Jump to content

Recommended Posts

Изгледах я на един дъх още като излезе :P ето тая драма ме запали по корейските сериали :D тя е виновницата.....обожавам всичко в нея танците,песните,актьорите абе всичко се беше перфектно...само ме е яд че Го Хе Ми не беше с Jin-Gook :mad: но такова е :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз чакам само да видя сега, кога ще произведат Kim Soo Hyun в следващата К - поп звезда. За мен по гласови данни по нищо не отстъпва на колегите си професионалисти

То не само, че не отстъпва, ами специално в частта на пеенето се оказа по-добър от действащите айдоли..! Само че младежа иска да се развива в актьорската професия и аз много му се радвам за това решение, защото определено е много талантлив..

Сериала е много лек и много бързо го изгледах.

 

 

Е, имаше доста сълзливи сцени, но те са нормални в една такава ученическа история. Естествено и моят любим персонаж се оказа Сам Донг. Допадна ми и двойката Джейсън & Пил Сук. Джин Гук е много красив и много емоционален герой и също ми хареса, но през цялото време стисках палци на Сам Донг. Радвам се, че Хье Ми избра него. Тази мацка Сузи всъщност ми е симпатична, даже доста повече от тази от T-ara, която е по-добра актриса, но пък на живо ми се стори, че пее по-зле..

Даскалската двойка също големи сладури, а и каката и продуцента Ма;))) Този актьор с тези криви зъбки ми е ужасно любим. Където се появи, все смях пада. Ами това е.. Само дето финала беше доста "измислен" и нещо не ми допадна..

Мъничката допълваше прекрасно картинката..

Ето я с батко Ким Су Хьон на премиерата на Mr Idol като една "истинска звезда":)))

 

 

 

Началото на Втори сезон е обявено за 30-ти януари 2012-та. Със сигурност забавния даскал на подготвителния клас по танците (Park Jin-Young) ще участва, а главните все още не са избрани.

Поздравче ..

 

П. П. Забравих да благодаря за субтитрите!!! Чудесни сте, момичета.. :thanks:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дойде ред и аз да изгледам този сериал. Не съм от хората, които се превъзнасят по някои айдъли или звезди, така че мнението ми е, бих казала, обективно. Сериалът - нищо особено според мен. До 10-ти епизод, някак се ядваше все пак (до Япония), поне се следваше нещо като сюжет, но след това стана пълна каша. Не знам компаниите и менажерите ли скочиха да защитават авторитета и честта на младите от

 

целувката в края на 10-ти епизод, защото в следващата серия изобщо не се срещнаха, избегна се въпроса дали изобщо са двойка, все едно изобщо не се е случвало.

 

Другото, което забелязах е, че като че ли сценаристите от радост ли, че са събрали толкова тийн звезди, или от припряност да покажат колкото се може повече за живота на айдълите и обучението им, бяха нахвърляли сцени и действия, без каквато и да е логическа връзка и смисъл.

 

Все пак имах фаворити и това бяха Джейсън и Пил Сук - големи сладури.

 

Благодаря на екипа за страхотните субтитри, защото хвърлях и едно око на другите, колкото и да не ми се искаше, но там имаше един плюс, който при нас липсваше на моменти. Не искам това да се приема като критика, но ми стана странно, че в музикален филм, където текстът на песните е част от посланието на филма, част от действието (не е като да е просто някакъв ОСТ в сериал) - тук на моменти липсваше превод на песните. Ще дам пример за какво говоря:

 

Например, когато в 11-ти епизод Сам Донг разбра, че ще оглушее и попадна в нощния клуб, където свиреше някаква рок банда по държанието се разбира, че го е привлякла песента и смисълът в нея, от там се виждаше, че прави анализ на миналото, настоящето и бъдещето си, и пътя по който ще поеме. Песента явно носеше важно послание, а не беше преведена, за разлика от субовете на другата група.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът спечели поне 5 награди на годишните драма награди на KBS. Това е доста, като се има предвид, че май най-силните сериали през годината са се излъчвали именно по тази телевизия smile.gif. Eто ги и наградите:
Best Couple Award: (слагам в спойлер, защото не всички са гледали сериала)

Suzy & Kim Soo Hyun


Rookie Actor/Actress Award: Kim Soo Hyun
Rookie Actor/Actress Award: Suzy
Supporting Actor/Actress Award: Lee Yoon Ji
Popularity Award: Kim Soo Hyun
Ето и видео smile.gif + изпълнението на "Dreaming" от Soo Hyun:


Редактирано от k1227
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста приятен филм за гледане и макар че всички се справиха добре за мене Kim Soo Hyun беше поне с една класа над останалите и той направи филма.

