Jump to content

The Man From Nowhere (2010)


lazeto

Recommended Posts

Най-накрая и аз се наканих и взех, че го изгледах :D

Очаквах да е по-страшен и за това отлагах гледането му, но бих казала, че филма клони повече към екшън (само дето кървищата са в повечко). Понеже се заговори за сюжета ... последните 10-15 минути много ми напомнят на филма Sunflower

 

 

20 човека срещу 1 ... и разбира се този един побеждава (подобно на американските екшъни :huh: )

 

 

За Уон Бин какво да кажа...хубаво, че към средата на филма се сети да се подстриже, че надали щях да го изтърпя с тази прическа до края на филма :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един много смислен и прекрасен филм. Имаше страхотен сюжет и актьорската игра на Won Bin беше невероятна. Успях напълно да се потопя във филма и да съприживея историята. Не се съмнявам защо е най-гледаният филм в Корея за 2010 година :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Перфектно режисиран филм! Американските екшъни пасти да ядат пред този в който няма само бой, ами е вкарана и емоция.Подразбрах какъв ще е финала, но все пак филма си беше мнооого интересен.Обаче много смешно ми стана когато

престъпника се обаждаше на ченгетата от колата, а и с дядото накрая как се стресна, че е обграден от полицията

 

И аз разпознах секретарят от Secret Garden и наистина тук е неузнаваем, добър актьорски състав наистина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма е много хубав

в крайна сметка този гангстера с който се би главния герой спаси момичето да не му извадят очите, аз предположих, че така ще стане, иначе щеше да завърши твърде тежко. Мисля, че филма е реален - търговията с органи, престъпните групировки. Малко бойните сцени са в повече, но все пак е филм, идеята се запазва.

 

 

Главният герой много добре си изигра ролята, заслужава си гледането!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина много хубав филм! Актьорската игра, сюжета, поне според мен, бяха на ниво и благодарение на тях изгледах филма без паузи, за разходка до кухнята за пуканки :D. Просто бяз застинала пред екрана и като в транс зяпах филма. Много съм доволна от това, което са сътворили корейците и го препоръчвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

„Брутален” е доста мека дума за този филм. Много жестокост… Но пък съвсем на място. От един момент нататък гледах и стисках зъби. Но за жалост и това го има.

Уон Бин много ми хареса. Винаги ми е бил малко странен като излъчване, не знам на какво се дължи, но винаги оставам очарована от превъплъщенията му.

(Макар че в тази роля веднага си представих един друг актьор… Но това си е мое виждане.)

Браво и на малката девойка! Много зряла игра. А четох, че и сестричката й ще участва в някакъв филм.

Краят

 

беше много емоционален. И почти щастлив на фона на цялата касапница.

Един изстрадал и дълбоко наранен човек и едно нещастно дете. И двамата сам-сами на света и нямащи какво да губят. Заради тази прегръдка си струваше всичко, което изтърпяхме.

Дори не се бях надявала на подобна финална сцена…

 

Филмът си заслужава гледането. Може да не е шедьовър, но е много въздействащ и направен на ниво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз защо съм забравила да се "разпиша" за този филм?

Определено ми хареса. Добър екшън, държи в напрежение, много добра актьорска игра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като изпълнение не мога да намеря недостатъци, добре е направен филма. Има си екшън, ефекти, кървища. Но пък от друга страна такива сюжети вече сме гледали толкова много (дори само в корейското кинo), че не успя да ме впечатли кой знае колко. Ako нямате очаквания за нещо оригинално и различно, този филм би трябвало да ви оправдае очакванията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхотен филм, гледах го няколко пъти и пак ще го гледам. Много, много силен. Сцените са малко прекалено брутални, но пък като за корейци са направо леки. Аджошито ме остави без дъх просто. За мен Уон Бин е едновременно и най-красивият, и най-добрият корейски актьор, има невероятни очи, които говорят страшно много. Момиченцето също е много добра актриса.

