Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

ENGINE

 

ДВИГАТЕЛ

*********************
Епизоди: 11
Субтитри: български

Жанр: комедия, романтика
Година: 2005
Режисьор: Нишитани Хироши
Рейтинг: 23 %

*********************
Участват:
Кимура Такуя
Коюки
Сакай Масато
Мацушита Юки
Ишигаки Юма

Кахо

Тода Ерика

Ишида Хоши

Уено Джури
*********************
Награди:
45th Television Drama Academy Awards: Best Supporting Actress: Koyuki
9th Nikkan Sports Drama Grand Prix (2005-06): Best Drama

*********************
Джиро Каназаки е изключително способен тестови пилот от F3000.

Той е луда глава. Не се страхува да кара със скорост, която дори най-добрите не смеят да вдигнат.

Но неочаквани неприятности го карат да напусне отбора си и да се върне в Япония за първи път от няколко години.

Докато си намери нов отбор, Джиро решава да остане в дома на баща си.

Това, което го очаква там, са твърдоглавият му баща, гълчащата му сестра,

12 сирачета, за които баща му е поел отговорност, като е отворил сиропиталище,

сноб преподавател и инатлива млада учителка-мечтателка.

Завръщането на Джиро е като глътка свеж въздух за дома, но не всички мислят така.

Преминавайки през редица комични ситуации и много проблеми,

Джиро не само повлиява на околните, но бива повлиян от тях, което променя живота му.

Коментар: Сериалът успя да ме разсмее със сълзи и да ме разплаче.

 

*********************

 

Свали сериала:


Линк

С руски субтитри
:essub:

Свали с български субтитри :subs: :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:  :click:  :click:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотна комедийка! Кимура беше много забавен тук, като се разправяше с децата. :lol: А те огромни шемети, всеки със своя номер и съдба.Разпускаща дорамичка и хубава музичка! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът си заслужава честно казано ми хареса повече от Pride историята грабва от самото начало и са засегнати доста човешки проблеми все пак една камара сирачета какво друго остава освен драма на килограм. Кимура както винаги е в ролята си на особняк явно такива образи му подхождат поне аз доста се забавлявах на сцените с него особено като се разправяше с малките досадници все едно нямаха разлика във възраста. Интересно и защо беше толкова голям проблем възрастта му като 30 години за пилот на болид не е нещо фрапарно съвсем друго е в спортове като футбола където годните наистина имат значение. Герхард Бергер се съзтезава до почти 40 годишна възраст както и доста други от формула 1 по незапознатите не може да не знаят Михаел Шумахер който и в момента продължава да е активен въпреки възрастта си дори се беше отказал официално, но пак продължи така че не виждам защо толкова го бяха отписали всички нашият човек. Учителката ми хареса като образ въпреки че беше със семпла външност, но ако беше пък някоя моделка щеше да е малко не на място затова избора на тази актриса е напълно удачен мисля. Доста ме дразнеше оня другия даскал в сиропиталището все четеше конско вярно че без такива темерути не е интересно ама тоя се самозабрави

на мен някой ако така ми казваше къде да пуша и къде не щеше да съжалява горчиво :D

Децата бяха големи мушмуроци особено тея най малките голям смях падна покрай тях както и разбира се драмата беше по голяма с проблемите на всяко едно от тях все пак трябва да си от камък че да не се трогнеш от сирачета леещи сълзи.

