re Beautiful имаше най-нисък рейтинг в сравнение с останалите, историята предизвика революция в интереса на зрителите към нея и създаде около себе си невероятен шум. Така че ако това е най-лошата им работа досега, просто не може и да си представим какво ще стане, когато създадат нещо наистина добро. Така или иначе, успехът вече е постигнат – сестрите Хонг се наложиха като запазена марка за истинско забавление.

 

Източник: Dramabeans

Превод: dalekogled.com

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обичам тези жени. Обожавам нещата, които правят. Искрено съм се забавлявала със сценариите и героите им. Винаги са свежи, забавни, изключително позитивни и луди, изпъстрени с всякакви моменти, напомнящи ти причината, поради която си започнал да гледаш корейски сериали и изпълващи сърцето ти с много много любов! :lol:

 

Джу Ю Рин и Сол Гон Чан, Хонг Гил Донг, Хо И Нок и И Чанг Хи, Те Кьонг и Го Ми Нам, ще останат едни от любимите ми персонажи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...