Jump to content

The Man From Nowhere (2010)


lazeto

Recommended Posts

Ей, ама как хич не мога да се съглася.

Напротив, изградени са до съвършенство. Върху три пълноценни щриха. Загубата на мечтаното дете.

 

Първо, когато не си видял нещо, в случая нероденото си дете, вероятността да тъжиш за майката е доста по-голяма. Второ, има някаква връзка със загубата на детето му, но момиченцето във филма е далеч по-голямо.

 

Нарочното игнориране на героя спрямо момиченцето заради страха, че ако демонстрира привързаността и обичта си отново може да изгуби нещо скъпо.

 

По отношение на дистанцията в отношенията им: това е заучена тактика за да ни покажат отчуждението на героя, но детето трябваше да нахлуе и да го завладее по безпрецедентен начин, което аз не можах да видя. По тази логика той можеше да помогне на всяко едно друго дете.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мууд, правилно разсъждаваш, но това е твоята гледна точка. загубата по неродено дете е доста силна и щом видиш дете, което ти става ценно, нещо те свива отвътре, казвам го от личен, мой опит със загуба на неродено дете. И второ, нахлуването в живота на героя на Бин от страна на момиченцето се предполага, че се е случил в по- ранен момент, непредставен във филма, ние виждаме хора, които вече се познават и са контактували преди това.За представянето на отчуждението, и аз така мисля, но игнорирането на детето, според мен , не е само заради това отчуждение. Но пак казвам и твоята и моята гледна точка са верни за себе си. Това, че филмът ни е провокирал да разсъждаваме е хубаво и в негов плюс, всеки е прав за себе си :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми хареса филма. Не знам какви ли не субтитри започвах..

Благодарности, че филма се преведе, защото определено си заслужава гледането!!!

Актьора от Secret garden верно изобщо не си прилича.

Добре си изигра ролята. Ходеше му много тази прическа и особено ризата Долче и Габана:)

Момиченцето игра също добре, макар че в почти цялата втората част липсваше, можеха да й използват в повече потенциала..

Уон Бин точно на място. Отива му абсолютно такава роля и се надявам в скоро време да го гледаме отново в нещо подобно.

Не искам да сравнявам с други филми. Много силен и красив финал.., а и песента също.

 

С това окървавено лице и особено изражение.. И прегръдката беше наистина много топла, емоционална и истинска.

Прегръдка на едно самотно дете изоставено дете и един самотен мъж..

Много ми стана мъчно за децата.. И като си представя, че наистина подобни неща се случват единствено и само за пари..Без капка милост и съжаление..

 

Ето

едно интересно фенско изпълнение.

Добре, че поне в този филм полицаите не изглеждаха отново като някакви олигофрени. Тези поне повече ги биваше..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от тези, които превъзнасят филма, защото малко ми се загуби посланието, но пък мед ми капе на сърцето като чета коментарите в Маймунда и като виждам колко много хора откриват корейското кино и как пътя пред него се отваря. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

]По отношение на дистанцията в отношенията им: това е заучена тактика за да ни покажат отчуждението на героя, но детето трябваше да нахлуе и да го завладее по безпрецедентен начин, което аз не можах да видя. По тази логика той можеше да помогне на всяко едно друго дете.

 

По отношението на дистанцията не съм съгласна. Тук дистанцията не е изградена като израз на личното му нещастие и скръб, а като начин да предпази околните да не им се случи нещо заради миналото му. Точно затова детето не трябваше да го завладее, опитва се да го игнорира, избяга, когато детето го посочи за баща точно защото не иска никой да знае, че това дете го познава и да го нарани по тази причина. От друга страна обаче малко го допуска до себе си, защото му харесва близостта му. Детето от своя страна също инстиктивно усеща, че този мъж е самотен и страда, затова се вре се при него.

Иначе си права, че можеше да помогне на всяко дете и точно тук е същността- не иска да помогне на всяко дете, а точно на това. И тук правят паралелите с жена му- слуша същата музика, визуално детето също неслучайно напомняше на жена му и макар да е по-голямо, той си представя, че ако имаше дъщеря, тя би могла да прилича на майка си и да изглежда по същия начин. И по този начин без да драматизират показват огромната вина, която героят изпитва и начинът му да я изкупи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм от тези, които превъзнасят филма, защото малко ми се загуби посланието, но пък мед ми капе на сърцето като чета коментарите в Маймунда и като виждам колко много хора откриват корейското кино и как пътя пред него се отваря. :yes:

Ми да, mackova!

