Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

The Girl Who Leapt Through Time (2010)
Страна: Япония
Също така известен като: Toki o Kakeru Shojo
По новелата на Yasutaka Tsutsui - Toki o kakeru shôjo
Премиера: 13 март 2010
Времетраене: 122 мин.
Жанр: Романс, Kомедия, Sci-fi
Режисьор: Masaaki Taniguchi
IMDB

Участват:
Riisa Naka – Akari Yoshiyama
Akiyoshi Nakao – Ryota Mizoroki
Narumi Yasuda – Kazuko Yoshiyama
Masanobu Katsumura – Goro Asakura
Kanji Ishimaru – Kazuo Fukamachi
Munetaka Aoki – Gotetsu (Masamichi Hasegawa)
Anna Ishibashi – Kazuko Yoshiyama
Shota Chiyo – Goro Asakura
Tokio Emoto – Satoru Motomiya
Mayu Kitaki – Natsuko Ichise
Yuya Matsushita – Tetsuo Toi

Резюме: Йошияма Казуко е изобретила елексир за пътуване през времето. След пътен инцидент, тя попада в болница и малко преди да загуби съзнание нарежда на дъщеря си Акира да се върне в 1972-ра година и да предаде важно съобщение на един мистериозен мъж. Акари обърква годините и се появява в 1974, но въпреки това започва да търси този човек, за който никой не си спомня да го е виждал. Случайно се запознава с баща си, който я е изоставил още, когато е била дете, а също и се влюбва в един младеж, заради когото не иска да се върне обратно в бъдещето... И ето че се появява мистериозният господин, когото тя търси, идващ от 2869-та... 

 

:essub:

 

Свали с :subs: :click: :click:

Свали с български и английски субтитри: :click:


Анимето и мангата са разкошни, дано и филма го бива... wink.gif

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С ръка на сърце ще кажа, че този филм определено е по моя вкус. Не очаквах да ми хареса толкова много. Изключително интересно е поднесен, има много послания и смисъл, забавни моменти, съспенс, тъжни моменти и още нещо... :D Завиждам на всички, които тепърва ще му се насладят..

 

Още една причина поради която филма ме плени така се дължи на саундтрака на една от любимите ми групи Ikimono Gakari. Enjoy!

 

download the theme song by Ikimono Gakari

 

http://www.youtube.com/watch?v=AMuIXbegKbw

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз страшно много се изкефих на анимето - има тема за него в съответния раздел (изключвам превода му, който е плачевен). Филмът да е наполовина толкова добър, пак ще си струва гледането.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Определено си струва. Препоръчвам го. Неслучайно филмът е влязъл в десятката на най-добрите ленти за годината на Yokohama film festival.

Анимето е превъзходно и аз истински го харесвам.

Тази адаптация няма много допирни точки с него, освен идеята за пътуването във времето. Анимационната версия е правена по новелата на Ясутака Тсутсуи, но също не се движи успоредно с оригинала, който е филмиран няколко пъти.

Името, което се повтаря и в трите продукции, е това на Касуко. Тя е основно действащо лице в новелата, в анимацията е леля на главната героиня, а тук - майка на Акари.

Изглежда филмът е взел по нещо и от двете истории, като в игралния вариант са добавени и допълнително подсилващи елементи.

 

Моментът, в който Акари осъзна, че Рьота ще се качи в автобуса за Акита, беше най-емоционален. Ужасно е да знаеш какво ще се случи и да не можеш да предотвратиш негативните му последици. Добре, че имаше начин за триене на спомените, въпреки че очевидно и той не е съвършен. Все пак, съществува някаква остатъчна памет, подобна на чувства или носталгия.

 

 

Голяма изненада беше появата на Юя Матсушита като актьор. Той изпълнява и една от песните във филма - Futari

Yuya Matsushita - Futari mp3

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми хареса филма. Отначало, като прочетох за това пътуване във времето бях много скептична, пък и не съм гледала анимето, за което говорите.

