Jump to content

Предложение за конкурси за лично творчество и малко лични размишления !


Recommended Posts

Здравей те на всички !!!

 

Искам да изкажа едно мое предложение за малко по системно организиране на конкурси на различна тематика.На които всеки да изложи своите идеи, възгледи и ако искате чувства в различни по вид творчески самоизяви, подлътени с някои стимулиращи фактори (малко по-късно ще пиша и за тях ).Даже малко ще се разширя, да се направи отделна тема за конкурси, в която всеки да дава идеи за такива и когато се събере достатъчно единодушие по определена да се направи.Смятам,че ще е ползотворно, защото всички ще бъдат изправени пред едно състезателно начало в което ще могат да развихрят своето въображение, така че темата "ИЗТОК" да стане още по увлекателна за всички нас.Знае ме,че точно когато има противоборство, се стимулира креативността на всеки да сътвори най- хубавото, най-интересното......

Относно стимулиращите фактори, смятам че едни от тях са паричните средства.Сега ще ме попитате от къде? Да кажем, че ако се направи модул за електронно плащане ( peypal примерно ),може всеки участник да се запише за скромната сума от 1лв. и този когото спечели да вземе натрупания фонд от всички участници или парите да се разделя на 1,2,3 място ,даже може събраните пари да отидат примерно за организирането на някое мероприятие или нещо подобно.Друго предложение е промяната на статуса на потребителя (да му се дава възможност да става модератор по определени теми),да има правото примерно в специално отделено пространство на в главната част на сайта (в header a на примерно да му стои творбата определено време или да публикува свой творения и т.н.) да има правота да избира кой следващ сериал да се преведе и т.н.

 

Следвайки по-горните ми разсъждения мога да предложа и тема на първия конкурс (стига да ви допадне).

 

Да започне с разказ с елементи на разсъждение (не по " Майце си" :lol: )или съчинение на тема "Фатализма и трагизма в южно корейския епос пресъздаден ни от киното"- неизказани думи, неосъществима любов, невъзможно щастие, ....

 

Малко напътствия.

 

1.Дали по- начало тъжната съдба още от самото раждане на героя или героите предначертават и тъжния му край, тъй като никой не може да избегне това което му е предначертала съдбата и всички съпътстващи го щастия превърнали се в голгота за него са пътя към смъртта, които трябва да извърви ,за да се пречисти от този порочен свят, в които не може да продължи да съществува , тъй като той самия го е отхвърлил още с първата глътка въздух, която героя е поел.

 

2.Дали защото, любовта, щастието и красотата са до такава степен естетизирани , че само трагизма и смъртта могат да ги увековечат ,за да не избледнеят във времето.

 

3.Дали това не е похват на създателя, чрез които да ни привърже към героя, да ни накара да преживяваме съдбата му заедно с него и когато сме се привързали най- много към него той да ни бъде отнет,за да можем да си измисляме различни развръзки на неговия живот ако това не се бе случило и така да запазим спомена за него и така за самия филм или сериал.Защото знаем, че тъгата по изгубено нещо е по-дълга от колкото щастието по спечеленото.

 

 

П.С.

Идеята ми дойде от мненията, които съм чел, че след като сте гледали някои сериал, дълго след това оставате съпричастни към съдбата на героите и даже го изживявате, което говори, че той е успял да в завладее и най-важното да ви кара да гледате други такива.

 

Благодаря на всички !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хубаво предложение. Можем да използваме тази тема за първата част - предлагане тема на конкурса. От моя страна мога да дам идея за конкурс за най-добър виц на корейска/японска тематика, както и например за кратък разказ в стил корейска комедия/драма.

Честно казано темата, която ти си предложил си има едно обяснение, което ни бе разяснено на един от фестовете преди година - нарича се хан :).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предложението ми е да стане нещо като циклично извършващи се конкурси на различна тематика в зависимост от одобрението на "съфоромците" (може и чрез анкета ).

Да се създадат някакви правила и видове награди (парични, морални......).

 

Пример:

 

От 20 теми пуснати на гласуване с анкета и възможност за коментар (за да се разбере все пак нагласата на потребителите към предложенията).

От тези 20 теми да се изберат 3 и да се пуснат за повторно гласуване ,така ще е по-сигурно, че избраната тема среща достатъчно голям "формоски" интерес и повече хора ще се включат и също толкова ще я наблюдават.

 

След избрана тема се преминава към правилата на конкурса.Хубаво е да има общи,които да не се променят (от сорта, че конкурса е за "ЛИЧНО" творчество,колко време ще трае и т.н.) и съответно индивидуални според типа конкурс (специфични изисквания към типа творба).

 

Избирайки се типа награда е хубаво (според мен) да има винаги една постоянна морална награда, не само за победителя, а за първите трима класирали се.Творбите им да се изложат в началото на сайта според класацията за определено време , а на победителя да остане за постоянно в галерията за победители на конкурса (която може да се създаде), за да може да се оцени и да се запази труда на всеки спечелил този конкурс.Втори тип награда специално за победителя, може да е парична (по начина ,които съм описал в горния пост) или привилегия (промяна на статус, право да даде заявка за превод на следващия филм или сериал или нещо такова).В заключени е ще допълня и за начина на оценка.Нека де е сборен от вота на потребителите плюс комисия като част от комисията освен админите и модераторите ще е хубаво да е и победителя от предишен конкурс.Класирането ще е хубаво да е поне в 2 кръга поради по-горе изложените ми доводи.

 

П.С.

Това разбира се са лични размишления, някой ако има по-добро нека да предложи, за да се направи един конкурс, които ще е достатъчно интересен както за участниците, така и за наблюдаващите го.

 

П.С.2 Относно за "ХАН" идеята беше всеки сам да интерпретира чувствата и вижданията заложени в смисъла на всеки филм или сериал, те повечето пъти се разминават с идеята на автора (режисьор, сценарист....),поради причината,че всеки различно разбира и съприживява гледаното. И това беше основното, разсъждения по първични чувства породени непосредствено след като последния епизод вече е свършил, след като вече знаеш края на историята, която толкова време си следил (в зависимост от бързината на превода :D,шегичка) и може би ти се иска тя да е завършила по- малко по различен начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...