Jump to content

Страната на утринната свежест


Recommended Posts

Рових се в интернет с поредните си опити да науча нещо повече за "моята" :) Корея и изведнъж попаднах на нещо супер интересно - всичко онова, което искам да разбера за тази страна написано доста леко, на БЪЛГАРСКИ, от българин посветил живота си на нея. Попаднах на една книга - "Страната на утринната свежест" от Аврам Аврамов.

 

 

http://www.mediatimesreview.com/december04/AvramAgov-Korea.php

 

110113z.jpg

 

 

Искам да споделя това свое вълнение с всички, които биха се радвали колкото мен да научат всичко за Южна Корея.

Намерих и това, ако някой (както съм аз) все пак иска да стисне книгата в ръце и да я държи близо до сърцето си :)

http://www.helikon.bg/books/40/110113_stranata-na-utrinnata-svezhest.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма я в наличност никъде за съжаление.

Един мой приятел даже звъня в издателството и от там му казали, че била издадена в малко екземпляри. Други хора също са се интересували, ама нямат планове за преиздаване. Да се чудиш защо. :) Тия неща дето са в този сайт ги прегледах. С търсачката се намират и други в този сайт. http://www.mediatimesreview.com/sitesearch/search.php?query=%F1%F2%F0%E0%ED%E0%F2%E0%20%ED%E0%20%F3%F2%F0%E8%ED%ED%E0%F2%E0%20%F1%E2%E5%E6%E5%F1%F2 Може и да не са всичките глави, не съм сигурен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох я преди около месец. Страхотна книга! Най-интересна ми беше главата за България. :D

Има и друга негова книга на корейска тематика, но е за Самсунг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина е разкошна книгата. И с фотосите вътре. За съжаление е напълно изчерпана. За Самсунг също. Аврам Агов е заминал за Корея, доколкото разбрах. Надявам се да има нов тираж!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това пътепис ли е? По принцип не си падам по книги с така организиран наратив, но ако ми попадне, бих я зачела с интерес. Впрочем, най-интересните истории за Ю. Корея от първо лице съм чела в един блог на някакъв човек Х, който си водеше пътни бележки и разказва как случайно го пратили да презентира някаква техника в Корея, но той самия изобщо не се е интересувал от азиатска култура през живота си. Сега ще се опитам да намеря блога и ще постна линк, адски забавно е да се чете от такава гледна точка. Страхотен фън е разказа, описан с много чувство за хумор.

 

едит: интересна гледна точка

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Книгата е разкошна!!Аз си я взех от библиотеката и я прочетох за два дни точно.Много интересно е написана,стила на автора е много близък до нас.Преди тази книга бях прочела няколко за историята и бита на Япония,но те бяха прекалено сложни..за разлика от тях тази наистина ми прикова вниманието с историите за традициите и живота на корейското общество.Точно това ,от което се интересувах..малко са подобните книги,повечето издадени за Корея и Япония са свързани най-вече с икономика и политика,което не беше ,което търсех.Както и да е,определено ако ви попадне в ръцете я прочетете.Прекрасна е :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намира се до Мол София на Стамболийски :). Води се Център по източни езици и култури. Но библиотеката е с доста ограничено работно време, утре ще проверя и ще пиша пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Библиотеката работи само във вторник, ако не се лъжа беше от 11 до 13 часа. Но книгата се е изчерпала и не се знае кога ще има допечатка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В началото на тази година бях на лекция с класа ми изнесена от Аврам Агов, в която той разказа по малко за историята,традициите и живото в Корея.Та на въпросната лекция се продаваха и двете му книги, но аз в момента нямах пари и...не можах да си купя...Но лекцията беше много интересна :)....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много обичам да чета пътеписи и изобщо книги за бита и обществото на дадена държава, така че се надявам и тази книга да ми хареса, но никъде не се намира .... <_< нито в книжарници, нито в борси за стари книги...остава само в библиотеката да проверя (но съм скиптично настроена-още преди да съм отишла :unsure: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

намерих я (в библиотеката) B) даже мисля да си я преснимам (странна работа - ако си я купя нова излиза по-евтино от колкото като си я преснимам :blink: , но понеже я няма нова ще се задоволя с ксерокопието :lol: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намерих един сайт, в който има публикувани извадки от книгата. Ако на някой му е интересно да види стилът и начинът, по който е написана може да влезе. Сайтът е http://www.mediatimesreview.com/december04/AvramAgov-Korea.php . :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За щастие успях да намеря книгата в библиотеката на ЦИЕК,прочетох я с голям интерес! Единственото нещо, което не ми хареса особено беше прекалено голямото внимание, което беше обърнал автора на техническия прогрес и технологиите - наясно съм, че няма как да е иначе и все пак . . .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...