Онея лелки бяха адски противни как може да изгониш цяло сиропиталище без да ти мигне окото чак ми се прииска да съм там и да ги нахраня

Абе изобщо останах доволен от почти всичко единственото дето мога да се оплача е че нямаше достатъчно съзтезания, но все пак това беше и основната дилема на главният герой.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подхванах го и него вчера и явно го започнах в много подходящ момент, та до сега ( разбирай 3та серия) много, много ми харесва. Идва въпросът " Кой сериал с Кимура не ми харесва?", но това е един друг въпрос B). Няма голяма трагедия, няма прекалени емоции, но все пак засяга темата за това, кое е важно в живота. Пък съм и Ф1 фен- така удоволствието е пълно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Възхитена съм от филма! Благодаря много на екипа за превода! Това ми е вторият японски сериал, дотук съм гледала само корейски. Само езикът ме разсейваше, иначе беше страхотно въздействащ. Толкова затрогващ и докосващ сърцето! Джиро, този Kimura Takuya е перфектен! Играе изключително истински, убедително и естествено. Колко нормални взаимоотношения показа с децата, всъщност беше един от тях, затова го приеха и му повярваха. Брат Джиро, ха, как си ги шляпаше съвсем равностойно по главите този образ! Децата бяха много различни, пъстър букет от индивидуалности и все пак - просто деца, които искат да дадат и да получат любов. А малкото Нанае с тия две миши опашчици - сладко сладуранче, да го изядеш! Много ми харесаха също и бащата и треньорът. Топъл филм, след него искаш да си още по-добър!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прекрасен и затрогващ :kissx:

Разплака ме в 8-ма серия. Обичам реализма в японските сериали. Няма нищо излишно в тях- динамични, стегнати.

Играта на Кимура малко ми напомни за ролята му в Good Luck, където беше пилот-идеалист на пътнечиски самолет.

Много бързо го изгледах, не усетих кога свърши. И дори след края ми се иска да гледам още Кимура.. пристрастявам се :rolleyes:

Благодаря на преводачите и редакторите, че ни доставиха тези наслада :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ах как да започна.... Има нещо в Кимура ... има някаква аура не може да не ти хареса каквато и роля да изиграе не знам дали е само в мен ,но просто каквото и да гледам със тази физиономия вътре минава на един дъх и винаги ме зарежда позитивно. Страхотен сериал и още по-страхотен OST.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Здравей, г-н Кастенурка!

Никой на този свят не е по-бърз от теб!

Защо си толкова бърз?"

Защото няма друг актьор, който може да направи ролята на г-н Костенурка по-добре от Такуя!

Знаех за дорамата от много време и бях сигурна какво може да ми даде. Затова си я пазех и я изгледах в момент, в който най-много се нуждаех от нея. Най-странното е, че едновременно исках да я завърша на един дъх и да я забавя във времето.

Добавям този шедьовър редом до изключителния Айкурушии! Една от най-приятните и поучителни дорами, правена някога. Спорт, семейство и човекът в центъра на историята. Не един единствен индивид, понеже лентата е толкова богата на характери и съдби, че нямам думи да опиша многообразната й вселена. Все пак, ще се опитам да представя героите, които ме впечатлиха.

Джиро-нии сан е най-фантастичният чудак, който съм срещала на тв. екран. Той извървя най-дълъг път и научи важни истини за живота.

Сестра му и баща му - също прекрасни образи. Актьорите бяха страхотни, особено Йошио Харада, който вече не е сред живите, но тук напомни за своя неизчерпаем талант. Бащата беше строг с Джиро, защото се страхуваше за него, че няма да успее да се научи да цени живота. Синът му беше избрал една от най-опасните професии в света и въпреки че е бил на върха, в един момент е трябвало да се примири със загубата и превъзходството на по-младите. Това не е никак лесно, но опитът учи.

 

Помощниците в приюта:

Коюки - неуморна и борбена, такава, каквато трябва да е всяка възпитателка. Известната доза наивност само можеше да й помага в някои ситуации.

Масато Сакаи е човекът, който претърпя най-осезаема метаморфоза на финала. Изненадващо за мен, но не очаквах толкова да промени възгледите си, за да помогне на всички. Това означава, че под леденото поведение той е бил чувствителен и добър човек. Дори усетих известна привързаност от негова страна към Джиро. В предпоследната серия такава впечатляваща гонитба имаше между двамата, че тя ще остане като един от емблематичните моменти на сериала.

