Jump to content

Recommended Posts

Jin_BG_poster_version01.png

JIN (2009)
Страна: Япония
Година на излъчване: 2009-Окт.-11 старт
Формат: Renzoku
Жанр: Си-фи, медицина
Епизоди: 11
Режисьор: Hirakawa Yuichiro, Yamamuro Daisuke, Kawashima Ryutaro
Субтитри: Английски, български

Участват:
Osawa Takao като Minakata Jin
Tachibana Family
Ayase Haruka като Tachibana Saki
Koide Keisuke като Tachibana Kyotaro
Aso Yumi като Tachibana Sakae
Yoshiwara
Nakatani Miki като Tomonaga Mirai / Nokaze
Mizusawa Elena като Hatsune
Takaoka Saki като Yugiri
Musaka Naomasa като Suzuya Hikosaburo
Western Medicine Office
Kiritani Kenta като Saburi Yusuke
Takeda Tetsuya като Ogata Koan
Taguchi Hiromasa като Yamada Junan
Others
Uchino Masaaki като Sakamoto Ryoma
Fujita Makoto като Shinmon Tatsugoro
Kohinata Fumiyo като Katsu Rintaro
Yamamoto Koji като Noguchi Gen
Kobayashi Katsuya като Ito Genboku
Hirayama Hiroyuki като Chiba Jutaro
Sato Jiro
Edo Residents
Toda Naho като Tae
Izawa Masaki като Kiichi
Hashimoto Mami като Akane

Резюме: Историята е за мозъчен хирург на име Minakata Jin, който е прекарал последните две години в мъка, защото годеницата му е във вегетативно състояние след операция, която той извършва. Един ден той припада в болницата и се събужда транспортиран обратно във времето в периода Едо. Той е нападнат от самурай, но избягва с помощта на човек на име Kyotaro. Kyotaro сериозно си наранява главата, докато се опитва да го защити, но Jin успява да спаси живота му въпреки липсата на подходящо медицинско оборудване. Поради това сестра на Kyotaro - Saki, започва да проявява интерес към Jin и става негов помощник. Междувременно Jin е решен да намери начин как да се справя с настоящето...

 

Линк към Сезон 2 :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с български субтитри :click:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тамън изгледах първи епизод и много ми хареса!!! От всичко по малко - и история, и фантастика, и мистерия, и романтика (вярно, за момента по-скоро предстояща, ама карай ) Бтв добре че не нямам проблем да гледам кръв на филм (поне обикновено )

Много ми беше забавно как някакви неща, които са ни споменавали по време на лекции, тук наистина се виждат - двата меча, бележещи самурая; оби (колана на кимоното), вързано отпред, бележещо куртизанка; бялото кимоно, което облича една жена, преди да се самоубие... Пък се появяват и реални исторически личности като Сакамото Рьома (въпреки че според Уикипедия той е бил убит, когато е бил на 33, а този в сериала определено е на повече )

Определено ще се следи! Все пак трябва да разберем тайната на Формалин-кун.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Забеляза се драмата, още със стартирането си. И рейтингът й е много висок. Очаквам да е интересна. Явно тя ще се окаже предвестник на новата джидайгеки драма, която се подготвя за началото но 2010г. - Рьома ден, посветена на живота на Сакамото Рьома. Фукуяма Масахару ще изпълнява главната роля в нея.

http://wiki.d-addicts.com/Ryoma_den

Share this post


Link to post
Share on other sites

И на мен много ми хареса вече изгледах трите серии а и както викаш elyon и аз искам да разбера кой е Формалин-кун скъсала съм се от смях на това.

Share this post


Link to post
Share on other sites

И аз изгледах трите серии. Сериалчето върви супер, дано да продължи така и да не го разбозавят покрай срещата на нашия човек с Ноказе.