 

Точно след Dream High (2011) гледах Dream (2009) и за пореден път се убедих, че има голяма разлика между професионален актьор и музикален изпълнител играещ във филм. Както Kim Soo Hyun е с класа над останалите в Dream High така все още не е на нивото на Kim Bum. Двата филма са съвсем различни и ми харесват на разликата в играта на актьорите е забележима ако се гледат един след друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво да кажа... страшна драма, само дето драма без кусури няма :lol: Актьорския състав си е добре, музиката прекрасно допълва обстановката, а определено кадрите, заснети било то в япония, било то по време на танц на някой от артистите, бяха наистина добре заснети.

Принципно, има много по-талантливи корейци в танците от показаните тук, но нека да повярваме, че са най-добрите в Корея :lol: Но откъм пеене не може да се иска повече.

Та.. на моменти ми се стори, че някой моменти са разтегнати, докато други бяха толкова набързо представени, че става каша.

Хареса ми, че героите претърпяха "метаморфоза".

Безчувствената Хе Ми се научи да чувства.. и тук идва момента, в който изразявам яда си. Как може такова нещо начи, ейй.. :D От началото бях убедена, че ще свърши с Гук-а, ама на.. Толкова много общи неща, толкова много спомени и ценни моменти между тях. Още помня как я спаси от лихварите, как тя отпразнува рождения му ден когато бяха малки, как му изпя за първи път с чувства песен за рождения му ден, как сладко си разменяха обещания на спирката... И тук идва двусмислицата! Как за бога в края на.. 10ти епизод? ще я целуне, пък после по живо по здраво, нищо не се е случило. Все едно тази случка беше нагласена само за да изпъкне Сам Донг, а после зарязана та чак да те накара да си мислиш "Правилно ли видях?". И докато се усетя, докато минат 1-2 серии, Гук-а от главен герой се превърна във второстепенен. Все изпъкваше, все го изкарваха като победител.. и ми направи впечатление, че последните епизоди ролите се размениха. Сам Донг като че ли крадеше репликите от устата му и все се озоваваше на местата, където трябваше да е Гук-а. И като се сетя, че цялата работа с изоставянето на персонажа на Гук-а се започна от фалшивия концерт...да не говорим, че беше един от най-интересните и любопитно отварящи се постепенно герои..А пък тази глупавата Бек Хи - дето все с изкуствените кичури се размотаваше, как можа да се появи точно, когато Хе ми слезе надолу, за да го последва до въртележката.. направо..! Но не може да се отрече, че след като завърши историята с президента и уж осиновения син, историята имаше друг предвиден от зрителите край. Честно казано, Сам Донг, когато го видях за първи път си казах : "Загазих го, пак харесах зарязания накрая.."(..и в крайна сметка пак харесах този с празните ръце накрая :Д ). И с тея влюбените пристъпи, даже ме издразни. Но.. така са го замислили, така са го направили. Какво да кажа.. Май от цялата история Пил Сук и Джейсън излязоха най-сладката двойка :lol: Жалко, че показаха толкова малко от тях.

 

 

Който не е гледал, да гледа - ако не друго ще се наслади на таланти. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и оригинала на операта, която Сузи изпълнява в началото на сериала. Дълго време не успях да се сетя как се казва, но я чух в Мумията 3 и сполучих да я открия... Истинска наслада за ухото!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Реших да изгледам сериала, защото е училищна драма, а те са едни от любимите ми. Хареса ми, но не ме грабна от самото начало. Просто реших да му дам шанс и не съжалявам, че го направих. До първата половина за мен си беше типичната корейска драма, но след това нещата се поосвежиха и стана дори забавен. Актьорите бяха големи сладури. Май точно затова не се отказах да го гледам. Музиката и танците също бяха страхотни. Амииии , който реши да го гледа нека не се отказва. Определено си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е първия корейски сериал, който гледам...въпреки, че съм голяма почитателка на азиатското кино, досега не бях заглеждала и сериали, но мога да кажа, че този ме грабна напълно и определено ме направи фен на корейските сериали ! =) Актъорския състав - повече от прекрасен..Особено харесвам Сузи, IU , Taecyeon и Wooyoung <3 ..

