Jump to content

Recommended Posts

spacer.png

JIN (2009)
Страна: Япония
Начало: 11 октомври 2009 г.
Формат: Renzoku
Жанр: сай-фай, медицина
Епизоди: 11
Режисьори: Hirakawa Yuichiro, Yamamuro Daisuke, Kawashima Ryutaro

Участват:
Osawa Takao като Minakata Jin
Ayase Haruka като Tachibana Saki
Koide Keisuke като Tachibana Kyotaro
Aso Yumi като Tachibana Sakae
Nakatani Miki като Tomonaga Mirai / Nokaze
Mizusawa Elena като Hatsune
Takaoka Saki като Yugiri
Musaka Naomasa като Suzuya Hikosaburo
Kiritani Kenta като Saburi Yusuke
Takeda Tetsuya като Ogata Koan
Taguchi Hiromasa като Yamada Junan
Uchino Masaaki като Sakamoto Ryoma
Fujita Makoto като Shinmon Tatsugoro
Kohinata Fumiyo като Katsu Rintaro
Yamamoto Koji като Noguchi Gen
Kobayashi Katsuya като Ito Genboku
Hirayama Hiroyuki като Chiba Jutaro
Sato Jiro
Toda Naho като Tae
Izawa Masaki като Kiichi
Hashimoto Mami като Akane

Резюме: Историята е за мозъчен хирург на име Минаката Джин, който е прекарал последните две години в мъка, защото годеницата му е във вегетативно състояние след операция, която той извършва. Един ден той припада в болницата и се събужда транспортиран обратно във времето в периода Едо. Той е нападнат от самурай, но избягва с помощта на човек на име Кьотаро. Кьотаро сериозно си наранява главата, докато се опитва да го защити, но Джин успява да спаси живота му въпреки липсата на подходящо медицинско оборудване. Поради това сестра на Кьотаро – Саки, започва да проявява интерес към Джин и става негов помощник. Междувременно Джин е решен да намери начин как да се справя с настоящето, в което е принуден да живее...

 

Линк към Сезон 2 :click:

 

Онлайн с български субтитри :subs: :click:

 

Свали с английски субтитри :click:

 

Свали с руски субтитри :click:

 

Онлайн с руски субтитри :click:

Редактирано от bealonenomore
Обновени линкове.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тамън изгледах първи епизод и много ми хареса!!! От всичко по малко - и история, и фантастика, и мистерия, и романтика (вярно, за момента по-скоро предстояща, ама карай ) Бтв добре че не нямам проблем да гледам кръв на филм (поне обикновено )

Много ми беше забавно как някакви неща, които са ни споменавали по време на лекции, тук наистина се виждат - двата меча, бележещи самурая; оби (колана на кимоното), вързано отпред, бележещо куртизанка; бялото кимоно, което облича една жена, преди да се самоубие... Пък се появяват и реални исторически личности като Сакамото Рьома (въпреки че според Уикипедия той е бил убит, когато е бил на 33, а този в сериала определено е на повече )

Определено ще се следи! Все пак трябва да разберем тайната на Формалин-кун.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забеляза се драмата, още със стартирането си. И рейтингът й е много висок. Очаквам да е интересна. Явно тя ще се окаже предвестник на новата джидайгеки драма, която се подготвя за началото но 2010г. - Рьома ден, посветена на живота на Сакамото Рьома. Фукуяма Масахару ще изпълнява главната роля в нея.

http://wiki.d-addicts.com/Ryoma_den

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен много ми хареса вече изгледах трите серии а и както викаш elyon и аз искам да разбера кой е Формалин-кун скъсала съм се от смях на това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз изгледах трите серии. Сериалчето върви супер, дано да продължи така и да не го разбозавят покрай срещата на нашия човек с Ноказе.

Честно казано, докато гледах първи епизод ми мина през ум, че (внимание, в спойлер тага следва една измислена от мен в момент на развинтено въображение теория, която надали има нещо общо с истината, ама все пак реших да я споделя :green: )

 

оня бинтования, чието лице не се вижда и от чиято глава извадиха Формалин-кун, всъщност е нашият Джин, който се е върнал от миналото и технически сам се е оперирал :lol: Още повече че точно тогава имаше някакви странни главоболия. Уж ми разбиха тази теория още в зародиш, ама той може да си е въобразил, че това е гласът на Рьома. В който случай мистерията с Формалин-кун, отварящ ясните си сини очи както си седи в буркана, става още по-голяма :roll: :lol: :green:

 

 

Но пък забелязах един гаф в трети епизод (може още във втори да е почнало, забравих вече) Много ми е интересно как изобщо системите им вършеха каквато и да било работа при положение, че гумените тръбички едва ли не бяха увити около пациентите... Как течността изобщо стигна до ръката (или другите места, където сложиха система)? :roll:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

elyon прочете ми мислите направо и аз си помислих същото затова се чудя какво ли ще става нататък.А и за системите и аз се зачудих как става

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма ли да е много забавно в края на последната серия (или поне по някое време в последната серия) да се окаже, че теорията е вярна и той се е самозаблудил? Но пък за Формалин-кун нямам никаква идея как и откъде се е появил и защо си отваря очите Представяш ли си да е извънземно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Яко предположение, ами ако е духът на Сакамото Рьома, преродил се е човека. Дано разберем до края, голяма мистерия е това.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дано да разберем. След една кратка проверка установих, че мангата е стигнала до 15-ти том, но още продължава да си излиза, тъй че като нищо ще имаме един доста незадоволителен край, в който даже да не се разбере тайната на Формалин-кун Дано да не стане някакъв такъв фал, щото ще е много гадно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Уникален замисъл и изпълнение! Имаме пътуване във времето, много интересни персонажи и мистериозни поредици от събития. Като добавим и загадката около Формалин-кун, любопитството ми става пълно.

