Jump to content

Memories of Matsuko (2006)


Recommended Posts

936full-memories-of-matsuko-poster.jpg

 

Memories of Matsuko (2006)
Оригинално заглавие: Kiraware Matsuko no issho
Времетраене: 130 мин.
Жанр: Драма, Трагикомедия
Режисьор: Тецуя Накашима
Субтитри: Английски
IMDB рейтинг 7.8/10 (1.652 гласували)

 

Трейлър:

 

Участват:
Мики Накатани
Ейта
Йоске Исея
Микако Ичикава
Шинджи Такеда
Асука Куросава

Емото Акира

Ко Шибасаки

Аои Ю

Цучия Анна

и др.

Резюме: Шоу напуска родния си град, за да преследва мечтата си да стане музикант в Токио. Две години по-късно, баща му го намира в окаяно състояние, зарязан от гаджето си, без работа и смисъл в живота. Причината за посещението на баща му е смъртта на лелята на Шоу, Мацуко, която той дори не е познавал. Шоу получава задача от баща си да се разчисти жилището на леля си. Там той се натъква на предмети от миналото й и научава историята на нейния изпълнен с обрати бурен живот.

Торент

С български субтитри

Много смислен и оригинален филм...Изпълнен с послания за живота и за това колко кратък и изпълнен с изненади е той всъщност. Оказва се, че много често хората не избират сами съдбата си, а правят избори, които я предопределят. Мисля, че това е филм за изборите, които правим всеки ден. Горещо го препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Присъединявам се към препоръката.

Направих тема на този филм преди няколко години в анимес, но там малко хора я оцениха.

Обърнете внимание на прекрасната цветова гама, използвана в лентата. Режисьорът й прави нещо подобно и в следващия си филм - Paco and the Magical Picture Book. Тази година новата му продукция, Кокухаку, обра голяма част от филмовите награди в Япония.

 

 

 

Memories of Matsuko е емоционално силна "приказна трагедия", която е достатъчно въздействаща, за да не бъде забравена. Образът на ексцентричната Мацуко е пресъздаден блестящо чрез изключителното изпълнение на Мики Накатани (The Hotel Venus, Dead Run, Jin). Актрисата показва умопомрачителните си способности да сменя по хамелеонски своята външност (за да видим главната героиня от нейната младост до последните й дни на този свят). Освен това долавяме невероятното й умение да "плува" свободно, както в драматични, така и в комедийни води.

Уникалната интерпретация на този образ й спечелва наградата за най-добра актриса на Asian Film Awards през 2007г.

Пищен и ярък като Мулен Руж и налудничав като Загадъчната съдба на Амели Пулен, Memories of Matsuko удивлява със своята непредсказуемост. Човек никога не е сигурен, какво го очаква в следващата сцена. Филмът показва нов тип кино изживяване, вплитайки в едно комедия, драма, музика, фантазия и мечти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е луда трагикомедия, мюзикъл, цветна приказка, всичко. Гледала съм го с руски субтитри, но после го открих и из бг пространството, че и преведен. Радвам се за темичката.

:click:

:click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от любимите ми филми. :) Гледах го още когато излезе и ужасно много ми хареса. Визуалните качества са само едно на ръка. Филмът представлява един ураган от всякакви чувства, поднесен по много динамичен и интересен начин. Като го изгледате ще се чувствате малко опустошени, но точно за това си струва. Мацуко определено си живееше живота по нейният си начин и няма за какво да съжалява. Според мен ще донесе повече положителни емоции на зрителите + някои размисли за това как минава живота на един човек. Наистина е много вълнуващо, да не забравяме и музиката. :)

 

Препоръчвам и другите два филма на режисьора Kamikaze Girls и Paco and the Magical Picture Book.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и вариант за директно Сваляне, нещо торентите са съмнителна работа. ;)

 

Просто исках да покажа, че има и български субтитри, следователно не е съвсем непознат. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След този филм не знам дори как се чувствам. Едновременно ми беше гадно да гледам през какво преминава героинята, но и някакво положително въздействие имаше. Трудно ми е да го обясня.. Мацуко просто беше невероятна личност.

