Jump to content

Recommended Posts

mr-brain.jpg

 

MR. BRAIN 

Страна: Япония
Жанр: криминале, комедия
Начало: 23 май 2009
Епизоди: 8 (1-ви епизод: 88 минути, останалите 7 - по 45 минути)
Режисьори: Фукуджава Кацуо, Хиракава Юйчиро, Ямамуро Дайске

Субтитри: Български, Английски, Руски


В ролите: Кимура Такуя, Аясе Харука, Мизушима Хиро, Казуя Каменаши, Такеру Сато, Коюки (епизод 2), Накама Юкие (епизоди 5 и 6), Камикава Такая (епизоди 7-8), Катори Шинго (епизод 8) и др.

Резюме: Кимура Такуя е в ролята на невролога Цукумо Рьоске, който изучава човешките характери в Националния изследователски институт към полицията. Той се заема с фундаментални въпроси, засягащи човешката природа, и опровергава редица традиционни вярвания, преследвайки докрай онова, което е привлякло интереса му, и разрешавайки дори най-оплетените криминални престъпления.

:essub:


Свали:
:subs: оттук С БЪЛГАРСКИ, оттук С БЪЛГАРСКИ

:subs: ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

:subs: ОНЛАЙН С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ

оттук С РУСКИ

оттук С АНГЛИЙСКИ


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо ме остави с отворена уста . Технологиите, с които разполагат ме втрещиха тотално. Дали наистина тяхната полиция има такъв технологичен ресурс?

Не бих се учудила ако е така, все пак са японци.

Вече съм на трети, а не мога да се отърва от усещането за 3 в 1:lol: . Еркюл Поаро, Шерлок Холмс и доктор Хаус. Но той Холмс всъщност е прототип на Хаус та става 2 в 1. Много е добро филмчето става все по-увлекателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки път като го чуя Кимура как се смее в този сериал и падам от стола Ще ме побърка тоя човек!

Бтв Gackt беше перфектен във втория епизод

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Невероятна игра на Кимури /не ми хареса само дългата му коса,по му ходи късо -но това е лично мое мнение /,хареса ми че бяха отделни истории /доста добре заплетени и разкрити също така добре/ и както каза Дането - изумителни технологии

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този сериал се възнаградих след изипта ми по социология а етрябвало да го почна преди него! Едва на 4 серия съм и единственият недостатък, който му намирам е - що само 8 епизода!?! Много приятен сериал, много по-добър от ТД и изключително актьорско присъствие, освен главният постоянен актьорски състав - в почти всеки епизод - все по някоя позната физиономия от малкия японски екран.

Аз пък направо се влюбих в косата на Кимура (една таква мекичка ми изглежда) и в комплект с раираните костюми, джобния часовник и овехтялото шапо му придава един дендистки вид

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста интересен ,очаквах по-слаба продукция ,но за моя радост ме изненадаха приятно Интригуваш през всичките минути и няма как да не ти хареса екцентрика "Мозък" и неговата маимуна ,опс асистент.

 

 

п.с Мнението ми е на база първите 3-епизода ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много увлекателен сериал като почнеш няма спиране докато не свърши, а за съжаление е твърде кратък -_- Кимура Такуя играе страхотно за 1 път го гледам, но сега обезателно ще прегледам част от другите му проекти ;) Целия екип на лабораторията беше луда работа много бяха весели :lol: Случаите бяха интересни , а техниката с която работят е направо WOW :o

И на мен лично начинът по който изглеждаше Кимура много ми хареса. А Гакт направо ми изправи косата в 2 или 3 епизод :lol2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отначалото толкова се изненадах на облеклото и поведението на Кимура, все едно гледах Джони Деп. :D Иначе беше много луд.Колегите му също.:D И това с бананите и въглехидратите направо ме скъсваше от смях. Всяка лекция за мозъка бе много интересна представена с анимацийките. :D Но ми се искаше да са повече серийки. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За хората, които обичат криминални сериали - не трябва да го изпускат.

Имаше моменти, в които ми се видя идеалистично и наивно, та си зададох въпроса такива ли са японците, т.е. да търсят най-доброто в хората и да се борят дори за привидно изгубените каузи?

А за Кимура, създаден е за тази роля. И не съм сигурна, кой всъщност бе маймунката?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е сериалът, който ме зариби по Кимура... просто много добър! Няма актьор, който би изиграл по-добре тази роля. Сериалът така увлича, че ми се щеше да не свършва(съвсем спокойно можеха да направят още няколко епизодчета :rolleyes:). Аз тайничко се надявам да има втори сезон... по-точно се моля.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защооооо,само осем епизода?