Имам обаче една забележка към превода - в онази сцена, в която момичето му казва, че той се срамува от нея, има неточност. И на английски, а оттам и на български, е преведено нещо от рода на "Но въпреки това не Ви мразя, защото ако Ви мразя, това ще е най-силната омраза на света", което няма нищо общо с действителността. (да, знам я наизуст тази сцена, и в клипа на песента

http://www.youtube.com/watch?v=ZogBkwfMT0A

я има, а тая песничка си я харесвам). Момичето казва, че не го мрази, защото ако намрази и него,няма да и остане никой, когото да харесва. ;) Ако някой от форума оправя субтитрите, моля да вземе това предвид, защото другият превод звучи супер странно и нелогично и хората се чудят защо това дете говори такива неща ;)

 

Да, като сюжет не е оригинален, но като изпълнение е брилянтен. Мен много рядко ме впечатлява някой филм, но този със седмици не можех да си го избия от главата, дълбоко ме трогна (а не се трогвам толкова лесно). На Уон Бин и един кусур не можах да му намеря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз май ще си го пускам тоя филм за 20-ти път.

 

Абсолютно съм съгласна с dete по долу, че сюжета не е най-оригиналният на света, но пък за това иапълнението е уникално. Уон Бин е невероятен, защото предава всички чувства на героите си само с очи, дори без да каже и една дума. Много му отива да играe силни образи в драми (нещо като Ралф Файнс ми е, който е създаден за драма).

 

Не си представям друг да направи тази роля. Уон Бин с детето са съвършенната комбинация тук.

 

Хайде отивам да го гледам again:))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, има и други грешки в субтитрите <_< Поне в тези, с които го гледах, може да има нови, които да са по-добри. Някой от форума ли ги е превеждал? Мисля, че проблемът идва от превода на английски...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хмм, има и други грешки в субтитрите <_< Поне в тези, с които го гледах, може да има нови, които да са по-добри. Някой от форума ли ги е превеждал? Мисля, че проблемът идва от превода на английски...

Не :lol: не е от форума. Пак ни изпревариха :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами бързат хората да превеждат, ама те откъде да знаят английският превод как е :D И все пак българските субтитри, които имам, са по-добре от английските, които пак ги имам, при английските липсват цели изречения. Но като цяло най-важното сбъркано изречение ви го казах, та имайте го предвид ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много силен филм, много добър, гледах го без прекъсване и не усетих как мина времето. Макар да имаше кървави сцени, май мога да понеса повечко бруталност, ако играе любимият ми актьор :). Пък и така добре беше направен целият филм, че бруталността му отиваше, без нея нямаше да се постигне този ефект.

 

А за Уон Бин... какво повече да кажа, което друг вече не е казал? Само като застане пред камерата, дори нищо да не прави и да не казва, вече играе и изпълва с присъствието си целия екран. Дори и в екшън филм, Уон Бин не е просто екшън герой, тъй като успява да предаде много по-голяма дълбочина и мистериозност на образа.

Макар и с донякъде обикновен сюжет, филмът не е обикновен, щом е успял да ни завладее до такава степен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от тези, които превъзнасят филма, защото малко ми се загуби посланието, но пък мед ми капе на сърцето като чета коментарите в Маймунда и като виждам колко много хора откриват корейското кино и как пътя пред него се отваря. :yes:

Мнението ми се припокрива с това на Мацкова - не съм впечатлена от филма, не е мой тип сюжет, но Уон Бин наистина играе добре ( как пък една любовна нишка не можаха да сложат, за да го видя и в романтична светлина :P )

Хубавото е, че много хора са се докоснали до корейското кино чрез този филм - коментарите в Замунда наистина са стотици и все положителни :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

как пък една любовна нишка не можаха да сложат, за да го видя и в романтична светлина :P )

На мен пък точно липсата на любовна нишка ми хареса - иначе щеше да се разводни филма с романтика не на място и щеше да загуби много от качествата си. А Уон Бин по-мъжествен от това няма как да бъде - какво по-мъжко от това да защитиш тези, които обичаш?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Исках да го видя в романтична светлина, защото това е първият филм, в който го гледам и бих се радвала да има и любов, но разбира се, всичко е въпрос на вкус. На мен по-скоро насилието ми дойде в повече и затова не ми беше толкова приятно гледането, но пак повтарям - лично мнение ;) И то хубаво, да защитиш тези, които обичаш, ама какво да кажат тези, които обичат всичкия народ, който си изпотрепал, взривил и накълцал :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...