Не съм чела коментари на друго място.

Но този филм е по-добър от доста известни американски в този жанр.

Цветовете като цяло, най-вече тъмните, което засилва ефекта, а също бойните сцени, си бяха на ниво и със сигурност режисоьора се е постарал.

Не мога да кажа, че филма е по-добър от Mother, примерно (ако все пак трябва да сравня с корейски филм нека да бъде нещо със същия актьор), който преди дни спечели две световни престижни награди:

 

Mother

* "Best Foreign Language Film"

2010 (36th) Los Angeles Film Critics Association Awards - December 12

* "Best Foreign Language Film"

2010 San Francisco Film Critics Circle - December 13

 

 

И не мога да кажа, че всичко беше идеално, защото имаше на места недостатъци, но като цяло ефекта е добър, а и послание имаше.

 

За мен най-общо си беше "Пазете децата и техните очи!"

Сцената с боя в края наистина беше покъртителна..

Развълнува ме също сцената когато нападаха детето, обиждаха го и му викаха "бродяга" и какво ли не..

Погледа на нашият герой беше толкова тъжен. В края призна какво точно го е спряло и какво е чувствал..

Не съм го забелязала само аз..

Уон Бин е един прекрасен актьор и си проличаха бойните му и спортни умения.

Моите адмирации отново и дано ни радва по-нататък със силни роли!!!

 

The_Man_From_Nowhere-p4.jpg

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филмът е поредното доказателство, че не е нужен оригинален сюжет, за да се прави качествено кино, а добро изпълнение. Проблемите, които засяга, са ни познати, но представени в Южна Корея. През цялото време напрежението наистина те обзема и не те оставя до края. Чудесна игра на Уон Бин (тез Бин-овци са голяма работа ;) ), но отношенията с детето - наистина можеха да бъдат по-разгърнати (макар, че то в някои моменти си личеше, че все още е неопитно, трудно е да се играе с деца). И въпреки тези ми наблюдения - не мога да кажа лоша дума за филма... е, и освен за кръвта дето се лееше в промишлени количества и по някои доста непонятни начини... Хубав филм :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Други очаквания имах за филма, друго видях. Беше прекалено кървав за мен, гнусен и нереален на моменти.

Уон Бин беше страхотен с тъжния поглед и останалите емоции, които изразяваше, но това беше докато не започнеше да говори.

Впечатление ми направи човека от мафията, който извършваше убийствата и накрая не позволи на хирурга да обезобрази момиченцето. Особен персонаж беше. Може би трябваше да наблегнат малко повече и на него.

Бабата беше без коментар - долна, гадна старица, която се издържаше с престъпления и живееше без угризения.

По принцип корейските филми от този тип почти никога не ми допадат, странни са, по-агресивни от американските например, насилието им е различно. В тези филми полицаите ми правят отвратително впечатление - изглеждат безотговорни, лекомислени. Престъпниците също - все по-брутални са. Може би това е причината, поради която гледам повече романтики и драми от корейските филми.

Като цяло филма ми хареса, но кървищата ме отвратиха. И съм доволна, и не съм.

Любимата ми фраза беше: "Guys living for tomorrow have no chance against a guy living for today".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма ми хареса, но кърви щата и на мен ми дойдоха в повече. От друга страна поставен на мястото на главния герой най вероятно и аз бих действал така. Все пак работата му е да убива и някой хора заслужаваха да бъдат наказани...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Различни вкусове-различни мнения.

На мен специално филма ми хареса.На фона на амириканските бози в последно време, ме държа в напрежение през цялото време.

Уон Бин направи страхотна роля,според мен разбира се.Заприлича ми малко на Рейн в "Нинджа убиец"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен филмът ми хареса и далеч не ми се стори толкова кървав, колкото е описано по-горе. Много добра актьорска игра. А иначе - вярно че някои бойни сцени са доста нереалистични, но откога във филмите се гони реализма?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм, според мен филмът си е много реалистичен, включително и бойните сцени.