Но останах много доволна. Атмосферата беше страхотна, съчетана с хубава музика.

А от Riisa Naka съм очарована. Много й пасна ролята.

Като цяло се е получил красив филм, в който има от всичко по- малко. Особено последната сцена ти оставя едно такова топло усещане. Ех, как искам и аз да ги видя тея прословути японски sakura.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само хубави неща мога да кажа за него!

Много е интересен....и заедно с главната пътуваш се пренасяш в един друг свят. Изключително хубав и красив... дори нереалистичното ти се вижда истинско. От време навреме се хилиш,после постепенно навлиза малко драма.. и докато се усетиш вече си се разревал накрая :(

 

Хем исках главната да не остане в миналото..но когато разбрах,че на момчето му предстой да се изгуби завинаги ...мнението ми се промени.

Най-трогателната част според мен беше когато тя си пусна неговия филм и макар,че не си спомняше нищо се разплака :(

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът мога да го пратя в категория "семейни или детски" и "приспивни". Второто си заслужи, след като го гледах на части. Сюжетът в никакъв случай не мога да го нарека оригинален, холивудски такива на корем. Бавно действие, и романсът, и комедията, и фантастичният елемент се усещаха само като лек полък. Упоритостта ми да го изгледам, за съжаление, не бе възнаградена. Това не е моят филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изобщо не ми хареса филма. Много харесвам анимето и си мислех,че и филма ще ми хареса,но ... Изобщо не ме грабна,нито сюжета ми хареса,нито актьорската игра,която ми изглеждаше абсолютно аматьорска и въобще не виждам за какво да се хвана за да не изглеждам толкова критичен.

Поне да му сменят името,че да не черни реномето на анимето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм гледала анимето, не мога да споделя впечатления от него, но от филма мога. Чудесен, страхотен, невероятен. Успя да ме грабне. Не бях сигурна дали да го гледам, но много се радвам, че го направих. Определено си струва да се види, препоръчвам! :asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът не е правен по анимето. Двете заглавия нямат нищо общо в сюжетно отношение. Даже се чудя защо тук е озаглавен така, при положение, че в ИМДБ е Time Traveler.

 

 

Да кажа и аз нещо по темата. Гледах го главно заради Нака Рииса - новата ми японска "любов". За актриса много-много не става, но е голяма сладурана и затова няма да я плюя, както си знам. :D С ръка на сърцето мога да кажа, че филма го изгледах само от фенщина - къде за да видя има ли нещо общо с анимето, къде заради Рииса. С една дума, авторите не бяха свършили нищо като хората, съответно и търсеното въздействие хич не се усети. Цялостната фабула е изтъркана до безобразие, но това обикновено не е проблем за японците, които умеят да изсмукват всяка капка потенциал и да я превръщат в нещо впечатляващо. Уви, не и тук. Опитват се да ни пробутат някаква супер неубедителна любовна история, която беше провалена едновременно от лоша режисура и слаба актьорска игра. Не знам... ако за партньор на Нака бяха избрали някой по-Убав японец (не че ги има в изобилие), може би нямаше да й личи толкова разочарованието, че трябва да си партнира с такова дръвце. Още по-лошото е, че той явно го осъзнаваше и това го правеше още по-вдървен. Все едно да накарате някой да яде най-омразната си манджа пред камера и да се преструва, че му харесва. Как мислите, дали ще се получи? :) Та и тук така: лош каст, лоша игра, лоша режисура... то май не остана много. Е, ако сте момче и сте фен на Нака Рииса, може би не всичко е изгубено. :lol:

 

П.П. Между другото, снимката й на постера е потресаващо зле. :P

 

Лична оценка: 4/10

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Приятно филмче, успя да ме изненада :) . Исках да убия малко време, а то се оказа, че съм попаднала на силен и красив филм

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...