Имаше много тъжни моменти, както и смешни, разбира се.. Пил Сук и Джейсън са най-големите сладури, пълнят ми душата ^^ ..

Финалът ме изненада,

не очаквах, че Сам Донг ще продължи сам, мислех, че и шестимата ще си останат като група след като дебютираха.

 

Любимото ми изпълнение във филма е на Хе Ми на песента Only Hope..прекрасно е <3

Редактирано от parab
Мненията за финала е добре да са в спойлер.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно сериалче, но нищо особено. Хубави песни и танци, симпатични актьори и май само толкоз. Като история нищо специално, даже ми беше дразнещо разпокъсан сценария. И изобщо що за училище беше това- 1 месец след започване на учебните занятия 1/3 от учениците "дебютираха" и 6 месеца не се вястнаха в училището и още куп глупости в тази връзка. Както и да е, на повечето тийнейджъри вероятно ще се хареса. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмчето започва много хубаво.

1-ви, втори, до към 4ти -5 епизоди ти бяха страхотни, но

после става прекалено скучен, повтарящ се, и извънредно ,супер идиотски сладникав, и от повтарянето на тази мелодия накрая ме побиха тръпки вече!

Последният епизод беше най-зле!

Няма смисъл да се гледа докрай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно сериалът буди различни емоции у всеки. За разлика от коментара на t_lozeva, моят е положителен. Много ми хареса, на моменти беше лигав, да, но беше и много други неща. Много сладък, забавен, страхотни актьори и музиката беше супер :) Всичко беше на 6 :D :D :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам защо все отлагах да гледам сериала, може би защото участват моите любимци от 2PM и не исках да се разочаровам. Но драмата много ми хареса, изпълнена с мечти, танци, музика, любов, приятелство. Е имаше си и своите прекалено драматични моменти, но корейските драми винаги са такива. Супер аз видях почти всички от 2пм и като фенка съм доволна. Но момчетата добре се справиха, само не разбрах, защо решиха точно У да е Джейсън, с неговия невероятен английски :lol: Сузи ми преиграваше на моменти, но е нормално, те не са актьори, или по-скоро не бяха. Оста също ми хареса и учителката много яка беше, а директорът в началото беше страхотен. Аз съм доволна от сериала и задължително ще гледам и втората част.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това сериалче ми изпълни сърцето със щастие :)) Този път сълзите в очите ми не бяха от тъга, а от щастие..... Препоръчвам го горещо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериалът е бижу!! Влюбих се в историята, музиката и всички герои! Прекрасни са, напълниха ми душата. Историята беше много интересна и доста по-сериозна отколкото очаквах. И (не мога малко да не ги изкоментирам ;)) какви сладури, ихаааа! Момчетата бяха ...кого да гледаш по-напред! :lol::blink: Но определено Джин Гук ми беше любимец. Какъв танцьор само!! Веднага се втурвам да гледам какво пее и как се изявява :P . :blink:

По този повод малко ме изненада обрата накрая, когато Хье Ми взе да харесва друг. Направо се втрещих първоначално. Но се оказа добре в крайна сметка, много красиво го бяха завъртяли. Но най-любимо ми беше какви приятели станаха всички накрая и колко задружни бяха. :) Всъшност единственото, което ме издразни, е че накрая Пил Сук пак я бяха направили дебела. Тюх! След всички мъки ;) .

 

Но като цяло сериала е прекрасен, хич не се колебайте!! Музиката пасва чудесно и всички изпълнения са на ниво! А танците са трепач!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първите два епизода ми бяха малко слаби и ме накараха да се зачудя дали ще има смисъл да го гледам целия, но след това нещата се оправиха и след края му мога да кажа, че много много ми хареса! Бяха засегнати много интересни теми, като приятелството, предателството, саможертвата, силата на духа, волята, мечтите и т.н. Беше ми интересно да видя и как айдълите ще се справят като актьори и ако трябва да дам една обща оценка, бих казал, че се справиха чудесно с леки изключения.

 

Отначало малко странна ми беше Сузи, но след това си подобри играта и успя да ме спечели. Най-много обаче се радвах на Ън Джонг, IU и У Йонг. И предчувствитето ми се сбъдна, че Ън Джонг ще играе някоя злобничка. Чудесна актриса е! Няма да се учудя, ако и във втория сезон на нагласили Чи Йон да е такава.