Честно казано, докато гледах първи епизод ми мина през ум, че (внимание, в спойлер тага следва една измислена от мен в момент на развинтено въображение теория, която надали има нещо общо с истината, ама все пак реших да я споделя :green: )

 

оня бинтования, чието лице не се вижда и от чиято глава извадиха Формалин-кун, всъщност е нашият Джин, който се е върнал от миналото и технически сам се е оперирал :lol: Още повече че точно тогава имаше някакви странни главоболия. Уж ми разбиха тази теория още в зародиш, ама той може да си е въобразил, че това е гласът на Рьома. В който случай мистерията с Формалин-кун, отварящ ясните си сини очи както си седи в буркана, става още по-голяма :roll: :lol: :green:

 

 

Но пък забелязах един гаф в трети епизод (може още във втори да е почнало, забравих вече) Много ми е интересно как изобщо системите им вършеха каквато и да било работа при положение, че гумените тръбички едва ли не бяха увити около пациентите... Как течността изобщо стигна до ръката (или другите места, където сложиха система)? :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

elyon прочете ми мислите направо и аз си помислих същото затова се чудя какво ли ще става нататък.А и за системите и аз се зачудих как става

Share this post


Link to post
Share on other sites

Няма ли да е много забавно в края на последната серия (или поне по някое време в последната серия) да се окаже, че теорията е вярна и той се е самозаблудил? Но пък за Формалин-кун нямам никаква идея как и откъде се е появил и защо си отваря очите Представяш ли си да е извънземно?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Яко предположение, ами ако е духът на Сакамото Рьома, преродил се е човека. Дано разберем до края, голяма мистерия е това.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дано да разберем. След една кратка проверка установих, че мангата е стигнала до 15-ти том, но още продължава да си излиза, тъй че като нищо ще имаме един доста незадоволителен край, в който даже да не се разбере тайната на Формалин-кун Дано да не стане някакъв такъв фал, щото ще е много гадно

Share this post


Link to post
Share on other sites

Уникален замисъл и изпълнение! Имаме пътуване във времето, много интересни персонажи и мистериозни поредици от събития. Като добавим и загадката около Формалин-кун, любопитството ми става пълно.

между другото, и на мен ми минаха през ума подобни мисли за връзката между Формалин-кун, човекът с бинтовете и Джин...

 

А Рьома Сакамото, от известно време, го виджам навсякъде.

Няма несъответствие в годините. Когато проверим, какви времеви рамки е имала ерата Bunkyu (1861-1864), през която се развива действието, ще разберем, че по онова време, Рьома (1836-1867) си е бил истински жив. Преведената година е 1862г.(втората година от ерата Bunkyu).

 

Мики Накатани за пореден път доказва, че е ненадмината актриса.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изключително стойностен филм - откъм идея и сюжет, отразяване на японския бит, дух и философия, букети от цветове и нюанси. Актьорското майсторство е на невероятна висота. Феноменално добър за филм инструментален саундтрак.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъкмо изгледах финала и останах с впечатление, че това няма да е краят на историята.
Въпреки това, беше прекрасно!
Предлагам ви видеото на песнта Аитакуте има, изпълена от MISIA.
Линк -  :click: 

Има вероятност догодина да излезе филм, който се очаква да завърши историята. От TBS твърдят, че още не е взето окончателно решение.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Този сериал е нещо невероятно. Има драма, фантастика, политика, история, пътуване във времето, медицина, алтернативни вселени, мистерии, дилеми и кой знае още какво като се има предвид, че съм изгледал само 2 епизода. Ако някой друг ми беше казал това, щях да реша че сериал като този трябва да е голяма манджа с грозде, но не! Страхотен е!

 

Пропуснах да спомена, че ще се радвате на много яки майтапи, а в началото на първи епизод имаше един момент, в който почти бях повярвал, че са решили да включат и "хорър" в жанровия букет.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много избягвам да гледам сериали които не са преведени изцяло, но за този любопитството толкова ме гризеше след изчетените коментари, че не устоях и го дръпнах в момента в който руснаците започнаха да пускат превод. Напълно оправда очакванията ми. Много интересен. Грабна ме още с първи епизод. За пръв път гледам японски исторически, макар че даденият не може точно да се нарече исторически. Има си всичко и фантастика, и история, и романтика(дано не прекаляват).