между другото, и на мен ми минаха през ума подобни мисли за връзката между Формалин-кун, човекът с бинтовете и Джин...

 

А Рьома Сакамото, от известно време, го виджам навсякъде.

Няма несъответствие в годините. Когато проверим, какви времеви рамки е имала ерата Bunkyu (1861-1864), през която се развива действието, ще разберем, че по онова време, Рьома (1836-1867) си е бил истински жив. Преведената година е 1862г.(втората година от ерата Bunkyu).

 

Мики Накатани за пореден път доказва, че е ненадмината актриса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключително стойностен филм - откъм идея и сюжет, отразяване на японския бит, дух и философия, букети от цветове и нюанси. Актьорското майсторство е на невероятна висота. Феноменално добър за филм инструментален саундтрак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо изгледах финала и останах с впечатление, че това няма да е краят на историята.
Въпреки това, беше прекрасно!
Предлагам ви видеото на песнта Аитакуте има, изпълена от MISIA.
Линк -  :click: 

Има вероятност догодина да излезе филм, който се очаква да завърши историята. От TBS твърдят, че още не е взето окончателно решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериал е нещо невероятно. Има драма, фантастика, политика, история, пътуване във времето, медицина, алтернативни вселени, мистерии, дилеми и кой знае още какво като се има предвид, че съм изгледал само 2 епизода. Ако някой друг ми беше казал това, щях да реша че сериал като този трябва да е голяма манджа с грозде, но не! Страхотен е!

 

Пропуснах да спомена, че ще се радвате на много яки майтапи, а в началото на първи епизод имаше един момент, в който почти бях повярвал, че са решили да включат и "хорър" в жанровия букет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много избягвам да гледам сериали които не са преведени изцяло, но за този любопитството толкова ме гризеше след изчетените коментари, че не устоях и го дръпнах в момента в който руснаците започнаха да пускат превод. Напълно оправда очакванията ми. Много интересен. Грабна ме още с първи епизод. За пръв път гледам японски исторически, макар че даденият не може точно да се нарече исторически. Има си всичко и фантастика, и история, и романтика(дано не прекаляват).

Много се надявам да привлече вниманието на нашите преводачи. Руският превод е великолепен. С удоволствие бих го превела, но се страхувам, че няма да е лесен. Ще трябва консултант с медицински познания и консултант запознат с историческите факти през периода "Едо".

Градината на семейство в което ще живее Джин ужасно много прилича на градината от "Блясъка на Светулката"(която ми е голяма слабост).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чак април? :o Бях сигурна, че е обявено за по някое време през февруари... явно съм бъркала ^^"

 

С нетърпение ще чакам да видя продължението на историята, че първи сезон остави прекалено много неизвестни. И наистина се надявам да сме приключили с разсейките за Мики, а Накатани Мики да е само в ролята на Ноказе :) И дано най-сетне разберем каква е историята около Формалин-кун - бях много разочарована, че в първия сезон нищо не се спомена по въпроса :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Формалин-кун си остана извънземната енигма. Може да е свързан с Рьома Сакамото. И той не беше много ясен като образ. Но така ни разпалваха любопитството.

Аз не вярвах, че ще се решат на продължение. Толкова спекулации излязоха преди време по този повод.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извънземна енигма, и то каква :lol: Не знам, струва ми се, че каквото и обяснение да дадат за него (ако изобщо дадат някакво, на което много се надявам), все ще е някакво глупаво. Да се надяваме, че все пак мистерията ще си е заслужавала чакането :)

За продължение... То направо си плачеше за такова. Но и на мен малко не ми се вярваше, честно казано. Мислех, че са го оставили до там, за да може сериалът да стане като реклама на мангата - "Искате да знаете какво ще се случи после? Купете си следващия брой!" <_< За щастие не стана така :D

Сега само се надявам вторият сезон да е достойно продължение на първия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Драмата стартира на 17 април. Има нови попълнения в каста - бившият плувец Фуджимото Такахиро /Сайго Такамори/, Сато Рюта, Ичикава Камеджиро и известният изпълнител на песента Шима ута - Казуфуми Миязава /той ще играе водачът на шинсенгумитата Кондо Исами! Много се радвам, че най-накрая ще включат и тях в историята./. Перфектно ще ми дойдат новите герои. Тъкмо съм на вълна шинсенгуми.

Инфо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...