Jump to content

Recommended Posts

Proposal Daisakusen / Оperation love

spacer.png

 

Година: 2007

Жанр: драма, комедия, романтика

Продължителност: 11 серии по 45 минути + спешъл

 

В ролите:

Ямашита Томохиса като Уасе Кен

Нагасава Масами като Йошида Рей

Фуджики Наохито като Тада Тецуя

Ейкура Нана като Оку Ери

Хираока Юта като Енокидо Мико

Конно Махиру (участие само в спешъла)

 

Субтитри: български

 

Сваляне на сериала от: :subs: тук, тук

Онлайн с български субтитри:  :subs: тук, тук и тук

:essub:

 

Описание: Кен и Рей са приятели от детство. В един ден Кен осъзнава че е безумно влюбен в Рей... но твърде късно. За да се оправи положението той се моли за чудо .... необходимо му е да се върне в миналото за да оправи всички свои грешки .... и добрата ФЕЯ (да точно така ФЕЯ) му подарява този шанс, ще може ли Кен да се възползва от този дар ... разберете сами :naughty:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че засяга една от любимите ми теми, филмчето не е нещо кой знае какво според мен. Първите епизоди държат вниманието за кратко, но после омръзва. Накрая щях да го хвана Ямапи за гърлото, защото прекалено много шансове пропусна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на мен ми харесаха първите 4-5 серии, но после имах чувството че само са се чудили с какво да запълнят останалите епизоди до 11. Че и special успяха да изстискат накрая. В общи линии може и без него, но за феновете на Yamapi е приятно изживяване

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен пък много ми хареса! Не мисля, че имаше нещо излишно. Просто много имаше да поправя Ямапито

Да, действието се развиваше малко бавно, но иначе как щяхме да му(Ямапи) се наслаждаваме... цели 8 часа.

Заприлича ми малко на "Завръщане в бъдещето"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При такива приятели как да се обясни момчето? Като че ли го вардеха на смени да не би да събере смелост Дано не е обратно-пропорционална зависимост някаква, но това е четвърти сериал, в който действието се влачи така, а краят е един такъв... кратичък. А и както е сбутан накрая, замалко изобщо да не го видя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баш тази драма на Ямапи не мисля, че е разкошна, макар много да ми харесваше как се поти и опитва да е сакрастичен, когатпо яко му подпалило под дупето....Обаче спокойно можеше да е само 6-8 епизода, за да не се разтегли дотолкова действието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми хареса сериалчето, бях малко изненадана от края, защото очаквах нещо съвсем различно, но сега като разбрах че има продължение много се зарадвах, че ще се сyберат ( да се надява ме де).Незнам защо, но през цялото време си правех някакви препрадки от клипа на Taeyang - Wedding Dress.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този сериaл доста ми харесва.Все още съм на 4 епизод,но историята е завладяваща.Малко ми напомня на Хана Кими (нищо общо нямат на пръв поглед,но една реплика от второстепенните герои ме накара да се замисля).Въобще ми харесват такива драми - забавни,леко тъжни и изпълнени с жизнени хора "в разцвета на силите"

:)

 

 

П.П - Училището ,което ползват е училището от Nobuta wo Produce :shock:

 

 

Изгледах го целия и старшно много ми хареса.За разлика от повечето ми се стори прекрасен във всяко отношение - взаимоотношения между героите,драмата,кимичните ситуации,актьорската игра,мислите на главните герои, както и разбира се мъдрите съвети на вълшебник.Ще си остане една от най-любимите ми японски драми :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-накрая видях края на тази история!

 

Този път точния и ясен щастлив карй! :)

 

Как може да не напишете в темата, че спешъла е продължение на историята! Има и по-глупави потребители /като мен/, който си мислят, че спешъл е събрани кадри от сериала... И така цяла година си загубих в терзания събраха ли се моите любимци, или не. :lol:

Определено в играта на Пи имаше разлика. /между сериал и спешъл/

Личи си, че е насочил всичките си усилия към актьорството. Браво!

П.П. Браво на екипа за субтитрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В момента се работи върху спешъла. Просто съм изключително натоварена с работа и не мога да стина до субките. Искрено се надявам до края на май да го свърша.

Сабрина1, всеки гледа с различни очи и за това има различни гледни точки - аз не съм си променила мнението, че спешъла си е чист и ясен завършек на историята и естествено е продължение от сериала. Относно играта на Пи в сериала и спешъла, мисля че е на едно ниво. Единствено в Куросаги имаше разлика в сериала и филма.

Та да се върна към темата за субтитрите - ходете на празници, на балове и като свърше тази майска еуфория, може и субките да са готови. Ще се постарая да е така, че много се проточи във времето тая работа. Иначе на опитните в правенето на субтитри, които са гледали филма, ще се радвам да ми дадат една обратна връзка са субките ми, защото ми е първи проект на лично. Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мисля, че не е нещо впечатляващо. Главната актриса не можах да я възприема, макар че играеше добре. Ямапи - без коментар. На моменти фантастиката ми дойде в повечко, особено тази "фея". Ейкура Нана (актрисата в поддържащата роля) много ми хареса. Накрая история ми остана незавършена, дори и след като изгледах спешъла, но това не е нещо необичайно. Но въпреки всичко си има и своите плюсове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора PLS дайте линк за Спешъла, че този горе не работи - и не разбирам защо го няма в Замунда като сериите са качени и там, но без спешъла :( Моля Виии, HEELP , че в момента го гледам.... :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, Боже току-що приключих с гледането изцяло...ммм какво да кажа - естествено евала на Ямашита за търпението, незнам как не се е изнервил човека да го правят да изглежда като идиот,...на доста места ми идваше да вляза в монитора и да го удуша...или знам ли, да го хвана за устата и да го накарам да говори, признавам си изнерви ме на макс по едно време - чак се депресирах...

