Jump to content

Recommended Posts

p8732460_d_v7_aa.jpg

Bruce Lee, My Brother

Жанр: Biography, Drama
Година: 2010
Държава: Hong Kong, China
Режисьор: Wai Man Yip
В ролите: Tony Leung Ka Fai, Aarif Lee, Christy Chung

.: Резюме :.
Брус Лий, моя брат е екшън-драматичен биографичен филм за едноименната легенда по бойни изкуства. Тя се върти около живота на Брус Лий като непокорен юноша в Хонг Конг преди да се отправи към САЩ на 18 годишна възраст с 102 долара в джоба.
Като млад юноша е бил бунтар, който винаги участвал в улични битки с неговите приятели...

imdb.gif
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Божичкооо, то не беше разтягане на локуми... Няма такова чудо. Аз седнах пред компа с кръстосани палци и мисълта: "Айде, дайте малко свестен тупаник за разнообразие", а то... Въпреки че бях на две кафета, едва не заспах. Първият (и да не кажа единствен) бой се случи (забележете) в 98-мата минута. :blink: В останалото време ни занимаваха с това какъв хаймана бил Брус, какъв сваляч, танцьор, актьор, мечтател и още един куп простотии. Ако не знаех кой всъщност е Брус Лий, щях да си река "Що, за бога, ни занимават с тоя убитак (така би се изразил един боксьор) в продължение на 2 часа и кое му е специалното?". Ще ме прощават роднините му, но май просто са искали да изкарат малко пари от името му. Дори от страх да не засенчи основната фигура във филма, Ип Ман беше показан само за 20 секунди, и то в гръб. А истинският инструктур на Брус, Уон Шун Люн, дето в продължение на година и половина го е скъсвал от нечовешки тренировки, му отделиха около 2 минути от екранното време. Мъка, мъка. Преди всичко останало, Брус Лий е бил велик боец, но никога не бих го разбрал от тази т.нар. биографична продукция. Ах, такива надежди имах за този филм... Защо? Защо? Много, много слаб.

 

Вече и със суптитли

Единственото нещо, по-ужасно от филма, бяха тия сОПтитЛи. :282:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз издържах точно 34 минути от това.

Сега хептен се убедих, че няма да го догледам.

А тъй като имах сериозни предчувствия за въпросните български "субтитри" - директно с английски + мандарински DTS. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера го изгледах - не очаквах от биографичен филм тупаник и това и получих - стегната драма, малко смях и тъга, и след кадрите на танца на двамата братя се запитах как ли тогава се е чувствал малкия Роналд Лий до големия си батко...

 

Получих това което очаквах, което за мен поне е плюс - за онези които не са го гледали още - ако очаквате тупалки и тренировъчни сцени, няма да го намерите в този филм :)

 

Но аз лично останах доволен и макар да не смятам да си го купувам за колекцията, ми беше интересен прочит за Човека Лий, отвъд иконичния му образ сред феновете.

 

Аз не съм огромен фен на творчеството му, понеже когато аз навлизах в дебрите на филмите за бойни изкуства други личности формираха мирогледа ми :)

 

Не отричам неговия принос за разпространението на горепосочените филми, но някак си пресилено го извеждат на пиедестал...

 

За мен той не е единствен върховен "жрец" в този жанр, има и други ако не по-талантливи, то поне на същото ниво като него - с тази разлика, че още не са умрели, за да придобият друг статус.

Май така се получава с повечето артисти - оценяват ги още повече след смъртта им...

 

А никой не се замисля какво всъщност са правили през живота си - примерът с Ван Гог е един от многото...

 

За да не разпалвам излишни "войни" по отношение на статуса на Брус Лий, не ангажирам никой с по-горе казаното - лично мнение ;)

 

Оценка за филма - 6.5/10

 

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...