Историята е интересна,криминалните случаи и смешните моменти(които с господин 9-10-9 наистина са много).И технологиите-понякога наистина си мисля,че живея на друга планета,или в друг век,но чак пък това не очаквах.И ми напомня на няколко западни сериала на подобна тематика(но те са с мноооооооого повече епизоди).Щеше ми се да направят още,но и на тези 8 се радвам :)

Кимура Такуя е страхотен,всеки път като му чуя смеха тук се разпадам пред компютъра.А героят му е странна смесица от Ел, Джак Спароу и учител по математика :D :D :D

А Gackt е първият готин канибал,който съм виждала-и много добре си изпълнява ролята,о и Каменаши Казуя,и многото други гост-актьори.

Ако случайно им се доснима още поне толкова :rolleyes:

Edit: Ако не снимат продължение сериозно ги отписвам онези от киноиндустрията :excl: Макар че краят и така да го оставят,пак има смисъл.

За гост-актьорите има ли смисъл да говоря,хем са много,хем добри-отвсякъде са го покрили сериала,нищо не му липсваше.

Не че нещо,но още няколко епизода доста добре ще ми се отразят ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно ще съм единствената, която няма да ръси суперлативи за сериалчето, но...Не е лошо, в никакъв случай. Но и не успява да ме държи в напрежение или да ми се иска да го гледам на един дъх. Може би, съм прекалила с криминалните истории? Да, техниката е изумителна! Кимура, както винаги, си играе перфектно ролята. Обаче непрекъснато ми напомня на "Hero". Може пък, повредата да е в моя телевизор? :blink: Остават ми още 4 серии, но не мога да се насиля да ги изгледам. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз гледах първо "Mr. Brain" и след това "Hero"... Като "мозък" ми по-хареса, действието се развиваше по-бързо, а в "Hero" на моменти забравях дори какво разследва...Със сигурност ролята му на Kuriyu Kouhei много му е помогнала да изиграе отлично тази на Tsukumo Ryusuke. В "Mr. Brain" са наблегнали повече на криминалното и комедичното и може би това беше, което ме накара да му симпатизирам повече. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък много си харесах сериала, а трети епизод завинаги ще си ми остане като любим. Гостуването на каме беше едно малкото силни неща, които това разкошно създание е правило. Отдавна беше, но знам че сериалът ме остави с много приятен вкус в устата...Едно, заради типично японският криминален елемен, добрия състав не само на постоянните, но и на го0стуващите актьори...Гакт, Коюки, Сато Такеру са имената, които си спомням на първо четене и то с добро. Кимура не се нуждае от коментар, малко се плаша, че му станаха много фенките и малко ше го попрехвалим, ама господина с мозък и без си го бива....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът наистина е много добър. Имам доста наблюдения над японски сериали, но този е един от ярките и запомнящите се. Освен технологиите, които няма как да не впечатлят; освен невероятно добрата актьорска игра и на Мозъка и на Маймунката; освен приятно подбраните идеи и гостуващи актьори имаше нещо, което съм подозирала, но тук си пролича ярко. Тези хора, японците, правят филмите си за младите. С тях възпитават и учат на добродетели. Невероятно отношение и висша форма на социална отговорност към младото поколение. Тези пояснения, анимираните моменти, бананите, търсенето на позитивната страна на нещата, упоритостта - всичко това е послание към децата. От друга страна филма хваща и големите. Дълбок преклон към създателите на точно този филм. Ще ми се да приличахме повече на тях...

П.П. Относно втория сезон... не знам дали ще е сезон или спешъл, но определено си оставиха отворена вратичка. Като ми остане малко време, ще го разровя, да видя дали няма да излезе нещо интересно като информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето е много приятно. Има смешни сцени има и гадни с една дума има си от всичко. Технологиите и мен ме шашнаха, но най-голямо впечатление ми направиха самите разсъждения на главния герой. Както винаги се научава по нещо интересно. Хареса ми как бяха поднесени случаите леко, а анимираните разаснения (запазена марка за японците) бяха върха. Много ме радваха и с бананите как се разкарваха всички из института.

 

Филма не е за изпускане.

 

П.С. Каменаши и Гакт, като гостуващи актьори бяха наслада и за окото и за душата (поне за мен).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мн ми хареса сериала, случайно някой да знае дали ще правят продължение или игрален филм?

А също така дали някой може да ми каже името на актьора, който играеше подкупното ченге в началото и последните две серии (този със сладкото и бонбоните :))

мси предварително...:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не се лъжа, трябва да се казва Ichikawa Ebizo. Надявам се и аз на 2 сезон или поне спешъл, ама май няма изглед за такива...:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мси мн това е той :)

аз все пак си се надявам че ще направят още нещо защото края беше отворен и все още може да се развива историята.....но се надявам ако правят нещо да е скоро..:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...