Колкото до Рей - ами как да кажа изглеждаше ми доста изкуствено през повечето време, особено "насилените" й усмивки, направо ставаха натрапчиво дразнещи от време на време (особено с Тада) ...Да не говорим, че предпочитам Ери да беше в главната роля, защото Рей просто не може да се сравнява с Ямашита - някак си бледнее пред него - да не говорим, че той изглежда много по нежен и женствен пред нея...А и доста повече щяха да си подхождат с Ери. А като се замисля и Рей и Цуру щяха да са идеална двойка EVIL* (С две думи - Рей е грозничка) Aбе някак си гадно ми изглеждаше, а и доста нереално Ямапи да страда така за Рей ...доста по-реално би изглеждало да страда за Ери :)

Но това е мое виждане..

 

Ъъъм ....ами просто няма как да не го изкоментирам, след като го гледах преди секунди ... финалната целувка ме уби просто - как можаха да ги накарат да стоят като залепени едно 5 минути без да мръднат дори...Вместо да се целунат като хората, да покажат малко страст - защо винаги показват по драмите тези ужасно безвкусни "WALL" целувки, които ти развалят целия кеф от дългото очакване ....Представям си какво ли си е мислел Ямапи докато е чакал да снимат този изключително дълъг и смущаващ кадър : "Амии какво ли да си облека довечера като излизам" хахах ужас...Или си е планирал какво ще прави следващия ден...whatever

 

 

Taa след като май бая го нахраних тоя сериал, накрая ще кажа амии .... хареса ми ;) хаха Всъщност Вълшебника ме израдва най-много беше много готин и си изигра ролята блестящо :) И да пак прекалих с коментара X_X За което съжалявам :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.....Да не говорим, че предпочитам Ери да беше в главната роля, защото Рей просто не може да се сравнява с Ямашита - някак си бледнее пред него - да не говорим, че той изглежда много по нежен и женствен пред нея..

 

 

Абсолютно съм съгласна. С двете ръце. Много безлично момиче са сложили за водеща женска роля. Като цяло сериалчето е сладникаво, повече от колкото трябва. То бива захаросване, ама малко са прекалили тоз път. За Ямашита няма какво да се коментира, чудесен както винаги, все пак, тая роля май не ми се стори много като за него, но това е мое мнение.

 

Абе общо взето филма е лека любовна бозица, с липса на каквато и да е нежност/романтика/страст/или каквато и да е близост. Определено не ми стана фаворит, нищо че е с Ямашита. Слаб е сериала просто.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбрах, че има и друг линк за спешъла, но не виждам някой да го е качил. Може ли някой да го качи, защото сегашният линк не работи, а без него все едно филма е изгледан до средата :(. Иначе за самият филм мога да кажа, че можеше да е направен много по- интересно, вместо едно и също да се повтаря няколко пъти с еднакъв резултат. Хареса ми обаче идеята на филма и как играха актьорите, а главната героиня на мен много ми хареса. За Ямапи няма да пиша сега, защото всички сме на едно мнение за него (:wub:)

 

Добре, че в последният епизод сте написали да се гледа до края, въпреки, че и самият край не даде близостта на героите, която липсваше през цялото време.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хареса ми сериалчето и идеята също, макар че ролята на Ямапи ми беше някак сходна с повечето му роли. Малко в повече ми дойде това "Алелуя шанс". На моменти направо ми идваше да вляза в монитора и да стисна Кен за гърлото, за да проговори най-после или просто да изкрещя на Рей, че е тъпа и упорита и не забелязва това, което той прави за нея :D :D :D И да си призная на девета серия не издържах и попревъртях, защото бях стигнала предела на нервите си.

 

А случайно някъде да се намират български субтитри за спешъла? Или поне английски, че и без това едва го намерих от някакъв корейски сайт, за да го дръпна и търсенето на буквички нещо не ми се получава..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А случайно някъде да се намират български субтитри за спешъла? Или поне английски, че и без това едва го намерих от някакъв корейски сайт, за да го дръпна и търсенето на буквички нещо не ми се получава..

Български няма, но... английски и руски има. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почнах го и аз т'ва и от сега мога да кажа няколко неща:

1. Сериалчето е супер точно по мой вкус и мацката дето я храните нищо й няма много си е добре момичето от към визия

2. Препятствията пред, които се изправя моя човек от BB тоест Ямашита са интересни и необходими за да вникне напълно човек в историята и да погледне така да се каже през неговите очи и да разбере как я е закъсал толкова. Нито един епизод не мисля, че е излишен стига да е свързан с негов спомен.

3. Явно въпросните препятствия ще са с градация и всичко ще става все по-трудно и по-трудно наближавайки деня на сватбата, което си е чисто пилене на нерви.. само като го видя първите епизоди колко нерешителен и объркан е нашия човек. "Но лошо няма" - да се обади и мазохистичното ми Аз, колкото по-трудно и изнервящо е положението толкова по-сладка ще е развръзката.

4. Въпреки, че човечеца са го направили наглед безобиден и дефакто не е виновен за нищо най искрено намразих младоженеца-даскал от най-тъмите и черни дълбини на душицата ми и ако всичкото това ставаше покрай мене можеше и да ме избие на насилие и да го бия докато не му омекнат капачките и това бяло костюмче не обере всичкият прах по пода. :@

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...