Jump to content

The Seaside Motel (2010)


Recommended Posts

spacer.png

The Seaside Motel (2010)
Страна: Япония
Също така известен като: シーサイドモーテル
По мангата на Yukio Okada "Motel"
Премиера: 5 юни 2010 г.
Времетраене: 103 мин.
Жанр: Драма
Режисьор: Kentaro Moriya
IMDB

Участват:
Toma Ikuta - Masayuki kameda
Kumiko Aso - Candi
Takayuki Yamada - Yosuke asakura
Masaaki Akahori - Yusuke
Tokio Emoto - Chiibo
Arata Furuta - Katsutoshi Ota
Tetsuhiro Ikeda - Tatsuya
Hijiri Kojima - Misaki
Riko Narumi - Rui
Seiji Nozoe - Yasuhiko
Yoichi Nukumizu - Pepe
Tetsuji Tamayama - Toshio Aida
Mami Yamasaki - Malin

Резюме: "Приморски мотел" е странен мотел, заобиколен само от планини, приютяващ група от гости за една вечер – пътуващ търговец на фалшива козметика (Икута Тома), момиче на повикване (Кумико Асо), бизнесмен и неговата отегчена жена, големия комарджия (Ямада Такаюки) с неговата приятелка (Наруми Рико)... Съдбите на тези хора ще се преплетат в един възел в тази странна нощ...

:essub:

 

Свали с български субтитри :click:
Свали с английски субтитри :click:

Свали с руски субтитри :click:

Онлайн с руски превод :click:

Какъв каст само... ха ха ха laugh.gif

Редактирано от bealonenomore
Добавени линкове към теми на актьори.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Толкова време го чаках... и все пак нещо му липсваше. Всеки момент аха да се засмееш и нещо те бодва под лъжичката. Страхотен каст, от километри си личи. Тецуджи Тамаяма е почти неузнаваем, Икута Тома си е същата шматка, копнееща за любов, а Ямада Такуяки... отново си партнира с позната актриса (сестар му от "Икигиами"). Филмът създава усещане за лято, носталгично. Хареса ми подбора на цветовете - приятни и свежи контрастиращи със събитията и характерите. Слънчева шарения до шия из която посланието на филма някак бледнее...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много се зарадвах, като видях темата за филма. Такова чакане беше за него... Без да губя време го пуснах да го гледам, изпълнена с вълнение. Най-хубавата част от филма се оказа... Трейлъра. А, и костюма на Якудзата - уби ме.

Рядко тъп и безмислен филм е това. Директно се насочи към графата "Художествена недомислица". Не стига, че беше заснет с толкова "blur" ефекти, от което ме заболяха очите, ами и сюжет нямаше почти никакъв. Всъщност имаше няколко, от които нито един не ми привлече интереса. Едва изчаках да свърши, изгубен час и половина си беше за мен. Никакво послание не намерих, никакъв смисъл, просто се събрали някакви хорица, да се поснимат в нещо си. Ако бях давала пари, да го гледам на кино, щях да се попилея от яд, за прахосаните пари.

П.С. Чудя се, защо япончетата толкова си мразят полицията, че полицаите в почти всички филми ги показват като безхаберно-олигофренични недоразумения на майката природа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йей, на мен филма много ми допадна. Доста е изпипан и добре режисиран, имаше и много добри операторски изпълнения. Друго нещо, което ме грабна беше непринудеността, която лъха от лентата.. в крайна сметка се проследява една интересно заплетена история в един бардак.. екипа са фенове на Тарантино 100%.. Оставам с добри чувства към филма и го препоръчвам на всеки, който не очаква да му се поднесе истината за живота в двучасова продукция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Takayuki Yamada и Toma Ikuta в един филм, страшно много се зарадвах, щото и двамата са ми любимци. Като цяло филма не е нищо особено, даже направо си е една бърканица без смисъл. Но всяка от отделните истории е с поука. Лично на мен ми хареса точно заради недодялаността си и особения хумор. Много успокояващо ми подейства.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сладък филм, според мен и един приятел германец. Много добри актьори, страшно свежи моменти, бягство от много клишета, разни изненадващи обрати. Операторът определено има стил. Като цяло характерите ми напомних на един друг луд и шарен филм: Rarapipo. За мен посланието на филма беше че светът е пълен с изненади, не знаеш откъде ще ти изскочи любов, откъде смърт, нищо не е такова каквото изглежда. Филм за петък вечер с бира и чипс в леглото ^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Току-що го изгледах, филмът е хахав, но ми хареса. По нещо ми напомни „Четири стаи”, въпреки че не съм сигурна дали сравнението е удачно – от „Четири стаи” почти нищо не си спомням. Но историите са луди, случват се в хотел, нямат общо една с друга и играят известни актьори – това за мен  са достатъчно прилики.

Подейства ми освежаващо – нещата може да са точно такива, каквито изглеждат, но може и да са нещо съвсем различно. Лошо е, че изненадата не винаги е приятна, хубаво е, че я има. Като в онази песен на Ленън: Животът е това, което ти се случва докато си правиш други планове. Нещо подобно става и във филма, само дето тук героите дори не си правят специални планове – по-скоро им се иска едно, а става друго.

 

Допадна ми как накрая силуетите на двама от тях бяха точно като тези от снимката в стаите. Кой знае и хората от снимката, кои са и какво точно ги свързва ;) ?

 

Определено ми хареса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филма ми допадна. Мисля че имаше смисъл. Разказваше за различни хора и техните проблеми и разсъждения. Видя ми се много естествен. Актьорите също. И ми направи впечатление как единствено дамите забелязваха, че въпреки името си мястото е обградено от планини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...