Jump to content

Какви азиатски продукции обичате повече да гледате - Филми или Сериали?


  

183 гласа

  1. 1. Какво от азиатското кино гледате предимно?

    • Само филми
      4
    • Само сериали
      8
    • Предимно сериали и рядко филми
      110
    • Предимно филми и рядко сериали
      10
    • 50 на 50
      51


Recommended Posts

Предимно филми и рядко сериали

Имам си 2-3 сериала и зяпам по 1-2 серии на седмица. Всичко останало е за азиатско кино.

И аз така, с разликата: Имам си 2-3 сериала и зяпам по 1-2 серии на месец. :) Може би е добре и да се обяснява защо предпочитате едното пред другото. За мен филмите са по-изпипани откъм детайли, по-неангажиращи и най-вече се вместват в малкото свободно време. Е, и сериалите си имат своите розови страни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предимно филми и рядко сериали :D :D :D

честно казано нямам време за сериали....покрай всички тези контролни и наближаващи изпити.....не съм гледала сериал (азиатски-не броя новия сезон на Хаус) от септември месец...филмите са далеч по неангажиращи времево (макс. 3ч. B)) и честно казано, обичам като гледам сериал да го изгледам на веднъж (и да случвало ми се е да не спя близо 36 часса заради един с два сезона....) и предпочитам тези, които сега ги снимат да ги качат първо поне с анг. субс, а после да си правя маратончетата, а пък и честно казано няма мн мн нови сериали, които да ми грабнат окото...

а филмите...просто ги обожавам, а и някои (особено японските) са много по-оригинални и интересни, смислени отколкото да речем някои сериали....и има предимството мн (понякога наистина добри) идеи да са вплетени в непротегната на локум история :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

50 на 50. За мен няма значение дали е филм, или сериал. Просто трябва да ми е интересен. А и тази година наистина нямаше кой знае колко филми, които могат да се нарекат добри...

Но определено бих предпочела някой филм на Kim Ki-Duk, пред който и да е сериал... :D

 

П.п: Честно казано, не виждам смисъл от тази анкета. Сериали повече се гледат. Предимно филми може да гледа само някой, който знае английски. И тъй като повечето потребители тук не го знаят, гледат това, което е преведено. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само сериали. Не смятам, че за 3-4 години и изгледани няколко азиатски филма, от които 3 съм запомнил, мога да кажа, че гледам филми . Като цяло гледам сериали (почти и само корейски), тъй като драма или романс не може да се развие във филм, както трябва поради ограничението откъм време. Иначе като ми се пригледа някакъв екшън или трилър, гледам предимно и само американски филми, но и тук съм с претенции пък и рядко в последните години гледам екшъни и трилъри, от комедиите като цяло предпочитам също американски филми (от типа на Американски пай - малко извратен вкус за комедия имам, но съм на принципа ако е комедия, да е изцяло и докрай такава :) ), въпреки че и много корейски сериали "комедии" (в описанието на жанра) гледам в съчетание с друг жанр в самият сериал разбира се. Като цяло, откакто "открих" корейското кино преди години, почти не гледам филми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предимно сериали, рядко филми. Всъщност 2-3те филма годишно и твърде активната ми съвест ми попречиха да гласувам само за сериалите. Причина - както каза Стотака, филмите са ограничени откъм време. Липсват ми дребните подробности около героите, различните сюжетни линии и обратите.

Единственият ми проблем с цялата работа е, че ако не седна да изгледам всичко накуп за един уикенд (максимум седмица) или губя интерес, или трябва да свърша нещо друго, залисвам се и забравям да догледам сериала. Така доста неща са се насъбрали да чакат за довършване някой ден. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам само филми, и то предимно китайски или Произведено в Хонконг, малко тайландски, малко японски и малко корейски - там където има тупалки съм на линия :) Повечето ми филми са с английски субтитри (понеже в БГ не мога да ги намеря), но не ми пречи ;) Сега зарибявам малкото да гледа филмите на Студио Гибли :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много хубава тема сте измислили, поздравления! Ммм, аз обичам да гледам преди всичко интересни неща, обаче филмите са толкова кратички, че не оставят същото усещане като сериалите. Сериалите те зареждат за повече време, еееее сигурно на екипът с преводите като видят някой сериал с по 54 серии не е много приятно, но пък за нас гледащите е силно преживяване. И не мислете, че сме егоисти, просто сме върли фенове :):D:P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ... малко сложно .. но ще се опитам да обясня.