 

От даскалите JYP направо ме разби. Много се смях с него и не предполагах, че ще му е такъв образа и ще може да го изиграе. И Юн Джи (Ши Гьонг Джин) също беше много интересна и добре преминаваше от строгия си вид към миличкия си облик. Ом Ги Джун (Учителя Канг) също беше идеален за тази роля. А какво да кажа за сестра му, алкохоличката. И с нея падна голям смях, много й се радвах.

 

Любима сцена:

 

 

Когато Хье Ми пееше по телефона на Бек Хи за кураж!

 

 

Доволен съм от сериала и се радвам, че го изгледах! Подейства ми много добре. Сега май остана и да изгледам концерта им :)

 

Без малко да забравя да подчертая, че Dal Shabet взеха участие като новите ученици в класа на вече Госпожица Юн (Бек Хи)! Дори и "Supa Dupa Diva" беше към музиката на сериала :)

Редактирано от d3Mn
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много време му се канех, а ето че го изгледах за 3 дни. Не очаквах да ми хареса толкова, много приятен и увлекателен и песните и танците, бяха едно много приятно изживяване. Хареса ми, че като цяло са запазили сериозният тон, без излишни напъни за комедия, там където я имаше, се получи много естествено. Драматичните моменти също бяха що годе равномерно разпределени, не мисля, че ми дойдоха в повече или нещо такова. Беше ми интересно да следя изграждането на персонажите и развитието им, или поне тези при, които имаше такова. Хе Ми, Сам Донг и Бек Хи, като за мен при последната, беше по-скоро личностно израстване и узряване, отколкото професионално. Даже и нещо малко по-странично, като отношенията на Тек и баща му, беше трогателно и интересно за проследяване.

Джейсън и мис суши ми бяха сладки до един момент, но после тотално изгубих интерес към персонажите им. За Тек, мисля че и дърво би изиграло ролята му със същият успех. Не отричам, че му се получи играта на няколко пъти, беше и доста уверен, което ми хареса. Учителите бяха големи образи, пролича си опита на актьорите с който допринесоха за приятното усещане от сериала. Тук изключвам JYP, е ужасен ми е този и това е. Всеки път присвивах очи, като се появеше в кадър, от уплах, да не ме умори с поредната доза противни гримаси. При Сузи се усети неопитността й в много сцени, но това е нормално. Все пак ролята й не беше никак лесна, като за дебют, съм доволна, пък вече й изгледах и участията в драмата и филма след този сериал, и видях, значително подобрение в играта й. Актьорът, който изигра образа на Сам Донг, изпъкна най-силно с играта си, добре направи прехода от инфантилен дебил към сериозен и улегнал мъж. Той беше и единственият, който ме разплака на два пъти.

Сценаристите пък, безброй много пъти вътрешно ме разплакаха с тъпизмите си. Ще отбележа два момента, които ми бяха най - нелогични, а в същото време имаха важно отношение към сюжета.

Хе Ми спечели баса, догони Бек Хи, извини й се и изглеждаше, че вече всичко е ок м/у тях, а след 5 минути, Бек Хи се опита да я убие със саксия :blink:, ако преди това не бяха разговаряли, ок, но при така подредени сцени, изглеждаше доста безумно. Второто, каква беше идеята изобщо Хе Ми и Тек да се целунат? Явно го направиха, само за да Сам Донг, да разбере, че има проблеми със слуха, защото за тях двамата, не само че нищо не последва от нея, но и даже се отдръпнаха леко един от друг и все едно не се беше случвало. При все, че и без това има само две измъчени целувки на кръст, аз лично очаквах, малко повече смисъл да има, но не би... пфу.

Толкова ли ги мързи да напишат малко повече диалози, тези сценаристи? Имаше толкова много сцени, в които актьорите бяха оставени да висят, без реплики и явно без да им се каже, каква емоция трябва да пресъздават в конкретният момент. Една безкрайна размяна на празни погледи и неловко мълчание. Ако бяха изчистени тези моменти, щеше да ми хареса много повече сериала. За съжаление, често актьорите го отнасят, когато всъщност е виновно безсилието и безидейността на сценаристите <_<

Сериала ще се хареса на кпоп феновете, гледайте го ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...