Отчето - приятен и дружелюбен герой, но понякога дори той беше безпомощен пред общественото мнение

Готвачката беше много проницателна. Винаги се намесваше по най-удачния начин в трудни ситуации. Може би тежкият й опит я е направил толкова добра в преценката й за хората. Актрисата е чудесна! Гледала съм я в много силна роля и в Невърленд.

 

Състезателният отбор - имаше съперник, имаше и един възрастен човек, който умееше прозорливо да изпипва нещата в отбора си.

На Ая Окамото се беше паднала най-неблагоприятната героиня, но тя беше умна жена и знаеше кога да настъпи и кога се оттегли.

Юма Ишигаки - усмихнатият механик, който през цялото време наричаше Джиро семпай! Спомних си, колко слабичък е бил Юма като по-малък. Съвсем различно излъчване има няколко години по-късно, в Хана кими.

 

И най-важната част от историята - децата! Без тяхното участие дорамата нямаше да придобие толкова очарователен вид.

Все още продължавам да се чудя върху думите на някои от мъниците, които много често преценяваха нещата по-ясно от възрастните. Най-малките хлапета ми пълнеха душата с изпълнението си. Прекрасни, неподправени реакции демонстрираха.

Джури Уено и Ерика Тода като най-големи в приюта бяха умни и разсъдливи, особено героинята на Уено. И двете са ми безкрайно симпатични. Уважавам таланта им и се радвах да ги гледам заедно на екрана.

Един друг млад актьор напомни за себе си тук. Мислех, че се е изгубил в последните години, но той продължава да снима филми. Става дума за Ишида Хоши, който дебютира възхитително с филма Канария, а после се появи в училищния Graduated. Усетих възможностите му в тези ленти и ми се иска да го видя в още по-разнообразни изяви. Тук отново беше проблемно дете, но само когато оставаше неразбран от възрастните. Дълбоко в себе си носеше чиста душа.

Юто Накаджима беше второто Джони, което се появи в поредицата. Спомних си го в Нобута. Сетих се, как пишеше писмо за батко си, озаглавено "Боку-но ани" - Моят брат. Момчето имаше много специфичен глас като малък. В Двигател той беше дете, сменило няколко приемни семейства. Изградил си представа за възрастните и решил да не ги допуска в своя свят. Но съм сигурна, че не е очаквал да се сблъска с някой като брат Джиро, който да преобърне за пореден път малкия му свят.

Третото Джони се оказа Дайки Ариока и тук ме хванаха неподготвена. Какво правят тези хора, че не дават на Дайки да играе? Страшно му ходеше вида, в който се появи! Много съм доволна от героя му. Той имаше по-малка сестра, която неизменно защитаваше и предпазваше от лошото влияние на света. Прекрасни отношения създадоха!

Да не забравя Кахо - малчалива и наплашена от живота, тя нямаше увереност в собствените си сили, но започна да се променя, когато обстоятелствата й наложиха това.

Отчетох се с прилично дълъг пост. Сега остава да привлека още зрители. Гледайте!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обожавам Кимура, дали ще е фризьор, пианист, пилот, учен, певец, пилот от формула 1, няма значение - това означава, че сериалът ще е хубав. И този сериал се оказа страхотен. Научи ме на това, което се опитвах да разбера, а именно навлизащите у нас ЦНСТ /центрове за настаняване от семеен тип/. Ходих на обучения, на които разни мацки ме обучаваха как на мястото на домовете за деца трябва да израстнат такива центрове за настаняване от семеен тип, и аз все нещо не можех да ги разбера. Когато изгледах сериала, изведнъж ми стана ясно. Ще го препоръчам като ръководство за изграждане и управление на ЦНСТ. Страхотен сериал, уникален Кимура. :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уено Юри поклон пред таланта на това момиче, много силна и запомняща се роля :yes:  А иначе след Pride това е втория филм с Кимура, който харесах толкова много. Много човечен, семпъл сюжет и много силен филм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...