Много се надявам да привлече вниманието на нашите преводачи. Руският превод е великолепен. С удоволствие бих го превела, но се страхувам, че няма да е лесен. Ще трябва консултант с медицински познания и консултант запознат с историческите факти през периода "Едо".

Градината на семейство в което ще живее Джин ужасно много прилича на градината от "Блясъка на Светулката"(която ми е голяма слабост).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ето други линкове за сваляне:

 

 

Episode 01 : http://www.megaupload.com/?d=ROJ0A7JX

English Sub: http://www.megaupload.com/?d=XJ44W54C

 

Episode 02 : http://www.megaupload.com/?d=AD48S0IB

English Sub: http://www.megaupload.com/?d=KEAIGISD

 

Episode 03 : http://www.megaupload.com/?d=PB6I9IN1

English Sub: http://www.megaupload.com/?d=6P8E3ZIK

 

Episode 04 : http://www.megaupload.com/?d=U0HW1HHJ

English Sub:http://www.megaupload.com/?d=C3E57HII

 

Episode 05 : http://www.megaupload.com/?d=98Y6HAPJ

English Sub: http://www.megaupload.com/?d=YR24FUXE

 

Episode 06 : http://www.megaupload.com/?d=R8GKD94T

English Sub:http://www.megaupload.com/?d=8TI0FVVL

 

Episode 07 : http://www.megaupload.com/?d=G9IEHAH8

English Sub: http://www.megaupload.com/?d=RIA23NYT

 

Episode 08 : http://www.megaupload.com/?d=QUKAWF7J

English Sub:http://www.megaupload.com/?d=H7ZUEBCE

 

Episode 09 : http://www.megaupload.com/?d=UO9PLALM

English Sub: http://www.megaupload.com/?d=VZWUEN80

 

Episode 10 : http://www.megaupload.com/?d=365KI50B

English Sub:http://www.megaupload.com/?d=NREB9QQU

 

Episode 11 : http://www.megaupload.com/?d=M5DMNPYO

English Sub: http://www.megaupload.com/?d=JGTJ9R35

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Вторият сезон на драмата е обявен за април. Такао Озава, Мики Накатани, Харука Аясе и Масааки Учино са потвърдили участието си.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Чак април? :o Бях сигурна, че е обявено за по някое време през февруари... явно съм бъркала ^^"

 

С нетърпение ще чакам да видя продължението на историята, че първи сезон остави прекалено много неизвестни. И наистина се надявам да сме приключили с разсейките за Мики, а Накатани Мики да е само в ролята на Ноказе :) И дано най-сетне разберем каква е историята около Формалин-кун - бях много разочарована, че в първия сезон нищо не се спомена по въпроса :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Формалин-кун си остана извънземната енигма. Може да е свързан с Рьома Сакамото. И той не беше много ясен като образ. Но така ни разпалваха любопитството.

Аз не вярвах, че ще се решат на продължение. Толкова спекулации излязоха преди време по този повод.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Извънземна енигма, и то каква :lol: Не знам, струва ми се, че каквото и обяснение да дадат за него (ако изобщо дадат някакво, на което много се надявам), все ще е някакво глупаво. Да се надяваме, че все пак мистерията ще си е заслужавала чакането :)

За продължение... То направо си плачеше за такова. Но и на мен малко не ми се вярваше, честно казано. Мислех, че са го оставили до там, за да може сериалът да стане като реклама на мангата - "Искате да знаете какво ще се случи после? Купете си следващия брой!" <_< За щастие не стана така :D

Сега само се надявам вторият сезон да е достойно продължение на първия :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Драмата стартира на 17 април. Има нови попълнения в каста - бившият плувец Фуджимото Такахиро /Сайго Такамори/, Сато Рюта, Ичикава Камеджиро и известният изпълнител на песента Шима ута - Казуфуми Миязава /той ще играе водачът на шинсенгумитата Кондо Исами! Много се радвам, че най-накрая ще включат и тях в историята./. Перфектно ще ми дойдат новите герои. Тъкмо съм на вълна шинсенгуми.

Инфо

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×