Jump to content

Recommended Posts

„Поискай и ще ти се даде” така всяка серия добрият и безкрайно търпелив магьосник изпращаше нашия страхлив и нерешителен приятел да поправя грешките си от миналото давайки му златна възможност и изпълнявайки една съкровенна човешка мечта стара колкото самото човечество. И всъщност това е и основната дилема тук – да си поискаш, да кажеш на момичето, което харесваш едно кратко изречение. Нашият човек 10 епизода се мъчи като грешен гяул с това искане, борейки се най-вече със страховете си отколкото с директният си съперник - добрият даскал, който беше сложил ръчички върху момичето му, но за нея и него после.

 

Отдавна не бях гледал сериал при, който да нагъвам серийките една след друга едва ли не в транс и да се вживявам толкова..как ли не го попържах Кен за всички шансове, които опропасти с лека ръка. Повечето хора включително и аз биха дали мило и драго само за една от възможностите, които той имаше. Но пак не може да се сравни с това, което преживя родата до 9 коляно на останалите от петорката дето все му пречеха, когато най не трябваше и допълнително сипваха сол в раната и удължаваха не само страданията на Кен ами и моите. Дето има една приказка „с такива приятели врагове не ти трябват”, а най-дразнещо беше джуджето особено като изхвърли копчето през прозореца в първите епизоди са ме чули и съседите от първият етаж даже фраснах по невинната мебелировка у нас...той така и си остана дразнещ персонаж до самият край другите малко или много се реабилитираха, а горкото момиче дето го насадиха с него живо да го оплачеш. Е ясно защо са го сложили - да има и нещо за хората с комплекси за малоценност поради външният вид и как и за тях има място под слънцето барем тръгнали да си режат вените или нещо такова ако остане тоя персонаж на сухо. За мен тази двойка джуджето и Ери беше а-логична и излишна…period! Който каквото ще да си мисли ама такова е положението не мога да си изкривя душата

 

Както и да е въпреки, че ми опънаха нервите до краен предел абсолютно всеки епизод ми беше интересен и мога да кажа, че ги поглъщах с небивал интерес чудейки се какво ново мъчение са измислили за героя на Ямашита и как ще се представи в самият край.

 

 

И така дойде и 11 епизод и най-накрая чакането да стане човек от него се отплати дори и повече отколкото бях очаквал с речта му преди презентацията на снимките. Пича застана пред всички в залата, събра кураж и си изля душицата по най-достойният и открит начин както го чакахме да направи през всичките епизоди. Тук ми направи впечатление, че режисьорите акцентираха много добре върху този момент – пълна тишна само той говореше нямаше милозливи мелодийки характерни за тези моменти просто за пръв път беше оставен да си каже всичко. Е разбира се досадният гном тръгна да го прекъсва на два пъти, но добре, че се усети и млъкна.

 

 

В този момент спокойно можеха да набият финалните надписи - не ми трябваше край, не ми трябваха спешъли просто най-накрая човека осъзна простата истина, която му каза магьосника, а именно, че вместо да съжаляваш за миналото е по-добре да се изправиш срещу настоящето си и той това и направи....”Алелуя” да се провикна и аз! Тогава и осъзнах паралелно с главната героиня след като пича си тръгна след речта, че всъщност тя е не по-малко ако не и дори повече виновна отколкото Кен за всичко станало до този момент понеже беше пределно ясно за всички дори и на нея, че имаше чувства към него и въпреки това вместо да се бори за тях тя се правеше на приятно разсеяна и ги хвърли в коша като без да му мисли избра лесния път, който и предложи „услужливият” даскал. Иначе пак да кажа самата актриса ми хареса много и ми беше по симпатична от Ери ако бях режисьор и аз щях да й дам главната роля без да му мисля просто и отиваше образа и според мен се справи особено щом ме издразни с поведението си иначе щеше да ми е безразлично.

Даскала-навлек ми послужи като буфер за всичко негативно както отбелязах и преди дори джуджето бледнееше пред него въпреки, че пак да отбележа човека не го заслужаваше ама просто 11 епизода да гледаш как Кен се мъчи заради него няма как да не го намразиш. И въпреки това изкупи всичките си „грехове” с последното си действие спрямо булката то просто нямаше и друг начин освен да се направи на сърдит и недоразбрал и да чакаме 2 сезон. :rolleyes:

 

 

Изобщо тази драма имаше доста силни моменти, каращи най-вече нас зрителите да се замислим и да бъдем съпричастни с героите. Затова си заслужаваше отделеното време и безвъзвратно погубените нервни окончания..набивам 5 звезди рейтинг без колебание! Оставям си спешъла за довечера като се върна дано да е хубаво направен и той. Не знам как е корейската версия, но въпреки, че тази ми хареса много и бях казал, че ще я видя и нея няма да стане скоро, а и едва ли ще ми допадне толкова колкото японската. Най-вече главните тук са къде къде спрямо корейските им еквиваленти като визуални сравнения. Може би след време ще и да й дам шанс и на нея въпреки, че бая я оплюха, но едва ли бих се хванал точно сега пак след тая емоционална буря, която преживях с тоя сериал.

 

***************

Изгледах и спешъла оказа се, че е имало защо и определено може да се брои като достоен завършек на историята. Няма смисъл да обсъждам всичко, което стана просто диалозите в края между героите казват всичко, което трябва да бъде казано.

 

 

 

Да момента на близост между двамата не беше от най-бляскавите и запомнящи се..имам предвид целувката, но какво от това? Едно на ръка, че това е повече отколкото получават зрителите в доста корейски и японски сериали друго, че разговора между Кен и родителите на Рей както и обещанието, което й даде накрая подпечатаха по най-добрият начин развръзката на тази история така както трябваше да е..за останалото стига и зрителска фантазия.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая някой, който да види това, което видях и аз (приблизително). Благодаря ти за този коментар Razzormaw. Преживя тези 10 епизода, за да осъзнае, че в настоящият момент всичко може да е различно, не заради миналото, а заради самото настояще. Порасна в тези 10 епизода, помъдря и осъзна истината за него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сериала си го бива, не е чак толкова зле, можеше и по-добре, но не се оплаквам :lol: !

Връщането назад си беше голяма работа и като, че ли за Ямапи беше малко странно!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да се каже, че сериала е доста добър, но ме превзе някаква скука и затова не съм гледала спешъла а за него казваха, че е гола вода. :unsure: Мацката от сериала не могла да се целува, била много студена и т.н.! :blink: Но връщането назад във времето много ми хареса! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...