50 на 50 ... филмите не ми стигат откъм време и анализ на героите, а сериалите ми се виждат разтегнати ...... няма угодия значи ! :D ( има и изключения ! и то не малко )

Но никой никъде не е издал закон, с който да оповестява кое е по качествено и кое не, така че се гледа всичко, което привлича вниманието или бъде препоръчано .....нищо не дава гаранция, че ще ти хареса само защото съседката в профил ти го е хвалила 1 час ! пускаш и разбираш !

...според ме няма филм/сериал, който да бъде нарочен за загуба на време .... все нещо отнякъде служи за пример, поука или просто за забавен лаф в компанията !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо няма отговор на анкетата - "Каквото ми падне". :huh: При мен няма цедка.

Лично аз съм доста разпилян човек. За това гледам неща, които са ми препоръчани от приятели или съм сметнала, че си заслужава да се види.

Не ми остава време да се интересувам само от филми или само от сериали. Ако трябва да включа наклонностите си към азиатска музика- става манджа с грозде. Определено предпочитам корейските продукции, но японските (за които не ми остава много време) са си класика.

Китайския език в неговите разновидности не ми понася добре слухово, за това избягвам такива заглавия.

Като цяло съм "open minded" за всичко - стига да е със заинтригуващ трейлър и актьорски състав. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам основно серияли и по рядко филми.Предпочитам корейските и серияли,японските сами малко странни.Затова пък японците имат много хубави филми :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм 50 на 50, но пък сериалите напоследък ги гледам повече заради любими актьори и актриси. А и от последните ми изгледани е хитовият на SBS от 2001, от ткойто останах доволна, затова "Да живеят старите готини сериалчета!"

Признавам, че все по-трудно и по-трудно откривам сериали, които да ме развълнуват както беше в началото.

Повтарящи се истории и дори играта и ролите на едни и същи актьори започва да се повтаря, докато при филмите това изобщо не може да се случи..

Историческите са ми най-близо до сърцето, после екшъните и драмите..

Емоции не липсват и във филмите, даже напротив.. А и посланията са съвсем различни и в доста случаи действителността е различна от тази, която се вижда в сериалите.

Затова мога да кажа, че на моменти дори ми допадат повече.. И най-вече заради това, че са по-кратки.. /всъщност 2 часа и нещо не са си никак малко време/.. Сериалите губят от това, че се разтягат заради рейтинги и тем подобни, ама кой да чуе?! Комерсиалността все повече и повече навлиза и в мойта любима Корея и това не е никак хубаво, ама какво да се прави.. Световната глобализация не може да се спре.. В доста отношения започват да подражавата на американците, ама аз пак си ги обичам! :wub:

Според мен тази година не беше слаба на филми.

Просто най-добрите дойдоха при нас късно, а и повечето не са преведени /тук напълно съм съгласна с Alfons в темата с класацията/.

ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА!

Да си пожелаем Здрава и Щастлива 2011 година! По-богата на хубави сериали и филми и повече позитивни емоции и красиви моменти с наште любими корейци! :inlove:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е 50/50. Когато съм много заета и разполагам с по-малко време предпочитам да гледам нещо завършено (филм) :lol: А когато имам повечко свободно време гледам по 1-2 серии от някой сериал. Предпочитанията ми са предимно към корейските продукции въпреки, че се случва все по-често да гледам и някой др. китайски филм.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм 50 на 50.

Обикновено гледам сериали през деня /когато имам свободно време де/.

Личният ми рекорд е 8 епизода за един ден /Каин и Авел/! Напоследък смогвам само за по 1-2 еп.

Филмите са ми нещо като "късно кино". Стига да не ми се доспи.

Смесвам ги, което не ми пречи изобщо. Нямам си определен ред за гледане. Само да е нещо интересно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...