 

Последната особено много изумява с практичността си - без излишни движения, бързо, удря се по точки, които омаломощават противника и водят до голяма загуба на кръв или направо ги убиваше по най-бързия начин с куршум или както с последния с ножа без да му мигне окото в гърлото, а не да си играе да го кълца, така се прави когато имаш срещу себе си много противници, не спираш да се движиш и използваш всякакви средства. Противниците му не изчакваха, докато главния герой се бие с един от тях, изключение на чужденеца (май беше тайландец (wonder)), но при него си беше част от сценария. И едно друго нещо - героят също си беше изпонарязан, както неизбежно би станало в такъв случай, само дето не му личеше особено да му пречи - това е единственото разминаващо се с реалността. :rolleyes:

 

Разбира се вкусовете на хората са различни и е нормално не всички да харесват подобен род филми, но според мен за един такъв филм е нещо нормално да има толкова много кръв. Всеки малко или много се отвращава от кръвта, но както не би било същото в една романтика да няма поне целувка/милувка или най-малкото прегръдка, то така и тук кръвта е един вид "солта" на този филм. За някои може да е "пресолено" :) , но това е избора на режисьора и това е. Със сигурност факта, че има толкова много кръв, не прави филма по-лош, просто не за всеки. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изключителен филм! Сигурно третият корейски, който ми привлича невероятно много вниманието и мога да нарека истински шедьовър( с изключение на филмите на Ким Ки Дук)Точно бруталността му го прави толкова изключителен! Играта на Won Bin не мога да я коментирам, изключително силна, думи нямам. Други персонажи, които ми направиха впечатление са тоя дето говореше английски и накрая се биха, и полицая дето водеше разследването, особено с думите му:

 

 

Ще пипна тези боклуци и те ще

си платят за всичко... сър.

Всеки застанал на пътя ми, ще се

оправя първо с мен,

дори това да ми струва значката.

 

Аз му давам оценка 9/10, заради последната бойна сцена

с ножовете

беше малко или нереалистична, или недоизпипана.

:asian:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Филма ми хареса, защото докосва емоционално. И защото добрите побеждават лошите ;(

Много ми е ценен с акцента, който поставя - когато си наранен до степен да живееш, само за да съществуваш, когато си се свил в черупка колкото орех, да намериш силите и смисъла да се почувстваш отново жив. Това е една от най-непредвидимите материи. Дори и науката психология не винаги намира отговор на всички въпроси по това...за съжаление. Какво и как ще ти въздейства тогава, кой ще те разбере, когато си мислиш, че никой не би могъл и ако успееш...ето това е достойно за възхищение. Игнорирам леко зрелищната страна на филма (само на моменти ми идваше в повече) но вземайки за пример направлението "Експресионизъм" в изкуството, имащо за цел чрез преекспониране или засилване на изразните средства, да възбуди емоции и така да постигне целта си, аз оправдавам напълно визията на филма. Така и трябва - "Целта оправдава средствата", още повече, че темата на филма е изключително сериозна.

Благодарна съм за този филм и казвам "Браво" на неговите създатели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър филм, заслужава си гледането :yes: Задържа ми вниманието до самия край, страхотна игра! Дори си поплаках на финала. Различни хора, различни мнения.

Само като му погледнеш оценката в imdb и няма как да не се замислиш да го гледаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не останах много впечатлен ,може би краят и нереалистичните бойни сцени ме подразниха.Режисьора целеше да иронизира полицията ,иначе не виждам просто никаква разлика м/у престъпниците и тях :) (на няколко пъти даже ги обърках ,като биячи на бандите ,не се различаваха много ).Забавна логика от страна на мафиотите

с жертвата на 1човек спасяваме 3ма

,хареса ми и тяхната практичност :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не останах много впечатлен ,може би краят и нереалистичните бойни сцени ме подразниха.Режисьора целеше да иронизира полицията ,иначе не виждам просто никаква разлика м/у престъпниците и тях :) (на няколко пъти даже ги обърках ,като биячи на бандите ,не се различаваха много ).Забавна логика от страна на мафиотите

с жертвата на 1човек спасяваме 3ма

,хареса ми и тяхната практичност :D

 

Е, не е като в Терминатор - убиваме 250 човека, за да спасим 1. :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой иска да си изтегли OST-a ето линкче: http://www.megaupload.com/?d=G0VANAYX

Намерено е с доста усилия. Ще ви трябва и парола, а това е тя: lifeboatmusic

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...