 

Колко много пъти повтори "След този момент почувствах, че живота ми свърши" и след това пак успяваше да намери сила да започне отначало. Въпреки, че й се случваха толкова лоши неща тя се държеше добре с хората, които я нараняваха. Именно това ми хареса в нея. Жалко само, че след всяко ново начало отново се стигаше до разочарование.

 

Свикнала съм това, че такива филми ги съпътстват тъмни цветове, а тук точно обратното. Цветовете бяха толкова ярки и наситени. Много добро решиние от страна на Тецуя Накашима филма да бъде заснет по такъв начин.

 

Сцената, която ми направи най-голямо впечатление беше, когато тя уби сводника. Той лежеше на пода целия в кръв, зад тях показаха червени цветя, а с/у тях се вееха сини пердета. Това съчетание на червено и синьо ми се стори някак красиво.

 

Мики Накатани пресъздаде образа на Мацуко страхотно. Четох, че е била певица и тя изпълнила песните от филма. И с това се справи добре.

Срамота, че Мацуко умря по толкова нелеп начин :/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мацуко си беше колоритна личност и затова пъстрите цветове подхождаха най-добре за пресъздаването на историята.

Вярно е. Мики Накатани е започнала професионалната си кариера като певица с група, наречена Key West Club.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз без малко да пропусна филма точно заради тази шарения, защото като видя нещо такова, обикновено бягам през глава в обратната посока :) . Но толкова се радвам, че се реших да го гледам, Накашима е направил нещо, което граничи с гениалността, нещо като нищо на света, което даже не знам как да определя жанрово - трагикомедия с елементи на мюзикъл или дори видеоклип, всичкото това облечено в най-безумни цветови съчетания. Но за щастие не е само това, не е само визията. Тя е само средство, не е цел (както се случва твърде често). Важна е наистина необикновената история на тази жена, представена по възможно най-оригиналния начин, но което още повече ме впечатли - разказана от сърце. Наистина бих се учудила, ако някой каже, че този филм го е оставил равнодушен, изглежда ми невъзможно.

 

Гледах и Paco and the Magical Picture Book, но не съм толкова очарована, там като че ли се е изгубила спонтанността и нещата изглеждат попресилени. И Confessions гледах, още не ми се пише за него обаче. Но така или иначе Накашима е режисьор, чиито филми няма да пропускам оттук нататък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ми е интересно да споделиш мнението си за Confessions. След края му стоях зашеметена известно време и се чудех какво да напиша. Нямах думи да изразя мислите си.

Малко са темите със стойностни коментари и се радвам, че тази е една от тях.

И аз продържавам да се удивлявам на невероятния усет на Накашима да съчетава по невъобразим начин толкова разнообразни елементи. Мюзикъл изпълненията ги има и в следващите му творби. Навсякъде те впечатляват по свой начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това само говори за качеството на филма - че предизвиква смислени коментари :) . А и доста емоционални.

Confessions и мен ме остави в потрес, който все още не мога да облека в думи, ще пиша в темата, когато съм готова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силен и запомнящ се филм, който разсмива, но и много натъжава. Трагико-комедия в някакъв уникален забавен наивистичен стил. Актрисата беше прекрасна, сюжетът невероятен.

ab787043e9cd431b.jpg

16a1a91007f6be68.jpg

 

 

 

 

Показва как жените са живи и щастливи само, когато обичат, дори и да са наранявани и бити. В това май беше и цялото нещастие на милата глупачка. Но луната и говореше с лика на любимия.

Изводът е - не давайте на никой да ви удря, посещавайте по-често родителите си и никога, ама никога не прилагайте методи от "Гокузен" ако сте учител в гимназия, защото малките сополанковци могат да ви съсипят живота!

Тъй като не смятам, че съдбата на идеалистките е реално точно такава - 9/10

п.с Много ми хареса момента в който се събраха с якудзата, бившия ученик. Смешните епизоди, които разплакват продължиха и след това за съжаление. Тя се опита да го накара да напусне! Ох, горката. А той получи проблясък, че тя е неговият Бог. Смешно, но и вярно. Бог е любов. Онази най-пропаднала в очите на всички жена беше и най-чистото и невинно същество на планетата. Чудя се дали пък всеки изпаднал тип на този свят си няма по една такава история и просто никой не го разбира...

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...